Liten utvärdering om Baltikum.

Sådär, då var vi hemma igen. Tänkte skriva lite om vad jag tyckt om de 3 länderna i Baltikum och lite skillnader på dem. 
 
Estland:
Ett väldigt framgångsrikt land. Lever på turismen litegrann, och på alla färjor. Tallinn är en hamnstad och de lever på att det kommer folk över dagen från tex Stockholm, Helsingfors i Finland och Tyskland och handlar. De har mycket affärer som hemma och det känns som att gå i gamla stan i Stockholm ibland. Väldigt vackert och trevligt bemötande gentemot turister.
 
Lettland:
Direkt när man kom över gränsen med bussen från Estland till detta land så blev vägarna dåligare. Ett mycket fattigare land, med snuskiga toaletter, dåliga sängar och rent allmänt smutsigare, men de håller skenet uppe. De är jättetrevliga, villiga att hjälpa än som turist och hade jättegod mat! Verkligen värt att åka dit. Trots gator fyllda med nattklubbar och tiggare så var det ändå ett land som jag gärna skulle åka tillbaka till. Lettland är väldigt präglat av tiden då Ryssland "ägde" dem och det märks på befolkningen. Det är billigt som fan för oss som turister men dyrt som satan för befolkningen som inte har en så särskilt stor lön. Vi åt på en restaurang en kväll och då åt vi alla varmrätt, efterrätt, typ 2 drickor var och kaffe. Det gick på 200-250 per person i svenska pengar. Hemma går det ju på typ 1300 kr sammanlagt för oss 3 eller nått.. När servetrisen gav oss notan så tittade hon på oss som om vi skulle sticka och inte betala för att det var så "dyrt". Vi trodde snarare att det var felskrivet haha..
 
Litauen:

Enligt mig ett väldigt fint land med mycket att se, men faan så dåligt de bemöter turister! Man är hela tiden bara en plåga och de vill visa sin makt HELA tiden! Skulle tro att det ligger kvar sen tiden då Ryssland styrde och de inte hade något att säga till om. När de nu ser en chans att styra lite, så gör de det! Förståeligt i och för sig, men jag tänker inte åka tillbaka haha! Usch.. Hade lätt kunnat slå till flera av personerna som vi pratade med (som ändå har jobb inom turism!), men jag skippade det. Ville gärna komma hem och inte hamna i fängelse ;)
 
 
 

Kommentarer
Postat av: hej

själv varit i lettland precis som du skrev är det,estland verkar ritigt nice

2013-11-02 @ 19:58:18
Postat av: Jennie

Spännande! Undra om det är sån skillnad här i norden lixom :)

2013-11-02 @ 22:43:50
URL: http://skummbanan.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0