Hagel!






Multiple Personality Disorder

                          Otroligt intressant dokumentär. Det är hemskt vad händelser och utnyttjanden kan förstöra en människa för livet. Fascinerande hur hjärnan fungerar och ställer om sig för att överleva.
 
 
      

Went out for a walk






Kul stuff


Njaa... Tar en prommis i solen istället!






Graffitinails




Metodteori

Jajamen, det är lika kul som det låter.. Bara massa ord, forskningslära, hur man söker artiklar och grejer. Säkert bra att kunna men inte så kul direkt... 

Har en av tröjorna från amanda idag!!








Glad påsk!

<3


Haha skickade en tekannevärmare till Lisa med en kyckling på! Hon blev... Glad 😂😂 haha! 






Påskkatten!






Boxaerobics (y)




Hehe jag är jättestark 







Coco Chanel










Celebration time!

Firade Celine Dions födelsedag med Sushi-lunch med pappa! Blev lite shopping och sen var jag till frisören och färgade utväxten!














Happy 47th Birthday Celine Dion!










30 mars ❤️




Earth Hour

Pappa går all in haha. Drog ur kontakten så hela huset slockna. Får skita med ficklampan som sällskap 😂😂 






Tacokväll och bad!














Testa med banan idag! Smaka prima




Pomelo lunch!




Tussilago!






Påsk!

Snart är det påsk! Mamma och pappa är hos farmor så jag passade på att plocka fram lite påsksaker, dammsuga och diska haha. 








Present!

Min brevvän i Sri Lanka blev så glad förut när hon fick ett nagellack av mig. "De är så dyra att köpa här och det finns inte så många sorter" sa hon. Så idag köpte jag fler på dollarstore och tänkte skicka! De är ju superbilliga där haha




Fan va sjukt!




!




Keso <3

Keso är så jävla gott! Krämig smak *_*




Waah

Fyfan va jag fryser hela tiden! Nattlinne, mjukisbyxor och tofflor, pappas varma fleecetröja och så morgonrock. Detta sover jag i med täcke och överkast på! Normalt? Haha nja..










Easter nails

Har saknat att ha nagellack nu när jag haft praktik. Men nu åker lite påskmärken på! Haha. "Jättefint" då jag har så "långa" naglar. Men ändå! 









barn är oslagbara !

 

Det flyter på!

Nu börjar allt falla på plats och flyta på! Jag känner att jag börjar må bättre. Jag fick börja om efter inläggningen, tänka mycket och resonera om saker. Jag har omvärderat en del grejer.
Idag var jag på arbetsintervju för sommarjobb på Stroke och Neurologavdelningen! Och 10 minuter efter att jag åkt hem till rummet igen så ringde de och sa att jag fick jobbet! "Du ger ett bra intryck och verkar intresserad" sa hon!
De ville ha referenser också förut, så hon ringde dem också! Jag pratade med en gammal lärare bland annat som gärna var referens (y)
Nyss kom jag hem från Zumban och vi åt sushi som vanligt haha! Ha en bra helg alla! ♥
 
 

Fredag

Repeterar varje vecka haha! Zumba och Sushi






Motiverad på livet




Ridning

Hoppade med Akrobat igen! 
Rolig och rätt svår bana. En 3 kombination med 2 galoppsprång mellan hindren och sen en 3 kombination med 1 galoppsprång mellan. 




Sista dagen!

Bjöd på fika idag eftersom det var min sista dag. Mormor bakade hehe. Sen gick jag med plåten till henne och köpte en semla på Ångbageriet till henne som tack!






Celine Dion

Hela situationen är så hemsk. Celine Dions man Rene Angelil har varit sjuk i strupcancer för 3e gången sen 2013. Idag släpptes en ny intervju med henne där hon berättar att hon måste mata honom för att han inte kan äta själv. 
Han får bara inte dö. 72 år är för ungt, även om det liksom är "äldre". Celine behöver honom, deras barn behöver honom. De har tvillingar på 4 år och en 15 åring som hjälper henne att mata honom. Jag hoppas så han blir bättre och lever många år till.






Chipmunk!!








Barnböcker

 
Ja... herregud haha
 
 
 

Onsdag

Stressad! Det är mycket nu haha... Skriver klart på hemtentan just nu efter ett långt och jobbigt dagpass. Jag är inte van att gå upp 5.30 haha.. 7-16 mån, tis och onsdag. sen imorgon kvar! Sen slutar jag :( Lite tråkigt för jag har gillat min praktikplats mycket! Däremot kommer det bli skönt att slippa gå upp tidigt haha.
Nästa kurs handlar om Metodteori. Inför C-uppsatsen i 3an. Roligt va? Nä...
Tar med fika imorgon och tackar av :). Kommer sakna alla underbara Undersköterskor och Sjuksköterskor där! Och alla patienter! För många har man fått bra kontakt med. De är så mysiga! Man får så mycket beröm haha.
"åå nu kommer den där söta flickan igen" sa en tant idag haha :'D
 

Ariana Grande sjunger som Celine Dion haha!

           

Suck

Hur dum får man vara? Hahaha
Det är dessutom ens egen skyldighet att ta reda på om man nu inte vet vad som gäller...
Pinsamt att det är människor på MDH... 




Snart är det påsk!

Dock inget påsklov för min del pga högskolan, men skit samma ;) får käka ägg under föreläsningen eller nått då! Haha










Världens bästa föräldrar




<3



Klia mig!!






Måndag

Back to business! Idag kändes det kul på praktiken. Mycket hände och dagen gick.  


Åkte upp till högsta våningen på sjukhuset också. Vacker utsikt!







Tack!

Den här klänningen fick jag från min brevvän i Sri Lanka! Hon har sytt den till mig






Du är det bästa som finns

I fredags var mamma med Pontus till veterinären för en rutinkoll. Hon har tandsten som skulle behövas tas bort, men hon har också ett blåsljud på hjärtat och då är det en risk att söva henne :(. Ny kontroll ska göras på hjärtat, ultraljud, och se om det kommer gå att söva henne eller inte 






Myskväll

Bastu och sushi!






Paket från Sri Lanka

Min fina brevvän Akila skickade detta till mig! Hennes mamma har sytt klänningen. Fick också tillbaka massor med ostämplade frimärken. Nästan 600kr! 





Hemma igen <3


 


Linnea <3

Fick besök idag <3 tog en promenad och fikade



Sen spelade vi blokus! Det är jättekul faktiskt haha


Fick denna av henne <3 





Målamåla

terapi som sagt








Snöväder









Rita

Att rita är terapi, även om det inte blir så snyggt.







Haha










Que

Det hände en grej. Igen. 
"Vaddå keep calm, det är stress, idiot!"




Haha




Vår i studentstaden






Haha




Seminarium!






Aww!

Pontus ena syster! She's still alive :D Visst är de lika i ansiktet!! Båda har såna streck i pälsen vid ögonen så det ser ut som glasögon och ögonen/Nosen är lika med! :3 Undrar om de skulle känna igen varandra haha
 
 
Pontus:
 
 
 

Well

Jag gillar engelska men är inte så där jättesnabb på att läsa på engelska. Skriva och prata/lyssna går oftast bättre. Men i nästa kurs har vi vår första bok som är helt på engelska. 802 sidor, bibelsidornas tjocklek på denna boks sidor. :( börjar bli nervös haha. Det är ju liksom inte skönlitteratur som harry potter direkt











Torsdag

Hahaha kom idag tillbaka till rummet för vi har seminarium i skolan. Kolla vad någon i huset gjort ;) jag har roliga grannar hehe











Onsdag

Varit så trött hela dagen idag... Fick ta blodsocker på mig själv bara för att träna haha. Men det var rätt lågt faktiskt. Man ska inte ha över 7, och typ inte under 4. Jag hade 3.5 innan lunch och 4.7 efter.. Kanske därför då.
Tog många EKG idag! 
Me and the EKG maskin ;) 


Tog många blodtryck också. Det är häftigt att se skillnaden på patienter! Också beroende om de har tex hjärtfel



Så fina blommor i personalrummet! 











Bojkotta Dolce Gabbana

Ja nu ha de gått lite för långt. De menar att homosexuella inte ska få skaffa barn, att IVF barn (alltså provrörabarn) är syntetiska och att surrugatmammor är fel. 
Visst kan jag alltid lägga till att jag är syntetisk på mitt CV haha.. Men från och med nu ska jag bojkotta dem. Inte okej 




Tisdag

Vaknade tidigt idag av att de ringde om sommarjobb! Klockan 8 ringde de och väckte mig haha, men skit samma. "Jag skulle ju ändå upp" ;). 
Ska på intervju nästa vecka! Så får vi hoppas. 
Nu ska jag sova, upp 5 imorgon igen :)
Måste bara visa bananen jag hitta här hemma haha! Så sjukt stor




Myskatt!

Så trött jämt haha. Hon börjar bli gammal <3
Jobbade kväll ikväll så vi myste på morgonen

Skruttis <3















Haha









En sån här har vi hemma haha




Tisdag

Jobbar kväll ikväll! 14-21.30. Hade tänkte sova ut imorse men telefonen ringde vid 8 haha. Det var om sommarjobb så det vara bara att försöka låta trevlig hehe ;) får en långmorgon i soffan istället nudå! Ska kanske plugga på inför seminaiet på torsdag 

Skrämmande!



Wii




<3


'Cause they don't even know you
All they see is scars
They don't see the angel
Living in your heart

Let them find the real you
Buried deep within
Let them know with all you've got
That you are not your skin




Mys lunch

Blev lunch/kvällsmat vid 15 idag. Vart så inne i skrivandet haha. Ska snart på boxaerobics


"Katter ska inte sitta på bordet" kommer nog någon skriva. Men det skiter jag i haha. Hon bor här, inte du. Här får hon det ;)






Snödroppar!




Måndag

Pluggdag!






Ajaj

Köpte en piercing från kina som hade tunnare stång. Sen har jag haft den ett tag och därför smalnade hålet av. Skulle sen byta till en annan (vanlig tjocklek), och då gick det inte! Men aldrig att jag tänkte ge upp haha. Har för många piercingar jag vill använda. Så jag pressade igenom. Till slut lyckades det trots att blodet rann, men nu så! Ska inte använda den där smalare nå mer så det händer igen




Romanescu

Så vacker och så god! Smakar som en kombo av blomkål och broccoli










Häftigt!

Mammas kusin var med i tidningen "gröna draken" idag. Hon och hennes man cyklar med en specialcykel från Usa pga att hon har benprotes. Så häftigt!




Well..

Nä fy va irriterad jag är nu. Måns vinner bara för att han inte vunnit förut. För att han gått till final varje gång han varit med men inte vunnit. Refrängen skriker "nödlösnings-rim". Jag hatar såna låtar! Nästan alla låtar till melodifestivalen som är på engelska är baserade så ju... "We are the heroes of our time. But we dancing with the demons in our mind" det är som "du är som en ros, du är som en korv med mos" haha. Nä usch. Inte alls okej




Mellofinal

Blir Mellofinal ikväll! Hoppas på Jon Henrik Fjällgren. 
Melon till Mellon! Haha




Tacolördag!

Gjorde mat ikväll. Brukar aldrig laga mat haha. Men tyckte synd om mamma som jobbade igår dag och kväll och sen idag med








Wii

Nu är allt bokat! Peking, kinesiska muren, himmelska fridens torg, förbjudna staden, Shanghaj, Tokyo, Snabbtåg till Hiroshima och tillbaka, Massvis med shopping och sushi blir det också :D vi kommer sova på ett japanskt hotell ett par nätter! Där man sitter på golvet och äter, sover i små sänger osv haha! Vi kommer aldrig få plats :'D däremot kommer vi inte se terrakotta armén, för den såg vi när den var i Stockholm! Så sparar vi en dag till annat :)




Promenad!

I det fina vädret



Nya skorna jag köpte i höstas! Fortfarande Vita. Hoppas de håller sig så länge haha




Baddräkt

Haha kolla vad jag fick hem idag! Rätt frän va? Som batman ;) är ingen baddräktsmänniska men man kan väl kanske ändra sig till i sommar 
 


 



Pomelo fredag!

Det är så jävla gott!




Frost imorse!






Pluggar

Kul va? Haha. Pappa har det bra ute i solen






Lunchar

När man inte orkar resa sig och ta mer, då är det dags att sluta hahaha






Pomelo

Har ni ätit Pomelo någon gång?? Det är såååå gott! Stora klyftor, söta. Ni måste prova om ni inte ätit. Ser ut som en jättestor apelsin


Så skalar man liksom bort "skinnet" runt klyftan och äter innehållet! 





Ridning!

Hoppade med Aktobat ikväll! Det gick riktigt bra. Slutade på 90 cm trippelbarr. Med 4 bommar haha! Det gick väldigt bra med tanke på att jag är halvt enbent hehe




Hahaha så fula




















Torsdag

Tjoho! Idag fick jag bland annat åka Ambulans! Men inte som patient hehe. Vi skulle skjutsa en patient, som sjuktransport liksom! Satt bak och sen i framsätet på vägen hem igen! Coolt va haha... Sen tog jag EKG och gav en spruta till en patient. Min handledare var såklart med.
Ikväll ridning!






Träning igen!

Så skönt att komma igång igen! Box och zumba ikväll. Fick veta att jag klarade Mikrobiologitentan också! Dags att sova





Min buddy här på praktiken! Det är bra att vara 2 eller fler elever på samma praktikplats




Mjaooo




Tisdag

Går med en sjuksköterska denna vecka. Fått delat mediciner, fyllt i journaler och svarat på samtal. Det är mycket organisering som är sjuksköterskans jobb på avdelning tydligen. Iof visste jag redan det men det går emot vad skolan hela tiden tjatar om! "Omvårdnad är sjuksköterskans grundämne". Sant till viss del, men det är inte sjuksköterskan som hinner mata, hjälpa på toaletten och klä på patienter. Det gör undersköterskan. Sjuksköterskan har mer det medicinska


Ikväll blir det box! Var så länge sen nu







!




Zumba!






Söndag

Pluggat hela dagen. Nu ser vi film! Hundraåringen som mamma fick när hon fyllde 😍 den är så rolig haha



Internationella kvinnordagen idag också




Andra chansen

Yaay! De hade med Celine Dion bidraget från när hon vann för Schweiz!




Men åå!






Omg




Myslördag

När vi kom hem så läste jag vidare och skrev massa till seminariet vi ska ha om 2 veckor i skolan. Det ska handla om praktiken och så. 
Sen tog jag ett bad!




Fira kusin!

Vi firar Erik idag, som fyllde 30 i veckan







Pulled pork! 


Pengar till en ny cykel och så cykellås, pump och sadelskydd ;)



Grattis!

Idag fyller mamma men vi firade henne igår! 


Hon fick 2 stora paket med många små i haha




Smycken, filmen: hundraåringen, lite godis, en bok och lite smått och gott!

Pappa linda in sig i det som
Låg i paketet haha! "Det här värmer ju. Det borde man kunna ge till fattiga"





Sushi!



Well.. No comments needed




Fredag!!

Så jävla underbart. Ledig!




Fredag

Är så jävla trött hela tiden så jag orkar ingenting... Ont i huvudet och slö. Känns som jag går och sover! Jobbat 7-16 både igår och sen även idag. Igår var jag med och gjorde iordning en avliden patient. Var mycket fint och värdigt. 
Igår kväll var jag sen och red i alla fall. Testade för första gången sen olyckan
för ungefär en månad sen. Hade Akrobat och hoppade lite i alla fall! Men blev fort trött eftersom konditionen är borta... Sen fick jag ont i foten också. Har inte fått nått stöd för den än men vi får väl se sen.










Onsdag

Idag var både en häftig men också en mycket jobbig dag på praktiken. Imorse fick jag vara med på en gastroskopi (när man tittar ner i magen via en kamera som sitter på en slang) och även sen en coloskopi (där man gör samma procidur men via tarmen). Jag trodde jag skulle tycka det var obehagligt, men inte alls! Bara väldigt häftigt. Otroligt vackert faktiskt. Haha visst låter det konstigt att säga att tarmen är vacker, men det är sant! 
Sen på eftermiddagen så fick jag se i källaren där de sveper de som avlidit. Lägger de i kistor och sen till det lilla kapellet för att anhöriga ska kunna ta farväl. Jag fick också se bårhuset. Jag trodde det var som i film, liksom med massa metalluckor som kan öppnas och sen dras ut bårar som de ligger på,eller att det skulle ligga en död människa där, men så var det inte. Inte alls. Jag fick en mindre chock när jag kom in i kylrummet. 4 grader kallt, fläktar som stod på och kallt ljus. 
Därinne stod ett tiotal britsar. Ska inte gå in på detaljer alls. Men det hade nog kanske istället varit bättre om jag sett en avliden människa när det precis hänt och inte när det hänt för ett par dagar sen, för kroppen förändras. Men det var mitt eget val. Däremot hade jag nog inte blivit så skärrad om det legat en avliden där och inte så många. 
Jag är ändå "tacksam" att jag fick möjligheten. Det stärker mig i min kommande yrkesprofession.
Må dem alla vila i frid. 






Grattis Erik!

Idag fyller min kusinvitamin 30! Vi ska fira honom på söndag




Ugh..

Hatar att gå upp tidigt... Det är det värsta med att jobba i vården känns det som. Att börja 7 är inte mänskligt. 
Jobbar till 16 idag. Kanske ska på zumba om jag hinner och orkar sen. 
Igår jobbade jag kväll. En undersköterska blev sjuk och gick hem men då tänkte jag att jag kan hoppa in istället. Jag är ju ändå undersköterska och kan ju gå på larm själv och så. 

Kolla hur hon ligger haha! Kinden trycks ihop så hon ser jättetjock ut.



Rosor!

Ni vet rosorna jag la upp bild på förut? Dessa:



Nu, typ 2 veckor senare ser de ut såhär! LILA! Skithäftigt haha




Måndag

Möte, handlat lite och sen läst massor inför seminariet vi ska ha sen efter pratiken! Nu börjar jag komma in i allt så jag tror det går lite bättre nu.
Mitt hår är naturligt lockigt 😍👌









Söndag

Jobbade 7-16 idag. Var en varierande dag. Satt och pratade i nästan en timme med en patient. Hen behövde få prata. En enorm dödsångest och är multisjuk. 
Vi ska ju skriva ett arbete sen också så jag tror jag ska skriva om denna patient och även vårda denna sen när vi har patientfokuserade veckor. 
På förmiddagen vart jag insläppt på den nerlagda avdelningen där de spelade in Jordskott! Så häftigt att se! Barnavdelningen och salen med sängen där flickan ligger i karantän. Men också väntrummet, kontoren och de gamla operations och obduktionssalarna som finns kvar sen förr. 





I filmen har de gjort om salen till barnavdelning så det hängde massor med teckningar där












Dörren hon försöker öppna för att komma in till sin dotter










Tiden har helt stannat där inne. Finns kalendrar från 2004,2002 och 1997






Gamla operationssalar





Obduktionsrummet var mörkt och ingen lampa fungerade tyvärr men man ser lite av en metallbrits där. Det var grönt kakel på väggarna. Som en riktig skräckfilm














Tvätt för personal innan operation










RSS 2.0