Vem kan rädda Sanne?

Det lilla jag själv upplevt är hur jävla svårt det kan vara att samarbeta INOM psykiatrin! Då mellan ätstörningsenheten och allmänpsykiatrin, och då kan man ju bara föreställa sig hur jävligt det måste vara i hennes fall där det är psykiatrin som har hand om anorexin, men socialtjänsten som har hand om beroendet...
 
Såg ni Uppdrag Granskning igår om psykiatrin? Om inte, så kolla på det senaste klippet här: 
 
https://www.svtplay.se/video/19930502/uppdrag-granskning/uppdrag-granskning-sasong-19-vem-kan-radda-sanne 
 
om Sanne, som slussats mellan olika instanser i flera år... Man blir så jävla arg och förbannad på hur systemet fungerar! 
Sanne har PTSD efter ett övergrepp och stark ångest med panikångest. Hon har Anorexi och pga. allt detta utvecklat ett drogmissbruk. Varför hon slungas omkring som en jävla pingisboll mellan mottagningar och avdelningar är för att den somatiska vården ( alltså "vanlig sjukvård" ) och ätstörningsvården som kan behandla hennes anorexi inte tillåter ett missbruk och därmed skickas hon till beroendevården, men de i sin tur har inte kunskap om hur man behandlar anorexi / psykisk ohälsa och där sitter hon då, mellan stolarna. Alltså det är så jävla överjävligt så man saknar ord tillslut. I inslaget ser man hur hon får lov att gå runt på stan fullt psykotisk -> hamna på akuten och får psykosmediciner -> ut igen och bli våldtagen -> går till kvinnohärbergen och de säger att det är fullt så hon måste sova på gatan. Utanför härberget hittar de en påse med knark. Liksom vad tror de själva att hon kommer göra? Ingen vill någonsin ta ansvaret! De vill knappt ta i henne med pincett. Bara slussa vidare för att bli "av med" patienten. Jag vill fan ta hem henne och hjälpa henne om jag hade kunskapen kring psykosvård och missbruk..
Usch säger jag bara! Hoppas alla med makt tittar på dethär programmet! 

 
Kram till dig Sanne! <3 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0