Savant Syndrome

idag i skolan på sista timmen, så fick vi se en film om människor som födds eller förvärvat en sjukdom som heter savant syndrom.
Specifikt med dessa människor är att de är helt sjukt duktiga på att memorera saker! så som mattetal, alla intryck när man går på stan med mera! alla människor får stimulin när man går på stan , men alla "normala" hjärnor sållar bort dessa, så som vad människor har för kläder osv. de gör inte dessa ! :O de va helt sjukt !
en kille kunde 5000 decimaler efter 3.14 (pi) utan att ha nått papper eller så :S helt sjukt! hur fan kan man komma ihåg de?!
en annan kille kunde åka över en stad och sen åka hem och rita av hela den staden utan att ha bilder påt eller så :O HELT SJUKT!!!
en tredje kille hade fått en baseboll i huvudet när han va 10 eller nått och svimmat. de hade gjort att efter de, kunde han säga exakt vilken dag de va ex. 4 mars 1954 :S också helt stört! han kunde även säga vad han gjorde den dagen + vilket väder de va! och allt stämde ! :S
så man måste alltså inte födas med sjukdomen, och de gör ju då att hjärnan alltså i de undermedvetna har lagrat allt :O och att man den kan de om man får "rätt" slag emot huvudet! GOOD DAMN!

Kommentarer
Postat av: Rosida

DAAMN girl! xD

2012-01-21 @ 10:31:28
URL: http://rosida.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0