Letter from Brazil

Thank you Marilia! Fick post idag! Men bland annat en liten plånbok sydd av hennes mamma <3


Onsdag

Hemma och pluggar. Både jag och min team-mate har ändrat en del i examensarbetet, och så ska vi ses imorgon. Nu ser jag föreläsning om Parkinssons sjukdom bland annat


Skit

Mjaa.. en spegel som gick i kras blev starten på en ond cirkel. Allt bara rann över inombords... 12 stygn senare är jag nu hemma igen.


Förebyggande arbete inom äldrevård

Föreläsning på förmiddan om förebyggande arbete inom äldrevård. På eftermiddan om Parkinssons sjukdom


Gulliver

Har noterat att jag rider som bäst när jag mår som sämst. Konstigt va? Tror att det kanske kan tolkas som att jag är lite lugnare i mitt sätt att rida när jag är låg i psyket? Hade Gulliver ikväll. Det gick bra, men det känns inte bra när man mår såhär. Det är svårt att se det positiva trots att jag "tydligen rider bättre" haha


Demens

Då kör vi hela eftermiddag med demenssjukdomar


Mjaha...

Våra handledare som då skulle hjälpa oss så som det lät i fredags, i det här kaoset med examensarbete, har ni backat och idag fick vi ett mail där de avskrev sig allt...
läste om suicid igår inför tentan. Bara sådär


Stroke


Måndag

Mår botten men är ändå i Eskilstuna för föreläsning idag om Stroke på föremiddan och sen Demens på eftermiddan. Mamma ska operera käken idag och sätta i skruvar för att få nya tänder. Tycker så synd om henne verkligen... 2-3 operationer ska hon behöva genomgå, sätta i skruvar, läka, öppna upp igen för att sätta i plattan för tänderna, läka, öppna upp igen och sätta i tänderna...


1a advent

Pissmående. Promenad med mamma i orkanblåsten men vi kom bara halvvägs. Tjafsade om allt och inget och jag tycker så synd om henne som får ta så mycket skit från mig när jag mår såhär..
Är så förvivlad inuti. Bara gråter, allt flashar fram och tillbaka som flimmer i huvudet, slår skallen mot väggen och blodet rinner. Hatar verkligen det här.
Nu ska vi basta och sen ska jag försöka sova bort allt


Soffpotatis

Pontus låg på soffryggen och gled ner i soffan i sömnen haha! Hon så arg och förvånad ut!


Hemmaplugg

Föreläsning på datorn om gynekologi och urologi nu


Söndag

Gårdagskvällen blev jobbig. En irritation och panikkänsla växte sig snabbt starkare. Behövde inte sy denna gång son tur va i alla fall


Kenya

Igår kom äntligen Linnea hem från Kenya igen <3 hem till all post jag skickat hahaha!


Lördag kväll

Sushi med pappa nu. Blev ingen älg i skogen idag :/
Mamma jobbar kväll <3


Mormor

Hälsade på mormor en kortis idag :) det verkar rätt okej med henne <3 hon är kvar på sjukhus och reabiliteras efter höftfrakturen. Imorgon är det första advent så jag lämnade ett litet "ljus" ;)


Varmt bad

Testar en av badbollarna jag fick av Ida förut <3 luktar sååå gott *_* och man blir jättemjuk i huden av dem :D tack igen! <3


Lördag

Pluggdag men också städdag :)


Gotta catch them all!haha

haha shit! Hittade just min gamla samling med pokemon figurer från lågstadiet haha! Hade ingen aning om att jag hade dem kvar! Samlarobjekt ju! ;) kan bli värda mycket i framtiden gaha


Fredag kväll

Åkte iväg på zumba maraton nu ikväll i alla fall, för att rensa hjärnan lite. Det va skönt och roligt att bara köra järnet!
Efteråt åt vi sushi som vanligt och ni blir det nog lite film.
Jultomten ska posta alla julklappar till brevvänner imorgon tänkte hon! ;)


Slutseminarium

Vill typ bara gråta nu. Så elaka kommentarer av handledaren att vi "blottat vår okunskap" osv. Vi är förfan studenter och inga experter i det här... Bye bye world.


Torsdag Kväll

Nu säger jag godnatt faktiskt, för imorgon väntar den frukade presentationen inför åhörare av examensarbetet *gör korstecknet*! Vi ska bli grillade av opponenter och sen grilla några andra på deras arbete..
may the odds be ever on our favor!


Stand up!

Så jäääkla bra! Som alltid lika bra hahaha! 1.5 timme skratt! Johan Glans for president!!


Johan Glans

Stand up ikväll på konserthuset i Västerås med Johan Glans!! Ser fram emot lite skratt


Borderline grupparbete

Idag presenterade vår grupp arbetet om Borderline! Vi valde att göra en zebra och klä oss i svart/vitt då man vid Borderline ser saker just så, antingen eller, svart ellet vitt, supermegabra eller katastrof. Dessutom är just zebran en bra symbol då den är randig och man vid Borderline ofta har ett självskadande beteende som lämnar sina spår.
Läraren tyckte vi var kreativa och förhoppningsvis kommer associationen till Zebran göra att fler förstår denna diagnos :) vi använde oss också av boken Zebraflickan.


Torsdag morgon

Målar för att försöka trycka bort all nervositet och ångest inför en av presentationerna som är idag!


Onsdag

Dagen bestod av massor av pluggande! Både inför imorgon med presentation av Borderline och vår Zebra, sen presentationen av Examensarbetet på fredag och även lite "generellt" inför tentorna om Geriatrik och Psykiatri! För man har ju liksom inget liv som student haha...
på kvällen vart det box och zumba! Superkul va det och jag orkade såå mycket idag! Känns bra! :)


Mysmorgon


Haha!


Befolkning

Varning för stresspåslag, domedags predikan med ångestframkallande läsning!
Satt och tänkte nu på eftermiddagen om framtiden för oss människor. Jag tänkter ofta för mycket och skapar problem som inte fanns innan haha, men detta måste jag bara skriva om efter att vi idag pratade på föreläsningen om att vi blir allt äldre och överlever mer och mer sjukdomar.
Har ni läst Dan Browns senaste bok, Inferno? Den handlar om just detta, om den överbefolkning i världen som i framtiden kommer att ta död på oss alla. Om hur ett virus som riskerar att spridas och ingen botemedel finns. Fatta skräcken! Men det är ju nästan detta som håller på att hända nu i och med antibiotikan. Multiresistenta bakterier är ett jättestort problem nu. En vacker dag kommer ingen antibiotika att bita på bakterierna och folk börja dö av "banala" sjukdomar som typ lunginflammation. För antibiotika biter inte på virus.
Sen till nästa punkt jag tänkte på, angående överbefolkning.
Idag opererar man många nära 100 bast för olika åkommor som de dör av om de inte opereras. Men till vilket pris? Eller ska man bara låta dem dö då, för att de är gamla? Nej det kan man ju inte! Inte min släkting, min kompis, min granne. Alla andra men inte de, eller? Min släking, mamma, mormor, moster, faster måste ju få optimal vård som alla andra!
Men hur bra är det EGENTLIGEN att vi hittar botemedel till allt? Nu låter jag jättehemsk verkligen, och nej jag är inte helt omänsklig... ingen vill ju behöva dö i en sjukdom när det finns botemedel, men tänk tanken bara! Ju fler sjukdomar vi kan bota, ju fler behandlingsmetoder som uppstår, ju äldre vi kommer kunna bli, desto fler blir vi alla här på jorden. Och till vilket pris är det värdigt att bara vara sängliggande som 120 åring med maskiner som håller än vid liv eller massor med läkemedel som gör ens kropp lik en robot.
Jorden kommer att överbefolkas eftersom att vi kan rädda allt fler. Men det är ju inte fel att vi kan rädda människor!! Tvärt om! Alla ska få samma möjligheter och ingen ska behöva dö för att man bor i ett fattigt land eller så. Men bara TÄNK tanken!
Sjukdomar och pandemier utrotar ju en liten procent av befolkningen varje gång den bryter ut. Men ingen vill ju vara den procenten som dör! Och ingen ska behöva vara den procenten. Men TÄNK tanken att alla överlever allt hela tiden? Vad skulle hända? Jo vi skulle bli kolosalt många. Vad skulle vi äta? Jo vi skulle behöva äta mask och larver som man redan börjat med i många länder. Fler och fler skulle vilja ha bil, resa, konsumera och utsläppen skulle öka. Medeltemperaturen på jorden skulle stiga, isarna skulle smälta ännu mer och jorden skulle gå under iprincip.

Eller skulle den det?

Nu tror ni kanske jag gått med i nån sekt som tror att om man joynar så blir allt bra, men det stämmer icke! Ville bara väcka denna otroligt skrämmande tanke kring både antibiotika resistens och sen även överbefolkning..
nu vart det otroligt positiv läsning haha
Tack för mig!


Eskilstuna

Föreläsning om geriatrik idag och även palliativ vård i livets slutskede. Nu hemåt och plugga vidare


Tisdag morgon


Måndag kväll

Igår var det teori på lektionen och vår ridlärare visade lite olika övningar med Akrobat! Det är väldigt bra att de samtidigt som det blir förklarat :) det är lättare att se och förstå vad som menas. Bland annat visades bogen in (steget innan "öppna") och tagen bakdel (steget innan "sluta") och till sist förvänd galopp!


Stallet

Cyklade till stallet nu ikväll och inväntar teorilektion! Ny ridjacka också :)


Föreläsning

Nu om autismspektrum och ADHD!


Beroende


Måndag

Tillbaka i Västerås med dagens fylld av föreläsningar.


Well ^_^

Testade "black spot" ansiktsmask idag!


Söndag

Läsa läsa läsa


Lördag kväll

Det blev sushi för mig igen och kinamat för mamma och pappa :) ska försöka vila nu ikväll efter allt pluggande under eftermiddagen!


.


Lördag

Vaknade rätt tidigt idag, troligen av att det är mycket som snurrar i huvudet nu haha.. massor med olika saker i skolan att hålla reda på...
Började i lite fel ände (borde kanske börjat med pluggandet), men det blev dammsugning istället. Sen var jag ner på stan och handlade och sen till Ica. Nu tänkte jag bada och sen sätta igång med läsningen!


Fredag kväll

Julpyntat i mitt rum av mamma och nu sushi! <3


Zumba!!

Äntligen dags igen!


För er som ville läsa


Gruppuppgift - Borderline

Just nu fixar vi till en Zebra i kartong haha! Varför just en zebra kanske ni tänker? Förklarar sen när vi gjort presentationen :)


Fredag

Precis skrivit tentan på rekordtiden 30 minuter haha.. fick sitta och vänta tills man fick gå 15 minuter senare så jag kom precis hem :) ska vila lite nu, sen ska gruppen och jag ses för att skriva på vår gruppuppgift om Borderline


Insändare

Bra där morsan!!


Scrapbooking


Gunvald!

Känner att denna dagen består av mycket prokrastinering haha! Städade nyss åt lilla Gunvald :*


Plugga


Torsdag

Lunchade med mamma idag som också va ledig <3 nu hem och läsa igenom allt inför tentan i Pediatrik imorgon


Pontus <3


Stress

Vi har nu fått klartecken att gå upp och göra slutseminarium på vårt examensarbete nästa vecka. Finally! Dock känner jag mig väldigt stressad. det för tenta på fredag i pediatrik, samtidigt som man försöker minnas allt från psykiatriföreläsningarna som varit denna vecka för att klara den tentan sen, samtidigt som vi ska göra ett grupparbete i psykiatri som ska redovisas nästa vecka den 24/11 och sen då slutseminariet den 25/11. Inför det måste vi opponera på en annan grupp, fixa en presentation och vara påläst om sitt arbete så man kan "försvara sig"..


Onsdag

Föreläsning idag om psykoser, lagar och personlighetsstörningar. Däribland "min" diagnos: Borderline.


Framtid

Det börjar blir så jobbigt allt nu. I klassen börjar man prata om avslutningen, vart och när det ska firas, karriärsdagar inför kommande arbeten osv. Jag blir stressad av allt sånt här. Snart är skolan slut. Jag får panik inför tanken att börja jobba. Direkt kommer ångesten som ett slag i magen och alla planer på självmord kommer upp igen precis som inför studenten... hatar verkligen det här. En vacker dag tar jag slut på allt bara känns det som.


Historieätarna

När svt inte tänker sälja de föregående säsongerna på dvd (mailade och frågade) så slutar det ju i alla fall med nedladdning.. så hur tänkt de nu ang. Piratkopiering :p


Luftvägsstopp Barn

 

Tenta på fredag i pediatrik, där bland annat HLR på barn ingår i lärandemålen. Fick precis nytta av denna kunskap när jag satt i väntrummet på sjukhuset och en liten flicka som äter ett äpple bredvid sin mamma plötsligt  viskande/kvävande säger: "det går inte bort", "jag kan inte andas". Paniken som uppstår får inte hindra än från att agera, därför råder jag alla att lära sig hjärt-lungräddning och hur man får bort något som fastnat i halsen, även på de små liven.

 

Bildresultat för barn hlr


Hemmaplugg

Fortsätter läsa hemma om psykiatri nu, innan möte på psykiatrin :p snabba växlingar mellan sjuksköterskestudent och patient idag


Vi fortsätter!


Depressioner


Tisdag

Åkte tillbaka till Västerås med mamma imorse. Idag känner jag mig väldigt trött.. idag föreläsning om förstämningssyndrom och depression.


Letter from Vietnam!

Thank you Phuong! <3 you're so creative!


Ridning

Cyklade idag istället för att gå, men det gick det å :) dock rätt regnigt när jag skulle hem :p. Red Zulle och vi hade markarbete <3 tränade rytmen mellan 2 bommar eller bockar. Både på rakt och böjt spår, för att få in rätt antal galoppsprång och även samma antal varje gång


Självlockar


Genus

Sad but true..


Föreläsning


Måndag

Strax mot Eskilstuna för påbörjande av del 2 i denna kurs : psykiatri.


Godnatt

Efter träningen blev det bastu :) natti natti! Imorgon väntar föreläsning i Eskilstuna


Söndag kväll


.


Vietnam scrapbooking

Lite bilder på Phuong från Vietnam :)


Fars dag

Grattis pappa <3


Scrapbooking


Lördag kväll

Scrapbooking :)


Mormor

Hälsade på idag :) hon verkar pigg men trött såklart


Snälla säg inte så


Varmt bad

Älskar varma bad på hösten och vintern. Mina leder tycker inte om kylan, men det gör jag :)


Snö- promenad


Jamjam


Fredag kväll

Zumba är dansbaserad gruppträning till huvudsakligen latinamerikansk musik och världsmusik, med inslag av latinsk pop och internationella radiohitlåtar. Träningsformen som involverar dans och aerobiska övningar är populär, med cirka 14 miljoner utövare i över 150 länder.

I kväll va jag en av dem! ;)


Mormor <3

Hälsade på mormor idag igen. Hon verkar må bättre nu! :)


Plugg

Dags för tentaplugg idag. Katten är sällskap


Fredag morgon


Gru5

Godkänd på seminariet vi hade idag om pediatrik! :) nu hem och plugga till tentan nästa vecka


Examensarbete

Nu har vi fått okejat att gå upp på slutseminarium! Lite små ändringar bara men vi får nu göra det den 24/11-25/11!! 😀 happy!


Torsdag

Dagen började bra :) hoppas det håller i sig. Nu skolan!


Happy Birthday

Idag fyller Akila på Sri Lanka 20 år!


Kväll

Nu sängen efter box och zumba pass! Imorgon upp tidigt och åka med mamma tillbaka till västerås


Mormor

Nu har mormor fått flytta över till Sala lasarett för lite återhämtning och rehab :) hon verkar lite piggare nu <3


Onsdag

Plugg på rummet nu, snart hem och träna


Well


Mdh Eskilstuna


Onsdag

Tog bussen till E-tuna idag. Har föreläsning om pediatrik hela dagen. Ikväll hem för box och zumba <3
Känns väldigt olustigt att Trump vann valet... får se hur det blir med route 66 resan nästa sommar nu..


Dorm garden


Ortopeden

Hälsade på mormor idag på avdelningen innan mötet. Hon hade väldigt ont :( gav henne en tidning och lite choklad. Pratade en stund <3


Pediatrik


Föreläsning


.

.

Tisdag morgon

Mådde piss igår kväll av olika orsaker. Hade svårt att somna bara för det och all ångest som växer fram.. och så upp tidigt nu för att åka tillbaka till Västerås med mamma.


Zulle <3

red Zulle ikväll!


Kväll

Promenad till stallet. Härligt med snö!


Plugg innan ridning


Azerbaijan

Letter from Aytekin <3 thank you!!


Draw

Tänker på mormor som opereras nu <3


Kursintro


Snö

Mamma ringde precis från sjukhuset. Mormor har fått en fraktur och ska opereras under dagen. Hoppas så att allt går bra <3
Nu timl skolan


Måndag morgon

Vi blev väckta 5 imorse av att nattpatrullen ringde. Mormor hade ramlat och larmat och ambulans var påväg :'(... hon hade ont i höften så mamma misstänkte att hon fått en fraktur.. <3
Idag börjar en ny kurs för oss. Patologi, diagnos och behandling inom psykiatri, pediatrik och geriatik


Söndag

Scrapbooking pyssel idag


Kväll


Lördag

Idag har jag handlat för veckan, gjort matlådor, tagit ett bad efter en cykeltur i kylan :) nu pysslar jag lite med scrapbooking- sidor


Hahah


Fredag kväll

Mathandlade med mamma, nu sushi med familjen :)


Frost i trädgården


Fredag

Körde dubbelpass i onsdags igen men va väldigt trött i kroppen :(. Igår blev det zumba istället för att köra ikväll pga ledarbyte. Igår va äntligen Monica tillbaka! Har saknat hennes zumba pass jättemycket :)


Same procedure


Printa

Printat massvis med papper till nästa kurs som börjar på måndag. Kursen är bara 5 veckor men ändå ska 3 områden beröras. Geriatrik, psykiatri och pediatrik. Och det var galet många dokument som skulle skrivas ut haha. Gick åt ett helt packet med papper


Mys


Syrror

Jag förstår att tv4:s serie Syrror inte är en dokumentär utan en underhållningsserie som man inte behöver titta på om man inte vill och anser att det bara är en massa brister och fel. Jag tittar gärna på den för skojs skull och försöker se förbi allt som man inte skulle göra i verkligheten, men faktiskt blev jag lite förvånad när en läkare säger "du är för bra för att vara syrra, du borde bli läkare". Vad är det för jävla kommentar? Är det dåligt att vara sjuksköterska alltså? Alla professioner behövs väl i vården, eller? Lika som att man väl inte säger till en undersköterska, "du borde bli sjuksköterska, du är för bra". ALLA delar är ju viktiga! Vill man plugga vidare, så visst, men släng inte skit på andra professioner, oberoende av dess utbildningslängd...


Torsdag morgon

Samma procedur varje morgon jag är hemma! Pontus tittar upp från sin plats, hoppar ner och börjar jama tills jag tagit fram filten och satt mig i skräddarställning så hon kan hoppa upp ;)


Kenya

Ja, idag åkte bästa vännen Linnea till Kenya med en klasskompis för ett skolprojekt och blir borta i 3 veckor! Saknar henne redan haha, men hoppas hon får det bra och upplever massor av häftigt <3


Onsdag

Efter mötet idag hälsade jag på mamma och fikade med henne. Nu tänkte jag läsa lite efter att jag sett klart senaste avsnittet av Dicte :)


Möte

Cyklade i skyfallet ca 4 km till psykiatrin för möte idag! Hann precis torka tills det va dags att åka hem igen haha... nu blir det te och film under filten <3


Grattis Sorf US!


Knasboll

Den nya svarta bården på väggen va väldigt läskig igår :p...


RSS 2.0