Valborg hos mig

Firar med familjen hemma, först träningspass Hiit Cardio, nu sushi och sen vattenmelon som efterrätt :)

Ikväll blir det film mys! Orkar inte gå ut i regnet


School

Skönt med långhelg nu!
Ny kurs idag
Mega potatis!


Box!
Penpals

Detta ska skickas till Akila i Sri Lanka :) bikini och lite godis!


hahaha

The funny thing is, I'm not making this up

Full rulle

Idag var det skola igen. tillbaka efter 3 veckors praktik och lov. Vi hade svenska och nu är det massor som ska göras inför nationella proven. Många har redan skrivit dem men vi gör det nu pga praktiken. Så vi fick ett tjockt häfte som ska läsas, och sen ska man skriva ett pm (pre memoria).. Tycker det är så svårt! :( krångligt skit..
 
Tänkte skriva klart min NA redovisning först, så den är gjord. Man skulle skriva om något inom droger och något inom sexualitet. Så jag valde Heroin och Kvinnlig omskärelse. 
 
Ikväll blir det box/styrka! Känner för att slåss! ;)
 

Pretty Hurts <3

We try to fix something but you can't fix what you can't see
It's the soul that needs the surgery
 
 
               

Måndag och ridning

Ikväll red jag Akrobat och vi var ute vid
Terränghindren! Hästarna blev så
Galet pigga haha. Vi hoppade stock, huset och en av lådorna. Sen hoppade vi banken också. Hahaha snyggt Mimmi...
Nu..

.. Har Celine Dion tavlan kommit!!
Den jag vann budgivningen på förut. Äkta från Sony Musics kontor i Stockholm.Igår kväll

Katten tittade på catching fire med oss! Och pappa håller på och fixar i källaren så alla möbler och grejer ligger i tvättstugan. Jag satte mig där ja ;) mysigt ju!Vårfin <3
Pärlor!


Jordglob, en liten tårta, melon och Minion!

Pontus

Haha.. Jag tror hon tycker det är
Varmt ute! Hon la sig på mammas och pappas säng under en kudde. Det var väl svalt där kanske ;)
Söndag

Sista praktikdagen idag! Känns bra att komma tillbaka till skolan, men kommer ändå sakna det för man får se så mycket olika! Idag var jag på ortopeden och det var många brutna armar och ben. Vårsolen har kommit ;). Jag var med på en reponering av en radiusfraktur i armen. Man drar alltså benändarna år olika håll för att de inte ska ligga och gnida mot varandra. Detta gör såklart väldigt ont. Det kändes så fel att stå där och kramphålla i ena änden på pojken medan han skrek av smärta när läkaren knäckte tillbaka det... Menmen! Man blir väl härdad :p

Väl hemma så fick vi massage! Jag passade på också. Det är en vi känner som åker hem till än och jobbar. 
Så det blir ingen träning ikväll. Ser på film istället. :)


fredag!

Kom nyss hem från zumban och cirkelboxpassen. Mamma och jag åt sen sushi. Pappa är på kadriljträning i stallet. De träffas och grillar och snackar massa också, så mamma ska hämta han sen ;)
Imorgon jobbar jag kväll på praktiken! Får i alla fall sova länge. Sen jobbar jag dag på söndag, och sen är min praktik över där! :/ Kommer nog sakna det faktiskt! Det har varit så lärorikt.
 
 
 
 

Pärlplattor

Lite terapi faktiskt. Kul är det också! :)


Torsdag

Idag sov jag länge, vilket var välbehövligt! Sen pratade jag med resursen om jobb i sommar. Kan inte jobba under deras perioder pga usa resan, men däremot kan jag ställa upp mig som tillgänglig då jag är hemma, och så får de ringa när det behövs :). 
Sen städade jag till Rufus och grejade lite hemma. Ikväll - Sorf!
När jag skulle hämta bilen idag efter att jag hälsat på Mormor, så hade bilen bredvid parkerat asnära -.-. Fick använda mina ninja- skills och klättra lite!
Svettiga sommarskor?

Lägg i en binda!
10 myter om viktnedgång

 

LÄS!
 

1. Man går ner i vikt av att dricka äppelcidervinäger

FALSKT ”Äppelcidervinäger kan sänka matens GI och på så sätt håller man sig möjligtvis något mättare. Men nej, det är ingen bra metod för viktminskning.”

 

2. Man blir smal av att dricka mycket kaffe

FALSKT ”Koffeinet kan öka förbränningen något men nej, det är inget mirakulöst. Däremot blir man ju lite piggare och orkar  kanske träna bättre på träningspasset. ”

 

3. Man går upp i vikt av att äta på kvällen

NJA ”Det är inte så att man inte kan äta efter klockan sex. Men man kan faktiskt gå upp i vikt av att äta stora portioner nära sänggåendet. Kroppen är inte gjord för att ta hand om extra energi på kvällen. Men den största anledningen till att man går upp i vikt är att man äter mer än vad man behöver. På kvällen har man ofta redan ätit det man behöver men äter lite till, kvällsmackorna blir lätt många och hela kvällen blir en utdragen måltid. Även om man jobbar natt ska man helst äta på dagtid.”

 

4. Kolhydrater som potatis, pasta, ris och bröd bör undvikas om man vill gå ner i vikt

FALSKT ”Man behöver ute utesluta kolhydrater. Däremot behöver de flesta dra ner på mängden. Det man ska undvika är att måltiden helt baseras på kolhydrater som t ex pastasallader som bara innehåller pasta med lite grönt i. Men man behöver alltså inte ta bort kolhydrater helt, risken är då att man tar igen de kalorierna senare på dagen. 1 eller 2 dl ris eller pasta eller 2-3 potatisar är en lagom mängd om man vill gå ner i vikt eller hålla vikten och inte har ett allt för högt energibehov.”

 

5. Skippar man frukosten går man ner i vikt snabbare

NJA ”Drar man ner på kaloriintaget går man ner i vikt men risken är att man överäter senare under dagen och då förlorar man på att ta bort frukosten. Att hoppa över frukosten är därför ingen bra strategi för att gå ner i vikt”

 

6. Tränar du mycket kan du äta vad du vill

FALSKT ”Det kan du inte. Ju mer du tränar desto mer kan du äta men det finns absolut gränser. Det beror givetvis också på hur mycket ”mycket träning” är för dig.”

 

7. Ju färre kalorier du äter per dag desto mer vikt tappar du

NJA ”Det är sant, men äter man alldeles för lite drar man ner på förbränningen och ämnesomsättningen och går ner i vikt i långsammare takt än vad man borde göra. Ska man se det i det stora hela så är det även en stor risk att du drabbas av näringsbrist och kroppen kommer inte att fungera som den ska.”

 

8. Vissa livsmedel såsom chili och jordgubbar bränner fett

NJA ” Visst kan starka kryddor höja förbränningen lite men effekten är marginell. Du bränner fett om du motionerar punkt slut.”

 

9. Vegetarisk kost är smalare än icke vegetarisk kost.

FALSKT ”Det är den inte. Visst kan den vara det i vissa fall men det är inte köttet i sig som är fett utan tillbehören. Vegetarisk kost kan på grund av sina oljor och nötter ibland bli fetare än icke vegetarisk kost.”

 

10. Om man dricker stora mängder vatten varje dag går man ner i vikt

FALSKT ”Man går inte ner i vikt av att dricka mycket vatten, något som man dock undviker om man får i sig mycket vatten är ätande fast man egentligen är törstig, vilket faktiskt är rätt vanligt.”


Awkwardness

Hahaha fyfan vilken tabbe jah gjorde idag när jag skulle hem! Var skittrött, törstig och hade ont i huvudet så jag bestämde mig för att köra in på drive thru och köpa en cola zero. 
Så jag kör fram och ser att det är 2 såna mickar, så jag väljer den andra för att det va en bil i den första. När jag kommer fram så hör jag en röst som pratar lite avlägset och jag börjar sen beställa. "En vatten till det?" Säger killen. "Nejnej, en cola zero." Svarar jag. "Okej, och en barnmeny" säger han. "Nej! En cola zero bara" svarar jag. 

Men så inser jag att det är bilen bredvid han pratar med... Hahahaha 
När bilen var klar så börjar det prata vid mig och jag kan beställa. 
Jag hoppas han inte hörde att jag satt där och tjoade haha!
Kirurgakuten + ortoped operation!

Idag var jag först på kirurgakuten, sen fick jag vara med på en operation! *Mamma fixar* you know ;) interna kontakter haha. Närå, men hon jobbar ju där! Fick se en karpaltunnel i handen! En nerv som ligger i kläm som man typ skär av för att handen inte ska domna mer. 

Gissa vilket skåp som är mammas.. ;)
Myggjävlar

Fick massor med myggbett igår när vi var ute och red!... Dessutom gick Akrobats nosgrimma av haha. Han är stark i käften ;)


Önsketänk

Tisdag

Idag hade vi bara 1 patient på förmiddagen på ortopedakuten där jag var idag. Sjukt långtråkigt haha! Men jag fick testa att lägga gips på min handledare i alla fall! :) 


Feel
Homemade ketchup
Akrobat!

Ikväll red jag Akrobat och vi var ute. Det gick jättebra! :) vi tränade förvänd galopp och han har väldigt lätt för det märkte jag! Han är lättare att få igenom i formen om man ställer honom åt "fel" håll liksom. 


90-60-30 challenge

Idag på cirkelpasset körde vi 90-60-30 challenge. Man kör alltså varje station i 90 sek, sen 60 och sist 30. Sen byter man station! Det gick jättebra :D kul var det också! 
På en station skulle man lyfta en skivstång med vikter och jag klarade 30 kgs stången under alla 3 seten! *hulken* 
Söndag

Idag städade jag ur bilarna. Damsög och dammtorkade. Vårstädning ;) 
Nu ser jag sagan om ringen som går på tv. Ikväll träning!
Där är jag!

Haha :D längst fram


PåskaftonSpringtur!


Glad påsk!

Långfredagen idag! Mormor och farmor kommer idag på påsklunch. Sen ikväll ska vi till västerås och träffa några vi känner :). Mamman i familjen jobbar natt på akuten där jag praktiserar! 
Fick påskägg av mormor också idag haha :D man blir aldrig för gammal! Det innehöll choklad från viktväktarna och lite pengar! Thanks grandma! ❤️
Tihi

Man blir aldrig för gammal för påskägg! I år innehöll mitt "catching fire" filmen :3 


Påskmat
Riding!

Idag red jag Zulle! Vi var ute och gjorde galoppombyten. Fick fjädrar av Emmy som jag satte i manen på honom :D äre påsk så äre!


Hälsade på faster <3
Glad påsk!


Onsdag

Pust! Sov till 1 trots att jag la mig 11 igår haha. Vaddå trött? ;) 
Resten av dagen har jag packat upp, städat och varit på cirkelträning. Wiiee

Är med på de 2 bilderna som fun cruises la upp haha! Ena bara min arm men den andra står jag längst fram :D


Häng utan bakis!
Present till pappa haha!


Studentkryssning!!

Började med festbuffé igår kväll, massor med mat och dessert! Åt verkligen för minst 3! Sen fest hela natten!! Dansade som satan och hade jättekul! Peter Siepen tog bild på oss haha :D han är känd från tv och är med på studentkryssningarna. 
Vid 5 gick vi och la oss och sov till typ 10. Sen vare tacobuffé och lite mer shopping i taxfreen! Nu ligger vi i hytten och bara degar.


 
Måndag

Idag åker vi på studentkryssning! Känns spännande och kul :) 
Packat klart allt och äter nu bananpannkaka med kanel! Smakar som kanelbullar ju :D asgott! 

Så fin! <3

 

Sista dagen innan lov!Saw a lot of blood today.. Kände mig som Callie Torres i Grey's haha!

Wiiee
eyyy macarena

Halloj! Nu är jag hemma, duschad och ren! Tuff dag idag. Sett mycket hemska och jobbiga saker.. Men nu är jag i alla fall ledig till och med 7 i morgon bitti haha! Känns bra också att det är så bra och kompetent personal där jag är, som kan :)!
 
 

Lördag

5.00 gick jag upp idag... Usch vad trött jag är :( 
Bara imorgon kvar, sen kryssning! 
Yaaay

Jag vann budgivningen av Celine Dion tavlan på tradera!! Det är en tavla som
Sony Music Sweden tog fram till Celine Dion år 2003 för att hon sålt 1 miljon skivor i Sverige då. Den har hängt på Sonys kontor och nu sålde de dem för att hon nyss fyllde år! Jag vann budgivningen med 3276kr och dessa pengar går direkt till barncancerfonden!

YaayOch jag jobbar hela helgen med praktiken... Ugh

!
Ridning <3

Ikväll red jag i en ny grupp. Hade Zulle och vi var ute. Kallt men det gick bra:) han var pigg! Bästa <3

Träning igen <3

 Söndag!

Sov till 11.30 idag. Var verkligen välbehövligt! Sen städade jag till Rufus som har blivit en riktig pälsboll! Han är 14 veckor nu :) Så söt!
Nu ska jag skriva ihop intervjun jag gjorde med Läkaren som jobbat med Operation Smile som opererar Läpp, Käk och Gomspalt på barn och han var i Marocko för några år sen! Jag interbjuade honom på praktiken i torsdags. Han jobbar på operation så jag tog hissen upp dit :).
 
 
 
 

Högskoleprovet

Idag skrev jag högskoleprovet för första gången! Jag skrev på MDH i Västerås. Det började 8.30 och slutade 16.30 ca. 5 delprov med raster och lunch mellan :). Först var det matte och sen svenska/engelska 2 stycken prov. Sen matte igen efter lunchen och sen sv/eng igen. Man vet inte ordningen innan :). Jag tycker det gick bättre än förväntat faktiskt! När jag kollade på gamla prov förut så vart jag nästan chockad över hur svårt det verkade, men jag tror att jag då inte fokuserade på vad som stod. Men som sagt, jag tror jag kunde en del i alla fall! :) mattedelarna var roliga för den gick jättebra kändes det som :D alla svaren är kryss svar! Så man slipper uträkningar och grejer.
Ikväll firar vi med sushi :3


Haha jag var lite extra snäll mot den jag låna bänken av ;)
Träning <3


April april!

Idag är det första April. Blivit lurad ännu? ;) jag la upp en bild på fb av en tatuerad arm. Några gick på den i alla fall! Jag har alltså inte skaffat någon tatuering ;). 
Idag var jag på möte, sen hem och skrev massor på samhällsarbetet om operation smile och även naturarbetet där vi skulle välja något inom droger och något inom sexualitet. Så jag valde att skriva om Heroin och Könstrympning av kvinnor. 
Snart ska jag iväg på Box/Styrka. Får se vem jag slåss med idag för min slagkompis är borta :) 
Imorgon börjar min praktik på akuten! Gjorde en ananasglass av fryst ananas och lite vatten!
RSS 2.0