Grey's Anatomy mys!

Och tacos! Med Linnea!


Träd i blom!

På gården vid studentrummet!

Som min tapet i sala haha

Torsdag

Vaknade en timme före klockan idag haha. Va rätt nervös inför tentan. Men jag tror det gick bra. Jag hade anmält mig till 2 olika för att få chans till fler högskolepoäng. Den ena var obligatorisk men den andra var en gammal som de som gjorde kursen förut hade. Får jag godkänt på båda så har jag extra högskolepoäng hehe. Dessutom har jag chans att inte behöva göra om den obligatoriska om jag inte klarar den, men klarar den "icke" obligatoriska.När jag kom hem igen så åkte jag till Becka och firade henne! Hon fyller 20 nästa vecka. Fick se hennes lägenhet också :)
Hon fick en träningströja, armband med ett renhuvud och en matchande ring. Också ett ormarmband och te!

<3


Grattis!

Min kusin fick barn idag! Emil fick en lillebror :) men tydligen går det en röd tråd i min släkt för alla kusinbarn är pojkar haha... 
Min farmor fick 3 söner där pappa är en av dem. De andra 2 (pappas bröder) fick varsin son och de i sin tur har nu 2 söner var haha... 
På mammas sida så fick min moster en son och en dotter och nu har hon då precis fått andra sonen!
O.o

Nästa vecka börjar sista kursen innan sommaren. Det är anatomi, fysiologi och allmän farmakologi. Skulle skriva ut alla papper som tillhör kursen och ja... Det blev 124 st! Kändes som en hel bok haha
Lunch med pappa!


Horsetaur!

Half horse, half horse! Haha
:*

Dagens slutsats

Det blir ju lite småkul men ändå sorgligt detta hehe..
Rufus, min hamster, han är 1.5 nu och man märker att han börjar bli gammal. Han har liksom risigare päls, börjar få knölar lite här och var och så är han tröttare. En hamster blir inte så gammal. I snitt 2 år typ. 
Men det "komiska" i detta inlägg är då att när jag hade min första hamster, Runar; han som såg till att jag till slut hade 19 hamtrar, han blev 3, nästan 3.5 år! (Jag hade köpt 2 hanar som var bröder hette det.. Men tydligen var de inte 2 hanar..) och detta är samma fenomen med de andra hamstrarna jag haft! Både Xena och Vilma blev inte eller så gamla och de fick ju inte heller några barn. 
Så... Slutsatsen av detta kan man väl säga är att de lever längre om de får jöka haha... 
Jag tror inte det beror på att de är själva i buren, för det gjorde Runar (den första hamstern) också sen när jag insåg att det blev fler haha..
Men men! Det är tråkigt i alla fall.. Att veta att man kanske behöver ta bort sitt husdjur om han blir alltför påverkad. Eller att han ligger död i buren en dag :(. 
För nu är han inte alls påverkad som det ser ut. Han äter och springer runt som vanligt.
Box och Zumba!
Tisdag

Imorse cyklade jag ner på stan och köpte presenter till mig själv haha! Fick pengar igår av mamma och pappa för jag hade hittat lite kläder jag ville ha. Så slår de in de och så får jagde sen när jag fyller! :) det är ju rätt "snart" ändå :o 10/6. 20 år.. :s känner mig inte så gammal men aja haha!
Väl hemma så städade jag ur garderoben och inventerade lite hehe. Sen har jag tömt mobilen på alla bilder för den började bli full, och nu måste jag plugga innan det är träning :)


Måndag

Åkte till Västerås idag igen för möte och sen träff med en i klassen för att skriva om uppgiften vi inte klara. Lämnade också in den individuella uppgiften igen som jag inte heller klarade först. Nu har jag ändrat den.
Pluggade hela eftermiddan och på kvällen red jag! Hade Akrobat och vi var ute :)Muu haha


LivsnjutarN
..
Söndag

Plugg ute i solen 


Lördag

På middag i Västerås
Winston Churchill haha


Hehe... Cubanskt sirru! 

tufft..

ja just nu är det lite tungt.. 
På högskolan gäller ju Underkänt eller Godkänt och ibland VälGodkänt. Men jag har inte ställt om det där från gymnasiet än... Jag har aldrig tidigare under alla mina 12 år i skolan behövt göra om något. Aldrig fått dåliga betyg och så. Men om man inte blir godkänd på en grej nu på högskolan, så blir man underkänd tills man gjort om det. Det är faktiskt riktigt tufft att ställa om detta haha. Ni kanske tycker jag är knäpp, men jag har som sagt aldrig behövt gjort om tidigare.. Så nu när vi blev underkända på en liten grej så känner jag mig helt värdelös. För tidigare har man i de fallen istället "bara" fått lägre betyg liksom. 
Det är ju inte hela världen, och det är ju bara att göra om det vid nästa examinationstillfälle eller när kursen går igen nästa gång, men ÄNDÅ! För mig blir allting så stort när det gäller sånthär... 
Skulle önska jag kunde vara lite mer som Torbjörn i klassen och inte stressa upp mig utan ta det lugnt haha... 
 

Fredag

Pluggat lite men känner mig rätt nere efter underkänt i inlämningen från praktiken och även i inlämningen om kritisk granskning av artiklar.. Ska hämta ut idag och se vad som var fel. Förhoppningsvis var det nått litet i referensen bara. 
Köpte frimärken till paket som jag ska skicka till olika brevvänner som fyller sen, gick på 900 haha! Tur studielånet kom idag hehe. Men det är min hobby. 
Ska snart till reumatologen för ett första möte om EDS. Och ikväll är det zumba!

Haha50 dagar kvar!
Träning

Zumba toning med 2.5 kgs sticks och sen box efteråt hehe
Akila <3

Fick brev idag av Akila i Sri Lanka! Kolla, hon skriver på svenska nu ibland :'D är så stolt! <3
Hon skickade te till mig bland annat.Torsdag

Vaknade av att pappa väckte mig och frågade om jag ville äta lunch på kinan haha.
Vår i Sala

Mathandla

Haha pappa och jag handla massa frukt och grönsaker idag. Känner mig som en fruktarian 
Onsdag

Cyklade och lämnade blodprover inför ny medicin nyss, och nu ligger jag på gräsmattan i solen och pluggar! :) 
Jag skrev ihop allt som ingår i tentan för att lättare få en helhet och även ha allt samlat på ett ställe istället för att läsa ut massa olika böcker och så :)

Varje morgon när jag vaknat och sätter mig vid tvn så kommer hon haha


Tisdag

Pluggat lite, sen var jag till arbetsterapeuten och har fått en tid på fredag för en riktig utredning av Ehlers Danlos som jag har, kommer förhoppningsvis få mer stödgrejer jag kan ha när jag tränar och så. 
Sen ikväll var jag på Zumba Toning! Var jättelänge sen nu. Det är som zumba fast man har sticks. Normalt väger de 1-1.5 kg, men jag tog de tyngre idag för att testa. De väger 2.5 haha. Hade tänkte köra box efteråt men mina axlar/ armar var som spagetti haha


Haha

Katten har hela flygeln på sig men ligger ändå på kanten..


Bilder

Här kommer några bilder Linnea tog på mig när jag ser på Xagovia och även ett par bilder från en film jag tog när jag satt på Bella!Var galet mycket mygg ute! Ser ut som jag slår henne haha


Stallkaninerna!


Sadel"fakta"

Yes! Tog bild på både Xagovias och Bellas sadlar nu ikväll för att visa på ett par sorters sadlar för er som inte vet hehe.. 
Detta är en dressyrsadel:Den har lång "kåpa" och högre bakvalv vilket gör att man sitter djupare, kan ha längre skänklar (benen), sitta rakare och inverka mer på hästen. 

Detta är en form av hoppsadel:


Den har kortare kåpa, lägre bakvalv bland annat. Man sitter "ytligare" och kan därmed lättare få en bra sits när man står upp vid hoppning. 

Glad amatör här hahaMera häst!

Mös med stallkatten mellan ridpassen. Sen red jag Bella!

Haha felicia!
Måndag

Tjoho! Hade Xagovia nu ikväll och vi red ute! Hon blev så fin! Hon vart så lugn på slutet! Eftersom det är kompisvecka denna vecka så fick linnea rida på slutet :D hon är faktiskt jätteduktg trots att hon bara ridit några få gånger.
Nu ska jag strax rida Bella på igenridning!


Xagovia har dressyr sadel, och man sitter så skönt i den haha!
Linnea! 


Till och med trava gjorde hon på egen hand!
Måndag

Skriver för fullt!
Söndag

Bastukväll efter zumban! Imorgon åker jag med mamma till västerås. Plugg och möten står på agendan
Tacos!
Myskväll

Har varit väldigt produktiv idag. Dammat massor i mitt rum, dammsugit hela huset, bäddat rent, strukit kläder, plockan undan påskgrejer och så. Sen tog jag ett bad!
Brandområde

Idag åkte vi till brandområdet i Ängelsberg/ Fagersta/ Norberg. Där det brann förra sommaren. Det bar hemskt att se. Alldeles kalt :( som att gå på månen. 


Så sjukt mycket trädhögar. Träd som brunnit och sen sågats ner

Här ser man tydligt! det brann till vänster, men högersidan klarade sig


Lördag morgon

Vaknade rätt tidigt trots att jag somnade 2 igår. Idag ska jag bädda rent och städa i rummet här hemma. 


..

Man gör sitt bästa även om det inte blir rätt
Rings

Life is a game. Add the right cards and you will succeed
Fredag

Lunch med pappaSpenderar min dag i soffan med katten
nu
Mys efter box
 

Hemåt!
Torsdag

Skolan idag igen och träffade en i klassen för att skriva klart inlämningen! Så nu är det bara salstentan kvar och att det där seminariet om enkäten måste göras i maj. 
Träffade Jennie på skolan idag också! Det var längesen ❤️ du är saknad!
Ikväll åker jag hem till Sala igen. Kör boxpass!
oflyt..

Ja lite så är det nu.. Idag gjorde vi seminariet om intervjun vilket gick bra. Men så imorgon var tanken att vi skulle redovisa enkäten vi gjort, men då har vi tydligen skickat in fel så vi får göra den i Maj istället, för kursen går igen.
Aja skitsamma. Sticker och tränar dubbelt nu! för nu är jag arg haha
 

Onsdag

Jag har världens finaste människor runtikring mig. Tack för att ni stöttar och finns där❤️ 
Idag är det redovisning av intervjun jag gjorde med mamma i helgen och ikväll blir det zumba!


Kör randigt idag 👍🏼


Vilken dag!

Haha. Ja herregudÄlskar min väska btw! Ska köpa flera i sommar i Kina!! Finns äkta där för typ 1000kr som sys på natten i Louis Vuitton verkstäderna, och säljs sen billigt för att fler ska kunna äga dem och samtidigt gör reklam! Man får med äkthetsintyg och allt! Sen finns såklart fake också för typ 50kr 
Pardon my french
Nytt på väggen!
Fairytales
Tisdag

Tillbaka i rummet och ska träffa en i klassen för att börja skriva på sista inlämningen. Den ska in nästa måndag, men i helgen är programmet nedlagt där man lägger in det... Så vi måste typ skicka in det på torsdag -.-...
Inlämningen handlar om att vi ska kritiskt granska 2 olika artiklar och se vilka brister de har. Svinsvårt ju! Artiklarna är på engelska så man fattar ju inte ord för ord. I alla fall inte jag haha. Men att sen sitta och typ kritisera forskare och ifrågasätta? Jag kan ju knappt ämnet än, hur ska jag då kunna vara kritisk mot andra? Jag tycker det är jättesvårt...
 
 

The sims

Spelet The Sims gör nått med människan haha... Så sjuka grejer


Måndag

Pissdag rent allmänt, men på kvällen gick jag till stallet och red sen dubbla pass. Först Xagovia, sen Akrobat
Hon är så vacker <3 världens nervösaste och rädd för allt, men vacker. Om hästar har ångest så tror jag hon lider av det.


När jag är i stallet, mår jag bättre


Xagovia


Akrobat

Zumba med mamma!Och jag är "ledig" imorgon från föreläsningar! Blir hemma och pluggar istället :* igenridning på kvällen
Söndag

Plugg hela dagen! 10 kapitel på engelska om forskning ska plöjas. Heh...
Ikväll zumba!
Finally!

När mamma kom hem från jobbat på eftermiddan, så gjorde vi intervjun. Temat var glädje och jag ställde lite frågor, sen fick hon prata mest. Allt spelades in. 20 minuter långt och efteråt gick mamma och jag ut och gick. Klättrade upp på taket först för jag har aldrig varit där haha! Pappa hade ställt ut stegen. Sen satt jag hela kvällen och transkriberade alls. Alltså skrev ut det ord för ord! Imorgon ska jag skriva reflektioner kring det. 


Lördag

Pluggar och äter melon med mitt nya skal!
Idag är jag grå!Godmorgon!

Jag har saknat dig <3


Nya uppdateringen!

Har ni uppdaterat iphone? Ni som har den haha. Man kan nu välja hudfärg på personerna och hårfärg i emoji! Och så finns fler flaggor!


Equipage

Jag prenumererar på tidningen Equipage och fick idag hem ett nytt nummer! Måste bara visa detta:

Så sjukt smart! I tävling vill få ha väst för att den kanske känns obekväm eller sitter i vägen. Kavaj ska man ha och nu har de kommit på en kombi! Otoligt smart! Man sätter en säkerhetgrej i sadeln typ och skulle man åka av så "blåser" den upp sig och man får en skyddsväst runt sig innan man hamnat i backen! Som en airbag. 
Priset var ju därefter men ändå!

Thanks you!

From my penpal AnnaLena in Germany! 
A travel diary! I'll use it for the trip to China and Japan this summer <3
 Sommarjobb!

Wii nu är det klart :D
Fredag!

Wii! Jag sprudlar av energi! Eller ja, kanske inte just nu efter både zumba och cirkelbox, men ändå haha! 
Åkte hem med mamma, sen snabbt iväg på träning och sen hemma igen så åt vi sushi!
Kollade igenom min post och såg att jag fått hem min klänning jag beställt! Också iphoneskal hehe


Mitt liv i kassar haha

Handväskan köpte jag i Tyskland förra sommaren när jag hälsade på Marlen!


Natti!

Kvällspromenad

Med Amanda! Det är så mysigt i stan.
Spinning!
Torsdag

Föreläsning hela dagen, och även presentation av Gruppuppgiften! Hoppas vi blir godkända bara. 
Ingen ridning ikväll. Har hoppat av den gruppen. Mådde inte alls bra av att rida för nya ridläraren.. Hon gjorde mig osäker och inget man gjorde dög om det inte var perfekt.. Jag tror hon har lite andra ambitioner än att "bara" hålla lektioner för de som vill rida för att det är kul, och inte tävla... Jag har ridit där i 16 år och kanske ramlat av 10 ggr under alla dess år. Men sen vi fick ny lärare har jag åkt av 3 ggr under en termin. Nog för att det säkerligen är mitt fel, att jag gör fel och så, men jag tror nog det ändå beror en hel del på att jag blivit så osäker och att det inte är kul längre. Jag har aldrig velat tävla och de var inte eller ambitionerna för denna grupp från början. Dessutom vill jag inte stada mig mer nu. Jag gör lätt illa mig i och med Ehler's Danlos överrörlighets syndrom som jag har. Jag kan tyvärr inte bara bortse från det om jag ska kunna leva ett förhållandevis normalt liv i några år till. Men den gör att jag inte är så stabil och jag har svårare att hålla mig kvar om hästen tex. Hoppar till. För jag tror jag är ganska duktig med balans och sånt, sen vet jag att jag ibland hoppar "före hästen", men det jobbar jag på. Det kommer troligen av att jag inte vill hoppa efter och rycka hästen i munnen. Och sen ramla av..
Så jag ska leta ny grupp. Vill fortfarande hoppa men gärna dressyr också :). 
Blir i alla fall Spinning ikväll!
Mimmi städkärring

Ibland får man tänka åt folk haha...
Svensken och dess arga lappar.Mys i mitt rum <3


Ögon, ögon överallt!


Bygg gubbar

Det är nå polska bygg gubbar utanför vårt fönster som håller på och lägger om trappen. Mysig rumpa :| DRA UPP BRALLORNA FÖRFAN HAHA! 
8 April 2015

När jag kom hem idag så drog jag sen ut och joggade/ gick. Var så länge sen jag sprang. Jag gjorde ju alltid det till stallet förut! Men nu vill jag komma igång igen. Det värsta är att jag får så ont... Men att gå snabbt ger ju mycket det med. Det känns ju som att jogga typ haha.... I alla fall. Jag tänkte hälsa på mamma på sjukhuset ( ca 5 km från där jag bor) för hon sa tidigare att hon hade "korridors-dag" vilket innebär att man inte är inne på någon operationssal och jobbar. Så när jag kom till sjukhuset sprang jag först upp för alla trappor (12 våningar ?) Och sen ner alla. Sen sprang jag upp till 4e våningen där operation är haha. Men när jag kom dit så var hon visst på en operation i alla fall, så jag drog hem igen istället ;). Men det är skönt att bara vara ute och gå/springa. Det är ångestdämpande. Så behöver man inte knapra piller och vara alldeles dåsig hela tiden...
Väl hemma mötte jag min korridor kamrat Amanda och hon ville gärna ut och gå så vi gick ut igen haha. Blev 5 km ca. Så idag har jag väl gått nästan 2 mil i alla fall om man räknar alla trappor haha.
 
Sen har jag läst mera ur bland annat vår engelska litteratur. Men nu känns det faktiskt kul! Man kommer in i det och nu när man börjar förstå mer ord och begrepp så förstår man mer sammanhang också! Wii (y)
 
 Onsdag

Hallå! idag träffades vi i gruppen och skrev ihop en enkät till övriga klassen. Vi ska sen redovisa resultaten och det på ett seminarium nästa vecka. I helgen ska jag intervjua mamma för det ingår också. Vi ska dels göra en kvantitativ studie = t.ex. en enkät och sen en kvalitativ studie = t.ex. en intervju. Intervjun ska handla om glädje. Den ska spelas in och sen skrivas ut i textform, ord för ord. Min mamma pratar ju minst lika fort som jag så det blir nog en del text haha. Jag skulle valt att intervjua någon som stammar eller pratar otroligt långsamt så hade efterarbetet inte blivit så jobbigt ;) Menmen!
 

Tisdag

Suttit i skolan och skrivit massor! Nu promenad och möte. 
Internationella Hälsodagen

Yes, det är det idag. Viktigt att komma ihåg att det inte enbart gäller fysiskt! Psykisk hälsa och ohälsa är lika viktigt. Såg nyhetsmorgon där de pratade om psykisk ohälsa som leder till fysisk ohälsa. T.ex. stress som leder till stroke osv. Att må dåligt kan ju också leda till magsår, dålig sömn, halsbränna, magont, huvudvärk osv. Psykosomatiska besvär. Livsstilsförändringar görs lättast om man följer "SMART" systemet. "Specifikt, Mätbart, Allmänt, Realistiskt, Tidsplan". Tex. "jag ska träna mer"- räcker inte, utan vara med specifik! "jag ska träna 2 gånger i veckan"- är bättre!
Jag ska på möte på sjukhuset idag , dagen till ära haha.. Men först ska jag träffa gruppen och skriva ihop något till gruppredovisningen på torsdag om kvalitativ och kvantitativ metod i artikelsammanskrivning. Låter kul va?
 

Renbäddat med Zebra

Älskar zebra-mönster ❤️ Zebran = Ehler's Danlos symbol.


Jordskott

Nu tycker jag man börjar fatta mer haha! Eller vad säger ni? Visst är det en bra serie i alla fall! Hoppas de spelar in en till
Annandag påsk

Pappa och jag gick ner på stan medan mamma tog bilen för hon skulle mathandla innan. Sen åt vi på kinarestaurangen :) de hade inte buffé idag eftersom det är röd dag, men vi åt lunch :) 

Det är så fint i parken!

Ny tröja!

Ska lunch med mamma och pappa nu <3


Myskatten

Är alltid med oss <3 
Yay!

Jag hittade min blåa onepiece! Den har varit borta länge så jag trodde jag glömt den nånstans :(
Fadderbarn

Här är ett av breven jag skrev till ett av mina fadderbarn igår! :) skickade med en lite nyare bild också. Har ett fadderbarn i Zambia och ett i Brazilien.
Målar på dukar. (Y)
Påskafton

Pluggar vidare i min engelska bok (y)... 
Kolla facet på den här killen haha. I början av boken finns den bilden med. Ungefär så känner man sig när man läser detta. Skräckblandad förtjusning typ


Haha

Kolla disktrasan 
<3

Från en brevvän <3
Långfredag

Var på påskmiddag nu ikväll! Lekte en del med Emil och så såg vi Nicke Nyfiken ;)

Här sitter mamma på golvet med Emil haha! 


Sen gick vi ut och gick en runda :)
Haha!
Påskmiddag!
Långfredag

Tjoho! Vaknade upp till detta: 

Bara för jag ramla av igår igen haha. Ikväll ska vi fira min Moster och äta påskmat! <3 
Nyss var pappa och jag ute och gick och sen måste jag fortsätta plugga 

My best study buddy


Inside EasterHahaha
För..


... Jag ramlade av ikväll igen på hoppningen. Glad påsk alla hönor 🐤
Eastermode : on!
Såå...

Hur lurade blev ni igår? Jag blev nog inte det, vad jag vet haha! 
Buhu

Ontologi
Epistemologi
Metodologi
Hermeneutik
Fenomenologi
Fenomenografi
Etnografi
Fenomonologisk Hermeneutik

👍😐 

Kände för att rabbla alla ord på saker vi ska kunna, för att få lite medkänsla av er haha... Inte kul detta


Huu...

Pluggat hela dagen :( 
haha

 kolla vad min ena granne fixade till på kökskranen ;)

 
 
 

Onsdag

1a April idag! Har ni blivit lurade? Själv smsade jag mamma och sa att en pistolman gick lös på MDH hehe. Lite väl grovt att skämta om, men hon har slutat gå på att jag tatuerat mig i smyg, är gravid, är på akuten, råkat köra över någons katt osv.. Haha. Hon ringde och var alldeles hysterisk, så det lyckades ju ;)
Hade föreläsning till 12 idag, sen käkade jag lunch hemma och nu är jag ute och går. Blir nog lite mer än en timme. Har hittat en bra lång runda runt stan! Sen hem och plugga vidare :)
Nackdelen med att vara lång är att man aldrig kan sitta med korsade ben under bordet...
RSS 2.0