Pontus

Hahah mamma la en extra virkad filt i ena fotöljen för att Pontus låg där och den vita filten blev så full med katthår, men vad tror ni hon gör då istället ? Jo hon lägger sig i andra fotöljen istället hahaha


Grilla

Älgbiff! 


Söndag

Promenad i solen och det fina vädret <3 badade en stund sen. 

 tar nog en kort springtur lite senare, eftersom det är så bra underlag och lagom varmt ute. Ikväll grillar vi älg och bastar (y) 


Scrapbooking

Sommaren 2016 med linnea <3 


Scrapbooking

Summer 2016 


Lördag kväll

Har lyckats hålla mig från pluggandet idag och istället fokuserat på lite avkoppling vid scrapbookingbordet (y) nu kvällsmat 


Lördag

Promenad med mamma i solen <3 blir lite bad strax och harry potter mys i soffan sen! 


Mockingbirds dont cry

Såg en film igår kväll som hette "mockingbirds dont sing" eller "wild child" som den kallas i sverige. Den handlar om en sann historia från 70-talet i usa när man uppmärksammade en av tidernas värsta form av barnmisshandel. Varför jag ville se den var för att den var intressant i frågan kring om människan kan lära sig tala om denne försummats den förmågan till en viss ålder. Alltså inte vid autism eller liknande, utan om en människa inte fått lära sig prata till tonåren, kan hon då fortfarande lära sig detta sen? Katie (fiktivt namn på flickan) spenderade sina första 13 år av sitt liv fastspänd på en stol eller i en säng utan någon form av mänsklig kontakt. Mycket intressant film med inte alls många scener med just barnmisshandeln i skrubben på stolen som jag var rädd för. Bara några minuter i början tills mamman lyckats fly med flickan till ett socialkontor, sen börjar hennes väg tillbaka med sjukhus, läkar och psykologhjälp. Värd att se!Hemmakväll

Älskar att gå runt i mjukisar och sportbh hemma! Nån mer som håller med? Bästa klädseln ju haha 


Fredag

Fredagsfys = zumba 

Fredagsmys = sushi 


Cardmaking

Tackkort till triaden för att jag fick vara med på operation och ett par kort till vänner :)


Shopping

Inhandlat lite kläder till min brevvän på Sri Lanka idag, från en second hand affär. Enbart h&m kläder då de är väldigt exklusivt i SL :) billigt för mig och så gör man någon glad också! 


Godmorgon

Soffmys med pontus <3 


Kväll

Gick till stallet ikväll och va med på teorilektion! 


Sala

Fick blommor av mamma och pappa när jag kom hem <3 för att jag klarat denna sista vecka på praktiken så pass bra trots dåligt mående. Brev från Slovakien! 


Måla

Längtar till varmare breddgrader 


Torsdag

Sov sista natten i studentrummet nu inatt. Lite trist samtidigt för jag gillar det här rummet. Strax dags för seminarium i palliativ vård 


Onsdag

Va med på 2 operationer idag! Spännande som satan. Det va en väldig anspänning så på den andra svimmade jag haha... Trots att jag satt ner i förebyggande syfte eftersom jag är så lång. Well, slog mig inte i alla fall. 
Slutbedömingen gick bra och jag är godkänd så det känns skönt :) Nu bingen innan seminarium imorgon
 
Bildresultat för operation
 
bild google 

Nedräkning

Bara några timmar kvar nu på detta 13 timmarspass! Imorgon seminarie sen ledighet t.o.m. Tisdag! *_* 


Sista dagen

Fikabjuss! 


Operation

Fick va med på operation nu på förmiddan och kan tillgodoräkna mig dessa timmar så jag behöver inte göra praktik efter seminariet imorgon :) 

Gissa vilket skåp som är mammas haha


Morgon

målar lite för att försöka hålla nere ångesten. 


04.00

Vaknade 4 imorse av ångest. Dags för slutbedömning idag! Nervigt. Har kvällspass så vi får se vad som hittas på nu innan 


Kväll

Hälsade på farmor som ligger inne för en fraktur nu <3 tycker så synd om henne.. nyligen opererade hon höften och så nu det här. Men de tar väl hand om henne här på sjukhuset iaf. 

Väntar på mamma så ska vi fika lite nu innan jag åker hemåt rummet igen för att sova. 


Möte

Väntrummet under pausen. Me and my buddy (y). Knappt så man kom in eftersom han stod där haha.. 


Måla

Innan mötena. Promenerade till psyk och väntar på att det ska börja nu


Tisdag

räknade mina timmar igår och såg att jag hade nästan 10 h för mycket, så jag fick gå hem lite tidigare igår från praktiken och så är jag hemma nu idag innan mötena. Är rätt trött efter helgens praktik så det va välbehövligt med lite ledighet 


Never let me go

Så bra film! Se den! Recension från DN
 

I ”Never let me go” (2005) finns en berättare i cent­rum, minnesbilder av en tid som gått, en kärlek som aldrig blir av, anpasslighetens groteska pris.

Jag har inte läst romanen, men inser snart att den borde ha varit betydligt svårare att förvandla till fullt verksam film. Här möter vi en trio barn, så småningom ungdomar, som på en slottsliknande skolanstalt fostras till sin enda uppgift. Med vidöppna och fullt införstådda ögon ska de bli organdonatorer tills kroppen är tömd, de inte längre kan återhämta sig och de ”fullbordas”.

Tiden är de sista decennierna av 1900-talet, och de unga organsoldaterna – eller kanske kamikazepiloterna? – stöps uppenbarligen i kloningens och genmanipulationens skugga

Karaktären av litterärt tankeexperiment går inte att undvika, medan kameran fångar hur de oskuldsfulla barnen disciplineras i snusbruna skolsalar av auktoritära fröknar i sedesamma koftor. Som vuxna skickas de till brittiska lantgårdar bland idylliskt grönskande fält i väntan på att organen ska växa till lämplig donatorsstorlek och kallelsen till tjänstgöring ska komma. Enda hoppet, sägs det, är ett kortare uppskov för det par som kan bevisa äkta kärlek.

Det är ett slags stillsam retro-sciencefiction, som återigen rör sig kring idén om närmast religiös offermentalitet och anpasslighet eller med andra ord formandet av de inställda upprorens tankemönster.

Det är en mycket estetiskt medveten, till kitschen gränsande melankolisk berättelse, som tär på åskådaren så till den grad att man antingen vill resa sig och ropa stick då för helvete, eller blir sittande i acceptans av de – faktiskt – orimliga premisserna.

Blir man sittande, får man sig i förs­ta hand till livs ett sorgset och inte helt modernt triangeldrama som strängt taget inte hade behövt sin besynnerliga utgångspunkt.

Carey Mulligan spelar Cathy, berättare och ett slags avlägsen släkting till Bess i ”Breaking the waves”.

Andrew Garfield spelar Tommy, mobbad på skolan för sitt ointresse för sport. Mellan Cathy och Tommy uppstår redan då djupa känslor.

Men det blir Ruth (Keira Knightley) som lägger beslag på Tommy och när hon av skuld vill ställa allt till rätta är det redan för sent.

Det finns uppenbarligen en oemotståndlig dragningskraft i dödsmärkt ung kärlek.

Och hade det inte varit för det imponerande allvar skådespelarna lägger in i sina gestalter skulle ”Never let me go” aldrig nått så anständigt långt i sin vilja att filosofera över människan som en varelse med både kropp och själ.

 

Bildresultat för never let me go

 

Bildresultat för never let me go


Kväll

Uj uj vilket väder! Hagel, spöregn och snö om vartannat på vägen hem nu ikväll. Mindre kul att cykla i det dock!


Måndag

Sov i studentrummet i natt, älskar min säng här! Kvällspass idag med. Missar ridningen tyvärr. 

Sitter och pluggar till seminariet sen på torsdag kring palliativ vård. 
Love these <3 


Långe jan

Snyggt när man är 180 lång och tar fel byxor haha... 

foto i omklädningsrummet: 


Söndag

Sov här i studentrummet inatt. Va lite förvirrad när jag vaknade eftersom det är söndag haha.. brukar ju alltid åka hem på helgen. Pluggar lite nu inför seminarieuppgiften i psykiatri som är nästa praktik. Har seminarie i palliativ vård på torsdag men den har jag skrivit klart. Jobbar kväll sen på praktiken 


Back in town

Kvällsjobb på praktiken. Blommorna har slagit ut så fint nu i studentträdgården! Men eftersom det va frost nån natt så ser de lite missfärgade ut.. 


Cardmaking

Till mamma och pappa <3 


Friday food

Maki roll!


Fredags zumba

Kuul va det! Så mycket energi och endorfiner. <3 

Fick en så rolig kommentar av en kompis där som är en riktig energiknippe: "du har så vältränad och gullig rumpa!" Hahah... 


Paket leverans

I helgen när linnea va här pratade vi om foppaskor och att de är väldigt praktiska när man typ ska ut och slänga sopor haha. De är inte så snygga men ja, praktiska. Hon hade inga och sa att hon nog borde köpa ett par. Så jag köpte på dollarstore till henne för 30kr och skickade som en lite surprise! 


Fredag

Ledig dag och dags att fixa matlådor inför hela veckan. Ett jobbigt moment, inte bara för att det är tråkigt, utan för att det skapar ångest.. allt vad gäller mat. Väga, mäta, räkna.. 

Men blir lite ledig sen iaf och ikväll zumba


Bad luck

Farmor som bor på ett demensboende gjorde för ett tag sen en slink-led operation, då man tar bort höftkulan pga artros och smärta. Detta leder till att hon inte kan stå upp och stödja på benet eftersom den ju saknar höftkula, men idag hände nått och hon föll ur rullstolen och bröt underbenet på samma ben.. känns som allt flyter på bra i omgivningen just nu.. Hemåt

Mot sala ikväll. Ledig imorgon och firar lite helg. Sen praktik lördag,söndag,måndag,tisdag,onsdag,torsdag. Blev väldigt många dagar på rad, men måste få ihop timmarna! 


Love

.


Color

Målade lite igår 


Torsdag

Dagpass idag, ledig imorgon. Praktik hela helgen sen. 


Dorm

Been a rough day. Många möten.. sover kvar i studentrummet i natt. Blir inte så många tillfällen sen då den snart ska städas ur och flyttas ifrån. Har sagt upp den då skolan slutar snart 


Tisdag

.


Stallet

Gick i snöyran till stallet. Skönt när solen låg på därimellan. Red Zulle <3 


Scrapbooking

Sista bilderna från kinaresan 2016 nu! Hemresan med mellanlandning i danmark. 


Annandag påsk

Lunch med mamma och pappa på kinan, men inte buffé denna gång. 

Pappa provade en sorts thaimat och mamma en specialare på sushi fast inlindad som i en "wrap" av sjögräs


Scrapbooking

China 2016


Söndag

Plugg plugg 


Pontus mys

<3 


Amitai

Blev middag på kinan! Nu grey's hemma <3 


Linnea <3

På eftermiddan kom linnea förbi då hon är hemma över helgen <3 vi satt och pratade jättelänge innan vi tog en promenad i solen. Fick påsktulpaner och en mango av henne! :* 


New in

Fixat nya skor nu! Hatar att prova skor eftersom jag har stora, breda, konstiga ehler's danlos fötter haha.. men är det iaf gjort. 


Lördag

Stan med pappa och köpa nya träningsskor och bra gå-skor! :) special beställde bra gjutna ilägg också för mina knasiga fötter haha. 


frost i natt! 


Påskfirande

Med sushi som vanligt haha. Fick påskägg också! En jättefin bikini till i sommar, som jag delvis betalat, pengar, frimärken och... en melon haha 


Påsklunch

Med mormor <3 


Promenad

Med pappa i kylan 


Långfredag

Dags för lite plugg men också vila idag! Tar det lugnt och stressar inte. Är ändå ledig nu i några dagar (y) 


Daily struggle

Hahah


Glad påsk!

Tack mamma och pappa <3 


Cutie

Hälsade på mamma på jobbet idag :) hittade denna söta operationsklädda nalle 


Greys Anatomy

Såg att det stod Meredith på Tullans sadel i måndags haha! Tänkte direkt på Greys 


Stallet

Fick i alla fall en promenad igår kväll till stallet även om jag inte red så mycket. Skrittade i typ 5 minuter sen hoppade jag av igen. Funkade inte 


Söndag

Grill och scrapbooking idag 


Scrapbooking

Kina 2016 


Pontus <3

Lite sällskap ikväll :) här hemma får hon sitta på bordet ibland ;) 

Hon ligger gärna på flygeln även om en massa påskpynt är i vägen haha


Lördag

Rår mig själv ikväll (y) 


Tyskland

Fick denna bild av en av mina tyska brevvänner. Dagens tidning i staden där hon bor.. 


Stockholm

Jag saknar ord! Man är fan inte trygg nånstans längre 


Måla

I en ny bok! 


Kväll!

Sumba och zushi, eller va det tvärtom? ;) skitsamma, det är fredag iaf! 


Tullan

Skruttkorv va pigg 🐴


Pepp

Tack bästa Linnea <3 


Stallet

Där jag kan andas, varva ner och koppla bort all ångest 


Zumba

Tog mig upp till ytan ur ångestdammen, fick luft och åkte på zumba 


Livsnjutarn

Pontus <3 


Kina 2016

Scrapbooking hela eftermiddan varvat med lite förberedelser inför praktiken som börjar imorgon. 


Well

Brain, i hate you


World

.


Moster 60 år!

Firade moster ikväll! 2 sorters soppor, bröd och fika :) jag tog med lite eget. Blir bäst så. 

Kusin spexade med egenskriven låt, det hölls tal och sjöngs sånger! Alltid lika kul att träffas! :) 


Glad

Är så glad att jag klarade av kvällen, var med hela tiden, åt tillsammans med andra trots egen mat, höll ett kort tal och försökte va lite social också. Varje gång med tillställningar är som ett prov och jag försöker tänka att även denna gång gick bra. 


Present!

Till moster som fyller år! Gjorde en bok med minnen och höll även ett tal kring det jag skrivit under 60års festen :) 


60 år

Yes, ikväll firar vi min moster som fyller 60! 


RSS 2.0