Scrapbooking

Mosters 60 års fest i april 

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)


Putte

Välkommen lilla Putte! Född v.36 <3 
Tror han va trött efter hemresan haha! Fick en assöt bild när han gäspade: 

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)


Möte

Fick åka från erikslund till hälla för arken zoo hade tydligen bytt affär där de även säljer djur. Men men! Bokade en liten vit söt hane som vi ska hämta sen efter mötena. Så pontus får lite sällskap igen 

(null)

(null)

(null)

(null)


Tisdag

Springtur på morgonen och snart mot Västerås och köpa en ny hamster. Sen möten hela dagen igen.. strumpor från Vietnam <3 

(null)


(null)

(null)Scrapbooking

Va jätte längesen jag pysslade för har inte mått bra. Har ingen inspiration då och dessutom blir jag så kritisk och aldrig nöjd typ.. bilder från mars 2017 

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)


Zumba

Ikväll leder jag zumban igen, fast nu är jag licenserad! Kör en ny låt som vi lärde oss på kursen som va så himla bra! 

(null)


Santa Claus

Postat flera lådor till brevvänner i julklapp nu! Måste skicka dem tidigt så de hinner fram när det är utanför europa. Mot USA, Brasilien, Sri Lanka, Vietnam och SydKorea! 

(null)


15 timmar

Ja det blev många timmars sömn i natt. Men det behövde jag verkligen efter helgen.. 15 timmar! Somnade direkt efter bastun vid 18 igår kväll haha.. 

(null)


Söndag

Städat ur hamsterburen för att kunna flytta in en ny snart. På tisdag när jag ska till Västerås på möten så tänkte jag köpa en efteråt/innan. 
Powerwalkat en långrunda för att försöka bespara kroppen från att springa jämt. Sen badat och nu sitter jag och rekar lite på Zumbas hemsida eftersom jag gått med för att få musik osv! 
(null)


Byta hästar

I torsdags på hoppningen så hoppade vi en bana och bytte sen hästar med varandra och hoppade samma bana igen! Jag hade först Akrobat och fick sen lilla Boyen haha. Men det va kul att prova nått nytt

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)


Woop woop


Yay! 

(null)

(null)


Hemåt

På tåget nu, påväg hem igen. Licensen fixad och jag är trött men fullmatad med bra info! Taxikillen blir helt tårögd och jätteöverraskad av att jag gav han 50kr i dricks haha. Är det ens mycket ? 

(null)

(null)

(null)


Zumba Basic 1 Dag 2

Lär oss cumbia och Reggaeton! Nu lunch 

(null)

(null)


Breeeekfast

Aka Hobbit style. Inge hotellfrukost för mig. Bättre för mig om jag tar med eget.

(null)


Lördag morgon

Vaknade med ångest över vikten. Blir så jävla arg att det ska uppta all hjärnaktivitet när jag inte ens är överviktig längre. Vill kunna njuta av musiken och dansen idag. 
Vill kunna träna eller springa utan att nästan svimma. Utan att det svartnat för ögonen. Vill kunna vila när jag inte orkar. Har kommit in i en ond cirkel där jag bara pressar mig hårdare och hårdare trots att kroppen börjar säga ifrån. En vacker dag ligger jag i ett dike efter löprundan eller så drar jag på mig en stressfraktur. MEN HUR FAN SKA JAG BRYTA DETTA MÖNSTER?! 

(null)


Nerbäddad

I min lilla skrubb. Närå, det är ett mysigt rum jag fått, men saknar fönster så det känns lite instängt haha. Men tog det billigaste de hade för det är ju bara natt. Glor lite på doobidoo på tv men ska nog snart sova. Upp tidigt imorgon för dag 2 på utbildning! Läst lite Zumba teori och skrivit lite. Natti! 

(null)


Sushi

Ingen fredag utan sushi! Tillsammans med allt zumba material att gå igenom 

(null)


Dag 1 Zumba Basic 1

Trött efter en dag med mycket zumba träning. Både teori och praktik. Dansat och lärt mig mycket merenge och salsa steg vilket varit roligt! Känner en press att vara så sprudlande glad under passen.. jag kan liksom inte det. Men det kanske kommer.. Jag har alltid gått på zumban för att själv försöka må bättre av att ledaren är så glad. Men nu är det ombytta roller så det känns lite jobbigt. 
Framme på hotellet nu iaf! Ska duscha och käka lite. 

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)


Zumba Basic 1

Dansat massor och lärt oss om Zumbans grunder. Träffat Steve Boedt som är världsberömd! Skitduktig, rolig och sprudlar av energi!

(null)

(null)

(null)


Off to Stockholm

För 2 dagars zumbautbildning. Börjar med 20 minuters försening på tåget så vi får se om jag ens hinner i tid.. 

(null)


New Zealand

Första brevet från min nya brevvän på Nya Zeeland fick jag idag!! 

(null)

(null)


Torsdag

Lunchade med pappa. Sen har jag packat inför zumbakursen i helgen. 
Upptäckte en knöl på min hamsters mage så vi måste nog ta bort honom så han slipper lida.. det måste gått väldigt fort, för för bara nån dag sen va den väldigt liten, nästan inte ens existerande och jag tänkte att det bara kanske var en liten infekterad körtel eller så. Men han har ätit sämre och idag såg han väldigt tufsig ut :(... men vill köpa en ny ganska så snart sen, så det inte blir så tomt tror jag. Hamstern jag har nu, Gunvald, är ändå nästan 3 år så han lever lite på övertid 

(null)

Gammal bild: 

(null)


Onsdag


Vaknade tidigt idag. Börjar med att åka till vårdcentralen för att ta bort stygnen. Sen måste jag läsa massa DBT material för att jag missade förra mötet. Har så mycket papper och uppgifter så det känns nästan övermäktigt, men jag får ta det en sak i taget... om jag hinner så läser jag nog lite ridteori också bara för att det är mycket roligare. Men som sagt vaknade jag ju tidigt så jag borde hinna.
Ikväll stallet. 


(null)

(null)


Goodie

Mötena gick bra och en del benades ut som tur va. Men tydligen ska de börja videofilma alla samtal, både DBT:n och individuellt, i utbildningssyfte för att allt måste baseras på vetenskap och för att få bidrag typ... 

(null)


Tisdag

Springrundan gick lite segt idag men troligen är anledningen att jag är trött i kroppen efter att jag ledde zumban igår. Snart mot Västerås för möten 

(null)


Tough

Imorgon gäller det. Möten möten och möten. Vill verkligen inte till psykiatrin nå mer efter allt som hände förra veckan. Känner mig så missförstådd och sårad. Känns också jobbigt att man "måste" bekänna att man självskadat. Brutit ett jävla löfte som jag ibland inte känner mig delaktig i. Blir som en tjurig unge när jag känner att någon bestämmer över mitt huvud och jag inte är delaktig. Hatar att vara sån. 

(null)


Vietnam

Letter from Vietnam! So many goodie along with a sweet long letter! You’re like my sister and i’m so happy to be your friend! 

Träffade Phuong när vi var till Vietnam i somras <3. Kolla så omtänksam hon är! Skickar till och med plåster haha <3 började typ gråta
(null)

(null)

(null)


Brevvän

Min brevvän i Australien har fått en liten pojke så jag gjorde ett kort till henne och köpte detta på h&m idag <3  (null)

(null)


Pyssel


(null)


Syrror

Kollar ikapp lite 

(null)

(null)

(null)


Mormor 89

Idag firade vi i släkten mormor som fyllde 89 i veckan! Hon fick en tidningsprenumeration och så åt vi mat tillsammans. 

(null)

(null)


Lördag kväll

Sushi blev det: 

(null)

Mys med pontus som ser ut som ett riktig monster på en av bilderna när hon gäspade haha  (null)

(null)

(null)

(null)Gifts

Till Essi! 

(null)

Från Essi till mig!  (null)


Run

Springrunda blev det när jag kom hem. Så vackert runt sjön nu! (null)

(null)


Stockholm

Åkte till huvudstaden idag för att träffa min brevvän Essi som kom hit över dagen! Första gången vi sågs. Vi shoppade lite och satt på espresso house och fikade :)  (null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)


Kväll

Beck och lite melon efter sushin  (null)


Hoppteknik

Kvalificerade gissningar, men utefter sen begränsade kunskap jag besitter så tolkar jag det såhär: 
Skillnaden i hur Akrobat och Zulle hoppar: Akrobat (första), trycker ifrån mer med bakbenen och har ryggen mer i en båge trots den låga höjden. Bogpartiet blir som en rundad båge med halsen. Zulle (andra), sänker ryggen, bogpartiet och höjer huvudet och trycker därmed inte ifrån lika bra. 


Frozen

Frost och dimma imorse! Då är det så vackert i naturen 


Spring

Run run run 


Fredag

Dammsugit och fixat lite inför imorgon när jag ska till stockholm och träffa min brevväb Essi! Inhandlade ett par träningströjor på H&M till nästa helg när det är zumba ledarutbildningen så mina ärr täcks lite. Köpte lite smågrejer till brevvänner på rean också. Samlar på mig till julklappar när jag hittar billigt! 


Hoppning

Fokus på sits och följsamhet igår kväll. Jag viker mig gärna i vänstersidan av nån anledning så jag fick fokusera mycket på att vara mitt över hästen och inte snett! 


Akrobat

Hopplektion ikväll! Sprang för till stallet i mörket. Kylan börjar också komma, men man blir varm när man grejar i stallet. Det gick bra att hoppa och jag känner mig trygg på Akrobat även om jag hamnade lite fel vid ett tillfälle haha.. han fick iväg med mig liggandes på halsen men till slut fick jag stopp på honom 


Scrap

Gjort lite fler sidor till mina album och sen mathandlat med mamma. Snart springer jag iväg till stallet för hopplektion. 


Torsdag

Svårt att sova i natt. Men med maxdos på ”vid behovs”-medicinering så gick det till slut. Vill verkligen inte tillbaka till psykiatrin. Känner mig så missförstådd och inte betrodd. Samtidigt är det jobbigt att nästa möte är så långt fram för jag vill förklara mig nu! Inte om en vecka. Kan inte slappna av alls. 

Lunchade med pappa och va sen in på H&M och hittade billiga smycken till brevvänner. 3 för 2 så allt detta gick på endast 40kr 


Barbacka

Sprang till stallet och red barbacka på Akrobat då Zulle är halt. Blev inte så mycket ridning för min del. Skrittade mest runt för att andas lite häst. 


När systemet sviker

Fyfan 


Onsdag

Fått sova i natt så det är ju bra. Idag blir det lite blandat av Game of Thrones, hästteori läsning och ikväll stallet <3 


Kväll

Blev inge bra alls idag. Skar mig en del i armen efter en massa saker, men är hemma nu. Sprang en till runda efter maten och tog ett bad efteråt. Att springa reducerar ångest, men jag blir helt energilös eftersom jag inte vill/kan/får/tillåter mig äta nått mer. 


Tisdag

Sprang en runda imorse. Nu ligger katten i knät och snart ska jag på mötena 


Bibliotek

Ska börja plugga hästkunskap tänkte jag. Lånade alla böcker jag kunde hitta av värde haha 


Garderob

Plockat igenom hela garderoben, alla smycken och smink och städat ur en hel del. Lämnar till insamling för barnhem och fattiga lettland bland annat. Hittade denna topp som satt bra nu!

Har en sjuk ångestdag med 36286 impulser att självskada men hittills har det gått att stå emot. Sprang en ännu längre runda idag för att försöka trötta ut mig så jag inte ska självskada. Nu bad 


Sauna Sunday


Baaad!

För mig funkar det mycket bättre att bada varmt efter en löprunda istället för att stretcha. Har ingen evidens på detta, men det ”funkar för mig” haha. Slipper träningsvärk, ömma muskler och stela leder som jag annars får pga Ehlers Danlos. 


Söndag

Pappa fixar med älgköttet och jag tog en löprunda! Blev en längre idag. 


Vietnam War

Hö. bild = Tagen oktober 2003 i Usa. Vietnam Memorial Cementory. Arlington - Washington. Jag var 8 år gammal. Läste namn på avlidna soldater.
Vä. bild = Tagen juni 2017 i Vietnam. Vietnam War Museeum, Ho Chi Minh- city. Jag är 22 år gammal. Läste namn på avlidna soldater. 
 
2 platser, 1 krig. 1.4 miljoner döda. 
 
 

Lördag

Springtur i höstsolen, bad och lite Game of Thrones fick bli min lördag. Är på slutet av säsong 5 nu och gillar serien skarpt, men man måste verkligen följa varje sekund så man inte missar nått haha. I Grey's Anatomy fattar man även om man skulle göra annat samtidigt. Blir lite handikappad av det, för jag har svårt för att inte "göra något" samtidigt som jag ser film. Typ måla, rita, pyssla eller liknande. Men det är ju bra att träna på. 
Mår okej, men det känns som allt börjar komma ikapp mig efter sommaren och skolan vad gäller mående. Som jag måste hantera nu utan att självskada. Satsar på DBT:n till fullo nu, men det är ett jävla jobb faktiskt och det tar energi. Så jag sover mycket. Vill fokusera på träningen och vikten nu när jag kan också, eftersom jag mår bra av att ha koll. Så jag har fullt upp trots att jag inte jobbar. Men jag behöver den här tiden nu. Tid att läka. 
 
Bildresultat för tid att läka

Melon!!

Käkar upp det jag sprungit idag (y) nomnom 


Mys

Mat med mamma då pappa är i älgskogen med laget! Igår sköt de en kalv och idag 2 älgar till. Blir mycket kött till vintern! 


Fredag

Idag fick det bli en riktig städardag! Pantat massor haha, städat till hamstern, dammsugit och dessutom hunnit med att springa min runda. När jag kom hem tog jag ett bad och drog sen fram mina gamla mjukiskläder sen studenten! De är fan gigantiska nu! Kan inte fatta att jag vägde 10 kg mer då, för bara 3 år sen... 


Zulle

<3 


Springa

Dyngsur men vad gör väl det när man får springa! 


2017

Mars 2017 


Läsa

hittade denna vackra bok på strömsbacka återbruk för 5 kr för nån vecka sen! Jättevackra illustrationer och mycket intressant fakta trots att den är från 1985 typ haha 


Beat it

!


Luncha

Med mamma 


Barbacka

Med Zulle <3 


Lokalkändis

Sala Allehandas webbtv 


Ikea

Shoppade pyssel på ikea för ett presentkort jag fick när jag fyllde! Fick massor för pengarna! 


Shopping

Mest gick vi bara runt och tittade men hittade lite smått på hööks till nästa tävling iaf. Såg urgulliga små dockskåp på Ikea med mini-ikea möbler haha 

Pappa: ska man slå den här i huvudet på hästen om han inte stannar? 

Well, ingen kommentar haha


Tisdag

Löprunda på morgonen. Nu möte 1/3 i Västerås. Ska träffa läkaren och prata mediciner osv. Sen till Ikea med pappa och efter lunch DBT och individualmöte igen. Hatar tisdagar


Cinema

Blev intervjuad av en reporter från lokaltidningen och lyckades få autograf av Göran Ragnerstam från serien också! 


Bio

Iväg på premiären av Jordskott 2! Vann biljett via Sala Allehanda, så jag och 100 till ska på mingel och partaj ikväll haha 


Måndag

Sprang en runda imorse och cyklade sen ner på stan och gjorde lite ärenden. Ösregn hela dagen, men det är bara att sätta på sig torra kläder när man kommer hem! No pain, no gain som man brukar säga haha.. läser lite hästteori under värmefilten nu 


Scrapbooking

Todays’ production 


Söndag

Spring spring spring 


Mammut

Blev lite älgaktiga bilder på Zulle i hagen igår haha 


LC:1

Debut idag på dressyrtävling med Zulle 


Klubbdressyr med Zulle

Och vi vann! 
 
 
 
 

Tävlingsdagen

Cyklade till stallet och tog in Zulle och började förbereda inför dressyrtävlingen! Behöver mer tid nästa gång insåg jag haha.. men lyckades få till lite knoppar, prova nya lindorna och så lägga på nya schabraket! 


Klubbtävling

Dressyr imorgon! 


Brevvänner

Fått 5 nya brevvänner sista tiden! Massor att skriva ikväll. Superkul! De bor i Taiwan, Nya Zeeland, Brasilien, Spanien och Ungern. Men först sushi! 


Läsa

Bokat tågbiljetter till stockholm om ett par veckor för att träffa en av mina finska brevvänner som kommer dit en stund med färja! Ska bli spännande. 

Nu hästteori!


Fredag

Tog en reppa med dammjagarn när jag vakna, och sen en springrunda. Förberett inför dressyrtävlingen imorgon och putsat skorna bl.a. 

Nu bad! 


Serier

Hoppade lite serier med Zulle igår <3 


Kväll

Gick rätt smidigt att springa ikväll! Fyllde på kolhydratlagret när jag käkade sushi till lunch haha. Vägde ryggsäcken jag har på mig och den väger ändå 5.6 kg så att jag blir trött är kanske inte så konstigt. 

Nu hoppning med Zulle!


Scrapbooking

Gjort lite fler sidor från början av året 2017! Snart springer jag mot stallet 


Torsdag

Lunch med mamma och så gjorde vi lite små ärenden på stan och mathandlade. 


Halter

Sprang till stallet och red sen Zulle! Genrep inför klubbdressyren på lördag (y). Hoppas det går lika bra då som det gjorde idag! 


Plugg

Häst och ridteori (y) 


Räfsa löv

I trädgården! 


Kväll

Blev en kort promenad efter maten trots ösregn, men behövde städa hjärnan lite efter alla möten idag. Nu bingen! 


Scrapbooking

Nyår 2016. 

Nu mot möten 


Reseplaner

April 2018 åker vi nog till sydamerika igen! Hälsar på mammas gamla brevvän men också min brevvän i Brasilien bland annat. 


Tisdag

Löprunda på morgonen med maxhastigheten 14.1 km/h (y) innan möten hela dagen. 


Zumba

Snart min tur att gå instruktörsutbildningen! 


Fritidsbanken

Lämnade grejor idag! Gratis att låna och man får köpa sakerna billigt om man vill tror jag t.o.m. superbra! 


Varför jobbar du inte?

Så, tänkte skriva lite om vad jag gör, eller kanske snarare inte gör, nu efter examen. Varför jag inte jobbar som ssk trots examen, varför jag inte börjat jobba med något annat istället osv. Många undrar och jag hatar att prata om det, så jag skriver lite om det nu istället, så vet ni. 
Jag försöker fokusera på min behandling, på DBT:n som jag inte kunnat fokusera nästan nånting på tidigare när jag pluggat och haft praktik. 
Jag ska inte jobba i vården, i denna triggande och stressiga miljö, än så länge och med de problem jag har. Självskadandet främst. 
Många tog ett sabbatsår/halvår efter studenten, men eftersom jag aldrig gjorde det utan körde på som en galning, så har jag den vilan nu istället. Men ni som läser bloggen regelbundet inser ju att jag inte direkt sitter och rullar tummarna dag ut och dag in. Jag håller mig sysselsatt med massor av olika saker, för att inte självskada. 
Vad gäller ekonomi så har jag en del pengar sparade sen jag hade CSN lånet och så bor jag hos mina föräldrar. Men tro inte att jag bara kan peka på allt och få det, för det är verkigen inte så. 
Just nu är det så att skulle jag bo själv, så skulle den här bloggen bli tyst. Jag skulle suicidera så fort jag kunde i princip eller sluta äta, eller självskada mig till döds typ. 
Jag ska på en läkargenomgång snart, ang. mediciner och lite mående, så får vi se hur framtidsplanen blir. 
 
Bildresultat för psykisk ohälsa

Måndag

Promenad i regnet. Ska lämna in lite gamla sportprylar till fritidsbanken som vi inte använder längre. Där man kan låna grejer gratis. Ikväll zumba! 


Natti

Kollade precis klart på ”när lammen tystnar” med Hannibla Lector. Bra film faktiskt! 


Sauna

Sunday rituals! 


Mysis

I soffan <3 


Scrapbooking

Julafton 2016 och mellandagsrea med Linnea 


Söndag

Sprang en lite längre runda idag då det kändes så lätt! Tänkt igenom hoppbanan från igår massor så ska boka in en privatlektion för att träna mer på vad som behöver finslipas haha. Har gått igenom dressyrprogrammet massor till helgen också! 


Tankar

Börjar förstå varför en del är ute och springer/tränar på morgonen. Förut var jag anti sånt där och kunde inte förstå hur man kunde orka haha! Men det är rätt skönt börjar jag inse. Lugnt. Tyst. Svalt. Inte så mycket folk, och så har man gjort sin träning för dagen. Så slipper man sen! 


RSS 2.0