Lördag

Jobbar kväll idag på praktiken. Har varit rätt lugnt så jag har läst lite journaler och papper och sånt 


Jag och Mr matvagn! Hatar att åka själv i hissar haha


Doggerland

Visste ni detta? Under istiden fanns det land mellan england, holland och danmark! Men det begravdes i och med issmältning och att vattenytan steg. Häftigt ändå ju! Där bodde troligtvis människor och djur då och idag är det begravt. Sala är ju havsbotten från början tydligen haha, men vattenmassorna flyttas väl antar jag. 
 
http://en.wikipedia.org/wiki/Doggerland
 
Såhär ska det ha sett ut förr alltså. Men idag är vattnet högre än landet och därför ser vi det inte. 

Zumba

Jupp, va nyss på första träningen på 3 veckor, sen jag ramla av hästen!et gick bra, men är sjukt otränad nu haha. kommer ha träningsvärk imorgon ;) Kul när jag ska jobba haha. Men det var kul i alla fall! Får se hur ont jag har imorgon också haha. 
Nu blir det såklart sushi! Kanske ser Let's Dance ikväll också! Jag älskade Nanne Grönvall som liten och har fortfarande en liten hatkärlek till henne så hon är nog min favorit haha. Kanske Marie Serneholt och Jenny Strömstedt lite också. Men jag är ingen röstare längre. Förut ringde jag som satan men det är egentligen sjukt onödigt ju haha! Kostar bara pengar :p 
 
 
 

Fredag

Intervju för sommarjobb idag, sen hälsade jag på min gamla lärare på gymnasiet ♥️ 

På eftermiddan ringde det på dörren och Ellinor kom! De skulle åka till Dalarna för tjejvasan i helgen och kollade om jag var hemma haha. Blev jätteförvånad att se va i Sala! Så kul att träffas <3 fick ett fint ljus också! :*Grattis!

Idag fyller 3 personer jag känner! Ida från gymnasieklassen, Amanda som i samma studentkorridor som jag och sen  Carina som jag träffade via ridningen. Är
Glad att jag träffas er alla 3! ♥️

Ida!

Amanda!

Torsdag

Pluggat idag och städat till Rufus. Har läst om reflexion. Vad olika teoretiker skriver och anser om det. Alltså... Nog för att jag kommer representera min proffession, mitt yrke och sånt, men nån måtta får det väl vara. Jag blir så irriterad när jag läser! Kom ner på jorden förfan. Det är löjligt! Böcker för hundratalskronor där de bara svamlar. Det är patetiskt. Bara för att få sälja. Jag är trött på hela högskoleprincipen. Nu heter det "klinisk adjunkt" istället för lärare på praktikplatsen. Asså hör de inte själva hur löjliga de är? De skryter om det, bara för att kunna nämna ordet så mycket som möjligt medan vi andra sitter och flinar nästan. Jag vet inte hur jag ska förklara mig, men det är patetiskt. Löjligt och rent fånigt.. Sjuksköterskans vetenskap är vårdvetenskap tydligen. Som sagt ska jag representera mitt yrke men det här känns bara löjligt. Visst ska man vårda och ta hand om på ett visst sätt men det känns som de forskar på en sten. Bara för att kunna säga att de forskar och att sjuksköterskan också har ett forskningsområde.
Min katt när hon sover hela dagen är fan intressantare att titta på än deras jävla böcker. Majbrasan nästa.
Pontus mys
Praktik dag 1

Hemma efter första dagen på praktiken! Jobbade kväll. Fick göra massor! Kändes bra. Jag går med en undersköterska första veckan. Jag är ju undersköterska så de mesta kan jag  redan av det jobbet. Det enda som känns jobbigt är hur man ska tolka betygskriterierna haha. De är rätt svåra att förstå hur man ska uppfylla men men! 
Min mormor jobbade här i flera år på natten. Sen jobbade mamma här och även min moster har jobbat här haha! 
Jag förstår att de har spelar in jordskott här haha! Kolla alla gamla avdelningar och gångar som står öde. Skitläskigt

Måste gå här nån kväll haha! Leder vidare till nått annat hus tror jag. Värsta skräckfilmen
Tisdag

Dag 2 på intron om praktik idag! Har varit riktigt segt. Bara massa prat och papper haha. Satt i skolan i grupper och diskuterade idag, men imorgon börjar själva praktiken ialla fall! 
En kul grej som hände idag var när vi skulle börja lektionen efter rasten och läraren säger: "vi börjar lite senare så hinner vi se när Kalla tar guld" 

Haha
Haha

Åt lax igår. Någon tyckte det luktade gott ;)Jag vill gärna ha lite!!


Ny vecka

Yes, och vi har haft intro hela dagen om praktiken! Ringde min praktikplats sen när att bekräfta att jag kommer. När jag ringde och sa att jag skulle ha praktik så frågade de "okej, undersköterska eller sjuksköterska?" Kändes konstigt att säga sjuksköterska eftersom jag sagt undersköterska hela tiden tidigare när vi haft praktik 😅😅
<3
Söndag

Inget planerat idag förutom massage vid 15. Imorgon börjar en ny vecka. Först 2 introdagar i skolan, sen börjar praktiken
Backhoppning

Hur fan bedömmer de backhoppning? Nyfiket frågat. För det känns ju som om de kan fortsätta hoppet om backen är längre liksom haha. Och när de tar ansats och fart så kan de väl inte göra så mycket egenligen? De har ju redan sin kroppstyngd och man kan ju inte vika ihop sig mer än de gör? Så, hur dömmer de ens? 


 

Rufus <3

1 år och 10 veckor gammal :)
Katten i knät

Pontus är riktigt modig nu som vågar vara med när Linnea är här! Har aldig hänt förut haha. Så fort någon kommer hem till oss så sticker hon annars :p

Till brevvänner!
Frukt
Lördag kväll!

Tacos och Grey's mys med Linnea <3
Godmorgon!

Somnade 23 och vaknade 13.13 idag haha... Snart kommer Linnea!
Nya strumpor som Converse!
Louis Vuitton Tie

You may call me crazy haha, nu behöver jag bara en redig karl som kan använda dem ;) får er smutsas ner, gå sönder eller tappad bort dock


Sia - Elastic heart

Well, I've got thick skin and an elastic heart,
But your blade—it might be too sharp
I'm like a rubber band until you pull too hard,
Yeah, I may snap and I move fast
But you won't see me fall apart
'Cause I've got an elastic heart
 
Sias låt påminner mig om mina ledband i knät hahaha... " I'm like a rubber band until you pull too hard" Lisa, du ligger säkert dubbelvikt just nu, did it all for you :*
 

Helgen

Halloj! Va på marknaden idag, köpte strumpor och te haha. 12 par för 100kr! Passar en student perfekt ;).. 
Imorgon kommer Linnea! Vi ska bland annat se Grey's! Va så länge sen nu. Förut pluggade hon i Linköping så det blev inte så ofta att vi sågs, men nu pluggar hon i Uppsala så hon bor hemma! Då kan vi ses lite oftare :). Har inge plugg i helgen har jag bestämt haha! För nästa kurs drar ju inte igång förrän på måndag och helgerna är EGENTLIGEN pluggfria enligt skolan haha.
På söndag blir det massage! 
 
Gammal bild kommer hääär:
 
 Klar!

Tentan är klar. Nu kollar jag lite i nästa kurs littertur som ingår. Nästa kurs är praktik för min del! Klassen delas upp i 3 nu och 3 kurser kommer gå parallellt. Alltså har några praktik nu och några läser nån av de andra kurserna. Sen växlar det :). Jag ska ha praktik i Sala på lasarettet Medicin avdelning 1. Kommer bli kul! Men vi är ju liksom inte "lediga" från skolan för det haha. Vi kommer ha seminarier och hemtenta (eller om det var salstenta....) minns inte haha. Många tjocka böcker ingår i alla fall. 
Åker med mamma hem sen och så ska vi nog gå på marknaden i stan :) alltid mysigt även om jag inte brukar köpa så mycket.

Många skrev tentor från olika kurser idag! Det är en enormt stor salFredag

Dags för tenta 👍
Vinst!

Vann 150kr igår på 3 trisslotter! Har aldrig hänt förut haha
Filmmys

Wallander - Mastermind och jordgubbar


Torsdag

Blev kinalunch idag! Pluggat lite också. Sen har jag bokat in arbetsintervju på akuten! Hoppas på sommarjobb där :) de ringde och lät positiva!
Har läst lite om Kina i böcker vi fått hem. Det blir kul att åka dit i sommar! 
Ibland frågar de vart man kommer ifrån och då ska man säga att man är där för att jobba, annars lurar de lätt på än trasiga grejer när man shoppar för att man inte kommer hinna byta den innan man ska hem ;)

Annars då? Jo det är fortfarande sjulstuga här hemma hahaTitanic!!

Jag ÄLSKAR Titanic filmen! Och allt därtill! Kolla vad jag fick hem idag! En Titanic tröja :D

Hihi
Hahaha

Kolla kossan! Såg den på rapport. Den har ju ett frågetecken i pannan! 
Den ser ju rätt förvånad ut dessutom ;) Bra!

Jag är IVF barn! Tubrörsbarn. Läste detta i sjuksköterske-tidningen 
Nervös

2 dagar kvar till tentan! Hoppas jag blir godkänd och håller mig frisk så jag kan skriva den
Salami reklam

Reklamlapp för salami "stark och hård" 😑 no words needed
Det tar aldrig slut

Haha... Detta är några av alla bakterier och virus vi ska kunna. Symtom och grejer ;) kul! Bara blodet, immunologi, vårdhygien, maskar, svampar och parasiter kvar (y)


Dagens dom

Var idag till läkaren. Det visade sig att en liten benflisa har slagits av när ledbanden gått av i foten, så det blir rehab och tid till reumatologen för en bättre utredning av min överrörlighet,  sen kan jag träna igen när jag inte har ont. Knät var ingen fara med, bara svullen och utdragna ledband. 
Så nu är vi påväg hem igen och jag ska plugga 👍 
Tisdag

Hallåhallå, har försökt plugga massor idag till tentan på fredag. Har huvudvärk och halsont. Börjar bli sjuk... Men jag SKA skriva tentan oavsett. Imorgon ska jag träffa läkaren för foten och knät sen ridolyckan. 
Tentan på fredag är i mikrobiologi, bakterier, virus, svampar, maskar och parasiter, vårdhygien, blodet, immunologi, tuberkulos. Influensa osv. Den är rätt stor men det är ju alla tentor -.-... Det jobbigaste är alla olika bakterienamn och vilka specifika symtom de ger. För i slutänden blir det nästan alltid pneumoni, sepsis, meningit och död haha... (Lunginflammation, blodförgiftning och hjärnhinneinflammation)<3
Jordskott

Såg ni Jordskott? Så bra! Längtar till nästa vecka redan. Thrillern/Dramaserien är inspelad i Sala! Kul ju eftersom jag kommer därifrån. Känner igen massor med ställen! Brottet där man kan bada, sjukhusets avdelningar som inte är i bruk nu, kapellet på en av gravplatserna och antikvariatet där jag och Linnea brukade köpa begagnade böcker :D Hahaha
Pontus <3
Hahahaha

Beställde en klänning från Kina till Ellinor och Lisas student. Jag är 180, köpte största storleken (alltså XXL) men ändå satt den som en tröja hahaha... Nog för att jag inte är smal, men den gick att dra ner liksom, men då syntes tuttarna istället 😉 hade något smal med min längd haft den, så hade den varit för bred istället haha

Pygmé-folket!Söndag

Här hemma är det sjukstuga. Har varit ute och "gått" med mamma. Var svinjobbigt! Alla muskler och kondition är borta.. Sen bastu. Nu ser vi film


Cumquatz

Så goda!!
Lördag

Ikväll får vi gäster!
Hahaha


Alla <3 dag!

Fick detta av mamma och pappa idag ❤️ zebran är symbolen för EDS ❤️ 
Prutt

De har hittat någon förändring i foten av nått slag. Något har troligtvis gått av ... Så jag ska till ortopeden nästa vecka! 
Frimärke

Måste bara berätta en sak! Onödig info haha men ändå lite häftigt! Detta frimärke använde jag till min brevvän i julas, hon på Sri Lanka! Sen kunde hon skicka tillbaka det för det var oanvänt. Så då använde jag det till min brevvän i USA! Och nu kunde hon skicka tillbaka det med haha! Lite småhäftigt ändå ju. Det har varit både i Asien och NordAmerika ;)
Kram alla!
Tack mamma och pappa
Dalai Lama
Skal !
Praktik

Nästa vecka äre tenta sen börjar jag praktik veckan efter i Sala på sjukhuset! Medicinavdelningen. Här är mitt passerkort! :)
Nu jävlar

Nu ska knät hållas på plats! 
Torsdag

Idag var det redovisning. Min grupp hade VUVI. Alltså vårdrelaterade urinvägsinfektioner. Vi fick även testa att sprita händerna och sätta in dem i en lampa för att se hur mycket man missar! Häftigt. 


...

Det hände en sak igår. Även om jag själv en dag ska in i sjukvården, så måste jag säga att jag är förvånad över att den brister på många sätt. Framförallt psykiatrin. Jag litade på min psykolog. Det gör jag fan inte nu. det känns inte som jag kan lite på någon vårdmänniska inom psyk längre. Äckelkärring
Tecknare will understand
<3

Ellinor och Lisa
Ritar!
Tulpaner

Hade blommor utanför dörren i morse! 
Hmm

Konstig natt. Svettades som fan i natt! Mådde jättekonstigt när jag vaknade... Idag sista föreläsningen på mikrobiologin! Nästa vecka tenta. På torsdag denna vecka blir det redovisning! Våran grupp har VUVI, alltså vårdrelaterade urinvägsinfektioner. 
;)

                                      
                       

This

it what's happening during "patella luxation" :p... Gör ont som fan. 5e gången det händer...
 
 
 
 

Nurses

Hardcore nurses! Haha Jonas i klassen har haft av hälsenan och jag har ramlat av hästen ;) vi blir nog bra syrror
Anatomitentan

Ni vet anatomitentan jag fick tillbaka förut? Jag var ju 1.5 poäng från Vg. Men läraren hade missat en fråga! Så jag får VG!! 
Mys i soffan


Blomma <3

Fick en krya på dig blomma av Linnea igår ♥️
Solen
The theory of everything.

Jag är mållös. Helt tom. Ni måste bara se filmen om Steven Hawkins! Den var så otroligt stark. Så fin! Rolig och sorglig om vart annat. 
Sista scenen där Steven i rullstol konverserar via en skärm med sin fru och båda tittar ut mot en trädgård där deras barn leker varpå han säger "look what we have made". Då grät jag. Fan alltså, som en bebis! Det summerade liksom allt


Tröttis


Kvällsmat


Hej hopp!

Har mest suttit i soffan idag... Delvis kollat tv, men faktiskt varit rätt produktiv också! Jag kan om jag vill hehe... Pluggat lite och sen fixat med lite pappersarbete här hemma. Tog nyss en dusch. Men det var en hel procedur det också.. Bara att ta sig ner för trappan till duschen som är i källaren.. :p Well, det gick i alla fall! Snart kommer mamma hem och hon har köpt med sig sushi <3
Imorgon blir det plugg och sen på kvällen ska linnea och jag på bio! Tanken var att jag skulle köra och vi skulle ha Volvon med bra baslåda hehe, men det sket sig nu.. Linnea får köra och så får vi väl sjunga eller nått ;)
Vi ska i alla fall se "The theory of Everything" , som handlar om Stewen Hawkins liv! Vet inte så mycket om honom förutom att han är en jävligt smart duktig man som gjort massor med stora upptäkter inom rymdforskning (?). Han fick i 20 års åldern diagnosen ALS som bryter ner hans muskler. Han talar via en skärm och han sitter i permobil. Det mest fascinerande är att han lever och är så pass gammal som han ändå är! Många med ALS diagnosen dör inom 5 år. Han har haft den i typ 45 år! 
 

Gomorron

I'm fine. Öm i fotleden bara :/ 
Blir soffan och plugg idag. 
Tydligen hade 2 till ramlat av efter att vi åkt till akuten igår haha. Otroligt
Avramling

Jaa det började ju bra ikväll på hoppningen i alla fall! Men sen åkte jag av haha. Zulle vägrade en gång men hoppade sen med viss "tvekan". Efter hindret vet jav inte riktigt vad som hände men jag åkte av i alla fall. Vrickade foten och knäskålen åkte ur led. Körde ansiktet i backen och brillorna flög av. Det är ett under att de höll! 
Hemma nu igen 2 på natten. Kryckor och lindor på haha

Zulle hade nytt schabrak och gelpadd sen de provat ut sadlarna! Skitbra för hans rygg och så :)! 
Fårskinnsull både under sadeln och under schabraket
Torsdag

Lunch på kinan. Annars en kass dag.. Snart rida iaf ♥️ 
Lockig
<3
Walk the moon

Den här låten är sååååå bra!!! Shut up and dance!
 
 
 
 
 

Mysiga studetrum
Onsdag

Hade föreläsning om virologi idag! Bland annat Hepatiter och Hiv/Aids. Nu är jag hemma igen. Mamma kommer vid 17 :) har pluggat lite men nu ser jag Morran och Tobias hahaha... 
Fick en glad överaskning idag! De har höjt csn. Soccarna alltså ;) så man fick nästan 2000 mer idag! Inte helt fel
En cellsam historia

Hahaha bästa sättet att lära sig
Celine Dion

Haha igår kväll visades ett family guy avsnitt där de skulle åka till Las Vegas och se Celine Dion! 
Tisdag
Måndag kväll

Var på spinning ikväll. Körde enkelpass idag. Är väldigt orkeslös nuförtiden. Förut orkade jag 2 pass, men men
Studentrum


!

Min ena granne Amanda är så sjukt duktig på att rita! Hon går it design dessutom


Mysig dag

Massor med bakterier och olika infektioner ;)


Gräjt

Hämtade ut anatomitentan idag. Hade 1.5 poäng från VG hahaha... Men hellre det än 1.5 från G ;)
Mjuk måndag
Telagret påfyllt
Hahaha

Har ni sett detta ibland när man kommenterar bloggar? Att man ska bekräfta att man är en människa haha
Beauty

Snön är så vacker! Här är bilder på våran uppfart :)
<3

Pappa har fixat med min stationära dator hela helgen och mamma fixade massor till mig tills nästa vecka så jag köpte blommor och choklad som tack <3. Jag är så glad att jag har dem!


Söndag

Fixat massor inför nästa vecka, handlat, och sånt:) satte mig och läste en del
Också. Kände mig tvungen eftersom jag inte läste igår. Ska strax på zumba


<3RSS 2.0