Söndag kväll

Zumba --> bastu --> renbäddad säng!
Supermys (y) 
Blev inge plugg idag heller.. Men imorgon måste jag börja. Känns som jag tagit lov redan, men den här tentan är inte så stor känns det som. Även om vi skriver 2 st på fredag. Men den ena är beräkning och kan man hur man ska göra så borde det gå bra.
Pontus

"Här ska jag ligga"
Haha


Mors dag <3

Grattis Mamma!


GRATTIS ELLINOR

Idag fyller Ellinor 19år! Grattis Världens bästa vän :* 


Kreativ


Ösregn

Hela dagen... Bara regn. Ingen motivation till att plugga direkt.. Gjorde lite pärlplattor istället och nu ikväll har vi gäster (y)
Morgonmys

Benen i kors, katten i knät och frukost
Strawberries

  Ikväll åt vi Supergoda jordgubbar efter sushin! De va från Tyskland (y)
Celine Dion <3

Mina Celine Dion saker :3
 
 

Läkemedelahantering

Sista föreläsningen idag! I läkemedelshantering. Ska strax på möte, sen hem till sala och zumba!
Vi kom att prata om narkotikaklassade preparat idag och fick då höra att bland annat Imovane är det. Just den medicinen hade jag förut så det blev lite av en chock faktiskt... Men jag har den inte nu och det är jag glad för. 
#knarkare haha


Tandköttsproblem

Förra veckan (den 21/5) va jag till tandläkaren för en rutinkoll. Hade inte varit där på ca 2 år sen "gratis tiden" gått ut, men nu kände jag att det va dags! 
Så en rutinkoll gjordes och det visade sig att jag har några tandköttsfickor. Alltså att tandköttet typ släppt lite från tändern och en inflammation startat. Göra inget finns risk för hål. 
Främst vid visdomständerna och framtänderna. Visdomständerna är svåra att komma åt och jag har alla kvar så det blir ännu svårare. Framtänderna... Ja, det är en annan historia.
Men i alla fall, tandläkaren rengjorde från grunden och sen fick jag lite intro på bättre borstteknik, börja använda tandtråd och sen skölja längre med flour. 
Så detta har jag nu gjort och gör varje morgon och kväll. Men problemet är att det gör ont som fan. Det blöder som satan och svider/kliar. Jag fattar att det läker, men varje gång jag stoppar nått i munnen (hehe...) så retar det och börjar blöda! Smakar som en vampyr i munnen kostant och gör allt för att bli av med kliandet. Som när man va liten och tänderna växte... 
Jag hoppas det går över snart! För jag kan inte äta vissa grejer pga att det svider eller gör för ont.. Vill inte ha massa problem nu när vi ska ut och resa snart. Och jag undrar hur bra det kan läka när jag "river upp" det varje morgon och kväll igen... 
Every time the handfat ser ut så här:..
Hehe mysigt! 
Syrénbuskar i trädgården!
Torsdag

Föreläsning idag med fast denna gång om farmakokinetik och dynamik! Hur läkemedlet tas upp i kroppen osv. 
På em har jag pluggat och gjorde lite fler räkemedelsberäkning. Jag tror på repetition, så kommer nog tentan gå bra! Ikväll spinning (y)


Prommis

 
Tog en lång promenad i regnet/solen. 2 varv runt ån/sjön en bit från där jag bor. Det är en mil sammanlagt eller nått sånt (y)

 

hehe jättestark..
 


 

Onsdag

Hade heldag i skolan idag. Först om biverkningar och interaktioner på läkemedel, och sen läkemedelsberäkning! Massa skriva och nu också räkna haha.. Mattehjärnan är lite off men den sätts nog igång snart ;)

 
Blomma

Hade en blomma utanför dörren imorse!

 

Tisdag

Hade föreläsning på förmiddagen om allmän farmakologi. Läste på eftermiddagen ute i solen och sen va jag ute och gick. Blev 1.5 timme. Va så fint väder. 
Köp inte läkemedel på nätet

http://www.crimemedicine.com/
 

Ridning

Hade Akrobat ikväll igen och det gick jättebra! Han blir lätt stark i vänster sida för att han är stel och inte orkar sätta in höger bakben under sig riktigt. Men jag kom på ikväll lite hur jag kan göra för att han inte ska hinna bita sig fast! 
Jag tänkte lite på en ben övning vi brukar köra ibland på träningen haha... Man står i skottkärran och den andra håller i ens ben. Sen släpper hen ett ben i taget och målet är att hålla benet kvar i luften! Lite så tänkte jag med tyglarna. När han bet sig fast, släppte jag och höll i andra sidan och så höll det på så (ungefär) tills han bar upp sig själv istället för att jag ska bära honom!Haha
(Y)

Vi klarade seminariet! (Y) 
Nu ska jag bara ladda upp inför de 2 sista tentorna vi skriver den 5 Juni. Både om läkemedelshantering och läkemedelsberäkning. 
Imorgon börjar föreläsningarna :)
Simpsons! HahaMåndag

Tillbaka i Västerås, i skolan för att göra en redovising vi missade förut. Om enkäten vi gjorde om praktiken från förra kursen. Hoppas vi klarar den så vi kan släppa den kursen haha... 
:'D

 
 

Celine’s Las Vegas Show to Resume August 27th

2015

Celine will return to the stage at the Colosseum at Caesars Palace in Las Vegas at the end of this summer and tickets are now on sale.

 

She's coming back :D!

 

 


Bris

Bris- Barnens Rätt I Samhället har tagit fram egna emojis för att underlätta för barn som har det svårt, mår dåligt och är utsatta på olika sätt. Otroligt bra måste jag säga! Ibland är det svårt att prata om det som är jobbigt och därför kan dessa hjälpa till.
Det finns olika; bland annat ett barn som blir slaget, en förälder med alkohol, armar med skärsår osv. Appen finns att ladda ner i appstore. Prova att sök på bris skulle jag tro.
Take care <3
 
 

Söndah

Somnade inte före 3 i natt.. Mådde svindåligt. Fick värsta ångestattacken när jag skulle sova vid 1. Inga tabletter hjälpte heller..
Så jag sov till 12 idag men va ändå svintrött. 
Har pluggat, dammsugit, fixat mat till veckan och handlat. Sover nog tidigt ikväll efter zumban.
Prommenix innan ESC


(Y)
Obligatoriska tacosen!


Lördag

Filmkväll med Linnea!
Promenad i solen och nu Grey's


Rufus..

Skulle städa till Rufus idag och såg att han blivit mycket sämre. Han hade fått fler knölar och så.. Vi tog bort honom. Det är bara elakt att låta honom lida. 
Mys

Pontus har inte velat gå in i mitt rum på kvällarna för att det är så mörkt här. Har mycket svart intredning. Tror hon börjar se sämre. Men det är ju inte så konstigt när hon är 14 år.. 
I alla fall. Ikväll när jag är själv så kom hon! Iof hade jag dörren öppen haha, och ingen va i soffan så hon hade väl typ "inget val" om hon ville bli kliad ;) men ändå!


Slump?

Det förföljer mig haha


Hemmakväll ensam

Bästa på länge! 
Film: Beck - Invasionen och sushi 
Växlar pengar!

Till kina och japan! 
10kr svenska pengar är ca 7 kr i kina medan det i japan är typ 140kr! :o skitskumt. Japan är det ju de landet som är mer framgångsrikt känns det som

Roses from mama <3


Dormitory

*fangirlar*

Haha
Panik!

När jag skulle hem efter tentan så åkte jag hissen med en kompis för hon hade en rullväska. Så fastna hissjäveln! Trodde jag skulle dö. 
Tänker aldrig mer åka den hissen igen! gammal och raslig. Fastnade mellan 2 våningar :o
Tentan klar!Nu Beck! Löser lite korsord. Har börjat gilla det mer! Det är avkopplande faktisk haha... Ålderstecknen växer fram ;)
FREDAG!!

Så jävla skönt!
Ska skriva anatomi tentan snart men SEN så är jag ledig hehe... Tentan handlar om skelettet, musklerna, mag-tarm kanalen, fortplantningsorganen, endokrina systemet och näringsfysiologi! Allt på latin också. Men jag tror tentan kommer gå bra. Den är ju mindre än den förra anatomi tentan i alla fall haha...
Sen ska jag vänta på mamma och under tiden läser jag nog lite till nästa tenta. Det är den sista innan sommaren! Om läkemedel och läkemedelshantering. Farmakologi och läkemedelsräkning. Blir nog intressant :) Tror inte den är så stor, för det är bara 2 veckor dit. Och om man förstår hur man räknar så blir den nog inte så svår heller.
I em. blir det nog zumba om ledaren inte är sjuk fortfarande och sen ikväll blir jag själv hemma med sushi och film (y)
 

Pappas humor är gold

 Haha pappa ba: vet du vilket land som är rikast? 
- (swish) erland 😂😂😂 (schweiz) 

Erkänn att det var lite kul ändå hehe


Torsdag

Pengarna rullar :| va till tandläkaren idag = 1030kr! 
Det är bara att le och betala I guess
Ortopedtekniska gick på 1800kr igår..
SAS

I natt ska det beslutas om SAS ska gå i strejk eller inte. Om de gör det kan det komma att påverka vår resa till Kina... :( hoppas så att det löser sig
Promenad med pappaHaha jaa vad säger man.. 180 lång och jag fick plats..Pappa satte sig och ro och ba: "jag har skeppar-examen... Suck on that" Lunch

Fick till en tid idag på ortoped tekniska för att prova ut fotstöd. Så bar tvungen att köpa lunch. Hade tänkt äta hemma men.. 
Möten. Möten hela dagen

Först psykologen, sen ortopeden. 
Åker sen till skolan och hämtar ut tentan och sen hem igen (y)


Fit fit fitta 🙈🙉🙊 ...

Ups hehe.. Man blir skadad av tentapluggandet.
Toning ikväll!
Tisdag

Lunch med pappa och nu plugg. Ikväll zumba. Lyckades äta med pinnar idag haha.. Framsteg

Vilken morgon!

Fyfan va rädd jag blev imorse när jag vaknade av brandvarnaren! Ingen brand så vet inte ens varför den larmade... Värsta jag varit med om!
Ridning

Gick till stallet ikväll eftersom jag suttit still hela dagen och pluggat. Sen red jag Akrobat och det gick så bra! Jag var mer avslappnad och blev inte så hårdhänt vilket gjorde att han blev mjukare såklart. Känner mig så dum när det blir dragkamp andra gånger och ingenting fungerar... Men men! Jag säger inte att jag kan allt. Jag rider för att lära mig :)"Nygammal" skjorta! Emmy ramlade av förra gången så hon bjöd på tårta idag!


Måndag

Pluggar vidare och ikväll ridning. 
Fick veta resultatet för Metodteori tentan och jag blev Godkänd :) det va den om olika teorier och sånt jättekul skit haha. Fenomenologi, Hermeneutik osv

<3
Söndag

Sov jättelänge och sen vart de plugg igen. Men kände att jag inte orkade ta in mer nu så pappa och jag spelade kort istället haha. 
Kom nyss hem från dollarstore där jag brände av några hundra igen :| 
Snart zumba!
Pontus <3

Pontus fyller 14 nu i Maj! Har börjat kalla henne Orvar haha.. Hon lyssnar faktiskt på det!
Tacolördag!
Lördag

Promenad i morse och hjälpte mamma i trädgården med lite nya blommor. sen har jag pluggat vidare (y)
!
Älskar er


Walk

 
Gotta slow up, gotta shake this high
Gotta take a minute just to ease my mind
'Cause if I don't walk then I'll get caught out
And I'll be falling all the way down
Turn my head and shut my eyes
Doesn't even matter if I'm wrong or right
'Cause if I don't walk I'll keep myself around
And I'll be falling all the way down
 
 


Fredag

Jaa va har jag gjort idag? Pluggat haha.. Skulle på zumba men det va inställt.. Gick en långrunda istället.
Sushi på kvällen
Torsdag

Storhandlat och pluggat massor hela dagen. 
Tänkte åka på toningen men den va inställd såg jag när jag kom dit... Så nu väntar jag här tills boxen är istället
Promenad


Snart så
Usch...

Det här suger... Ingen träning ikväll = mer ångest... Var ute och gick med pappa en runda men mår ändå dåligt. Fattar inte varför! Jag körde förfan trippelt igår 
Pluggplugg

Jag lär mig bäst av att rita saker! Så jag ritat all anatomi haha...


Här sitter Musculus Sternocleidomastoideus! Säg det fort om du kan haha..


Lunchar med pappa

Som alltid ;)


Namnsdag

Grattis till alla Linneor! Inklusive mig själv hehe.
Jag heter Linnea Lovisa i mellannamn :)


Tisdag kväll

Föreläsningen idag va rätt intressant. Handlar ju då om näring och träning. Omsättning av näringsämnen. 
Pluggade lite efter lunch och gick sen till sjukhuset för möte. 
Åkte sen hem och var på träning. Ville se om jag skulle orka 3 pass på rad och det gjorde jag! Haha... 2 visste jag att jag klarar men jag ville utmana mig själv lite. 
Först zumba toning där man har sticks och jobbar axlar och armar i en timme.. Körde 2 kilos sticksen. Sjukt jobbigt!
Sen box/styrka! Box mot pads och sparkar.
Sen zumba fitness! Vanlig zumba


Blä

Dålig dag. Igen. Tar det inte slut snart så ordnar jag det själv... 
Nurse
Internationella Sjuksköterskedagen

Grattis alla syrror :)
 

tisdag

ugh...
hatar att behöva vakna tidigt, som jag gör när jag åker med mamma... Har föreläsning idag, om näringsfysiologi. sista innan den här tentan, sen är det bara läkemedel kvar innan det är lov!
har fått svinont i höger handled också. lite jobbigt då jag är högerhänt. det beror på min överrörlighet och det kommer som "skov" hela tiden. får ont överallt  i kroppen utan någon specifik anledning..
ska på box i kväll även om jag har ont. vill träna och man har ändå raka handleder och lindor, så det borde gå.
 

Grattis igen Ellinor! <3
Plugg...


Lite nytt i rummet

Rose DeWitt Bukater. Från Titanic, "a womans' heart is a deep ocean of secrets" 
Måndag

Får flashbacks från sexualundervisningen i grundskolan :| 


Prommenix

Skingra tankarna lite


Söndag

Läsa läsa läsa... På eftermiddan kommer Tine och det blir massage!


Har sällskap av katten (y)


Älg!

När vi åkte hem från firandet såg vi massa älgar i skogsbrynet! Tog kort på den som var närmast


70 års fest!

I skultuna :) mammas kusins man fyller år!Problemet med långt hår

Well.. På zumban idag hade jag delvis utsläppt hår, men nu börjar det bli så långt så det liksom fastnade i armvecket när man far omkring där haha! Dessutom var jag ju svettig... Så blev typ dragen i håret av mig själv!
Fredag

Pluggat hela eftermiddan om magtarm kanalen och lite näringsfysiologi! Nu blir det zumba :) känner mig pigg idag!


Hehe invalido..

Fredagslunch med pappa
Box

Torsdag = box 
Slå på kävski (y)
Besök

Åkte med mamma hem idag och hon hade haft med mormor för ett sjukhusbesök innan så mormor hälsade på hos mig och skrev i min gästbok :)
Torsdag

Nu är det korvstoppning i huvudet. Först rörelseapparaten, sen hormonerna och idag magtarm kanalen
...
Pluggkväll
Grattis Ellinor!!!

Idag tog denna brutta körkort!!! <3 Du är grym!
Grattis Ellinor!
 
 

Pontus <3
Trött på detta nu...

Varför kan jag inte bara få må som förut? Glad vissa dagar, mindre glad andra. Som alla andra normala människor.. Varför ska jag må som en berg och dalbana hela tiden? Speedad och uppåt som fan ena sekunden och sen världens önskan att bara få dö nästa. Det är jobbigt som fan. Nej jag har inte aggressionsproblem... Det här är något helt annat. Maniskt tvångsbeteende börjar det likna. Inte okej...
Tur det är sommar snart. Studentfirande och resa till Asien. Kommer väl handla upp allt jag äger. Men det är ju kul med shopping! Till viss del... men det är mindre roligt när det blir som ett tvång. jag har fått lov att ta bort appen där jag beställer från kina. Jag har aldrig varit sån här förut! Jag är inte skuldsatt eller snor pengar av någon, men jag märker att jag tvångsmässigt handlar saker. För det mesta kan jag väl ha användning för det, men jag borde hellre spara pengarna. Jag handlar till andra jättemycket också. Och det är också kul, jag har alltid gillat att ge saker till andra. Men jag är rädd bara att min egen ekonomi blir lidande snart. Jag har ju massor med brevvänner ute i världen och det är en av mina stora hobbies, men samma sak där, det kostar. Och jag spenderar. Hellre till dem än till mig själv nästan... Det känns som om jag lever som att det inte fanns någon morgondag. "Det spelar ändå ingen roll"...
 

PromenadMyskväll
Jupp
Ny kurs

Börjar ny kurs idag. Sista innan sommarlovet. Anatomi, fysiologi och allmän farmakologi. Hoppas den är rolig men det tror jag. Anatomi är kul. Det är skönt att det bara är tentaplugg. Inga grupp eller inlämningsuppgifter. Orkar inte prata med folk nu... Mår piss. -.-... Behöver nog sommarlov
Akrobat ridning!

Muuu!Kamel haha
Nytt halsband!

Till pontus!<3
New dress <3
Haha!
!
Haha
Rosor


Söndag

Det är lite dålig uppdatering här, men jag mår inte så bra just nu tyvärr... 
Har mest varit ledig i helgen eftersom vi börjar en ny kurs på tisdag. Idag var jag ute och gick. Först till ica och handlade lite, sen en timme till i skogen. På kvällen bastade vi.

Här spelades jordskott in (y)


Där det där monstret kom flytande ;)


Massor med vitsippor ute nu!Haha
Contagion

Såg att Contagion gick på 5an! Jag köpte den förut. Rätt bra film faktiskt! Handlar om en pandemi som sprider sig i världen, ett helt nytt virus som man inte har något botemedel mot. Typ som ebola förut. Den är faktiskt rätt verklighetstrogen och det är häftigt att de i detalj visar hur de jobbar systematiskt. Såklart mer tillspätsat för att det är film, men ändå! 
Jag tycker det är en intressant film eftersom jag läser till sjuksköterska och vi läste rätt nyss om mikrobiologi som handlar just om virus och sånt ;)


Pontus <3

Lördag


Cats on glas :D
How the hell?
Fredag

Eftersom jag gick upp 5 igår och sen var vaken till 1 i natt när Linnea va här så sov jag till 12 idag haha.. 
Har sen mest slöat. Hälsat på mormor och nu äter vi sushi!
RSS 2.0