Smärta

Just nu vet inte hur jag ska klara av det hela. Imorgon ska vi på 60 års fest och jag har sett fram emot det mycket. Men det senaste dagarna har jag mått så himla dåligt... känns som att depressionen är tillbaka och ingenting känns roligt längre. Jag vill bara sätta mig ner och gråta utan anledning, jag känner mig helt kraftlös och kan inte fokusera på någonting. Det stressar mig ännu mera jag har så mycket att göra i skolan med plugg och sen börjar praktikek på måndag. Känner att jag inte kommerkunna göra mitt bästa om det ska fortsätta så här.. tankarna bara far iväg åt nått annat håll och jag är helt utmattad och trött hela tiden. Jag vill kunna funka som vanligt men det går bara inte när det är såhär. Det är en kraftansträngning att le. Jag ser så bestämd och arg ut i detta neutralläge... men tyvärr är det så jag ser ut. Jag försöker hitta motivation att fortsätta. Men det som tidigare varit roligt känns det bara som en börda och en belastning. Jag vill kunna le och ha roligt imorgon på festen, jag vill verkligen det. 


Zumba

Helt borta i huvudet och inte direkt ångestfri trots massa läkemedel. Försökte mig på zumban iaf. Körde hela passet men kände mig helt väck.. inte alls fokuserad. När ska detta sluta? 


Fredag

Hemmaplugg! 


I love tea

So much! 


Sometimes i wonder

Sometimes i wonder 

What i did wrong
Sometimes i wonder 
Why i can't stay strong


Shopping

Lindex och H&M med pappa (y). Handlade mest till brevvänner. Lite tröjor, smink och smycken till Akila på Sri Lanka och Candice i Usa. En tröja och ett skärp till mig själv. Shopping lindrar ångest tills man ser bankkontot och pengarna dragits haha... 


Mantra

Försöker intala mig detta mantra trots att det känns som varje dag sista tiden. Är alldeles skakig idag och det liksom sticker i armarna. Tror jag ska svimma närsomhelst av ångesten


Torsdag

Körde boxen igår kväll! Va så länge sen men det va riktigt kul <3 idag lunch med pappa igen eftersom det inte blir nått på flera veckor sen när praktiken börjar. Ska plugga hela eftermiddan sen. 

Leker jättestark :p 


Celine Dion

Happy 49th Birthday Celine Dion! ❤


Shopping

Hamstermat, lite pyssel, justin bieber saker till min vietnamesiska brevvän och trosor från dollarstore till mig själv hehe


Palliativ vård

Vaknade av ångest för skolan och allt skit från igår, så jag satte igång direkt att börja kolla föreläsningar på datorn om palliativ vård. Nu sitter jag och skriver i google docs i vår grupp om evidens i vården och så ska vi skriva hur man bäst implementerar nya rön i vården 


Ullared

Va tydligen med på tv igår från ullared i somras. texten hängde inte med när de bytte bild så snabbt, så vemdalen stämmer inte riktigt haha...


Science

!


Vår

Gick tidigare från DBT mötet idag. Mådde så jävla dåligt. Har inte varit där på länge nu och känner mig helt lost i allt. Kommer väl in i det förhoppningsvis igen, men mår inte bra av gruppsammansättningen alls. Kunde inte lyssna på nånting av det ledaren sa. Har ingen aning om vad han ens pratade om idag... Behöver utbildningen/färdighetsträningen men vill inte behöva träffa de i gruppen. Mår bara dåligt av att möta dem... får se hur framtiden blir. Känner mig som en missplacerad zebra i ett stall med vanliga hästar typ. Kul association...

Promenad i vårsolen 


Tisdag

snabblunch med pappa, nu dags att åka till Västerås för möte. Måste börja försöka gå på DBT:n igen efter allt. Känner att jag tappat så mycket och att jag mått sämre när jag inte kunnat gå på flera veckor.. 


Hah

Well.. could be me


Tullan

Red lilla Tullan idag haha! D-pony men känns ändå rätt stor att rida då hon har stor gång. Kul att prova nått nytt! :) 


Promenad

Till stallet i det fina vår- vädret <3 


S-HLR

Plugg på hjärt lungräddningsutbildning nu på eftermiddan! Fått mitt intyg så jag kan göra examinationen sista veckan i Maj. Klar med en sak av 748273 ist! Kändes galet rörigt i huvudet efter dagens kursintro 


Kursintro

Mycket info kring kursen. Vi ska göra S-HLR utbildning bland annat.


Måndag

Dags för skola och intro till nästa kurs som också är den sista för oss innan examen. Blandade känslor, mest ångest... 

kursen handlar också om praktik men denna gång inom somatisk vård och psykiatrisk vård. Nästa vecka börjar praktiken, denna vecka teori. 
Tanken är att jag ska vara på kvinnokliniken först i 4 veckor och sen rättspsykiatrin i 4 veckor. 
Mot Västerås nu.


Tulip

<3 


Kväll

Älg till middag och sen bastu! 


Scrapbooking

Skingrar lite tankar med pyssel. Nu muren på ställe nummer 2 under vår resa i Peking, Kina 2016 


Bad!

Och mys <3 


Påskpynt

Lite tidigt men desto längre får man njuta av det :) 


Söndag

Fixat lite skolgrejer inför bästa kurs som börjar imorgon. Sista kursen på sjuksköterskeprogrammet. Det är också praktik men samtidigt en del uppgifter. Ska snart gå en runda i solen tänkte jag :) 


Kina 2016

Scrapbooking


Kort

.


Altan

En eftermiddag i solen. Somnade i stolen på altan och sov i typ 2 timmar. Tror jag behövde det efter allt som hände i torsdags.. 


Lördag

Promenad i solen och sen bad <3 


Lindex 20 år

Shopping med pappa på Lindex igår! De firar 20 år i stan och har därmed 20% rabatt. Hittade en tröja till i sommar med båten, en lite häftig tröja/linne och även en tunn siden tröja som jag nog ska ha på 60års- festen nästa helg! Kul med lite nytt

Notera "stäng kranen" lappen haha ;) pappa ska byta kran då den pajat


Yep


Fredag kväll

Först ledde jag zumban, sen sushi och Grey's med linnea <3 


En ny dag

.


Fredag morgon

Känner mig så tom idag. Viljelös. Vet inte vad eller om känns det som.. 

ska försöka hålla mig till planen jag hade, att plugga lite och åka ner på stan med pappa. Ikväll kommer linnea <3 


Ibland skiter det sig

Som idag under mötet. Blev inte ens betrodd på det jag berättade. Blir så jävla less på allt. Blev en total urkoppling och panikångest när jag kom hem. Blev så jävla sårad och ledsen. 


Pain

Haha va klen man är. Har inga som helst problem med att tex ta blodprov eller sticka mig själv men så fort nån annan ska göra det så gör det skitont! Kontrollbehov? 

Axelmuskeln spänner fint nu efteråt iaf. Men detta va sista sprutan så det är ju bra.  


Torsdag

dags för en dag i västerås igen. Först vaccinering inför Vietnam/ Kambodia- resan i sommar, sen möte och till sist ska jag och Louise från huset gå en promenad ! :) 


Zumba

Hoppade in och ledde ett zumbapass ikväll igen! Det gick bra och kändes kul! :) 


School

Lite rast nu! Fortsätter strax med barnseminariet. 


Onsdag

Tillbaka i Västerås idag. Sitter och ritar lite nu på morgonen men ska snart gå till skolan. Dags för två seminarium kring praktiken. Det första handlar om barn och ungdomar i vården och det andra handlar om läkemedel och biverkningar.


Sushi!

Sushi strumpor till samlingen *_*


Promenad

Promenad med pappa. Lönsamt idag igen! 9 burkar samlade vi ihop haha. När snön smälter kommer de fram ;p


Veterinär

Dags för årlig vaccinering av katten. Hon är mindre glad dock. Jamar konstant så fort hon hamnar i buren och måste åka bil :( känns som man plågar henne </3 


Massage

Fick massage-tid i julklapp! Älskar <3 


Tisdag

Började med lunch med pappa! 


Stallet

Promenad till stallet och sen blev det dubbellektion! Först Zulle och sen Xagovia. Gick jättebra båda passen faktiskt! Kändes kul :) hittade 6 pantburkar på vägen till stallet dessutom haha, så det kanske va min turdag ;) 

Mockarn ;) 


Pyssel

Gjorde ett par kort till mamma och pappa idag :) tycker de är så snälla som stöttar i allt. Underlättar väldigt mycket för mig. 


Måndag

Städat en del här hemma, dammat allt i mitt rum, bland annat Celine Dion sakerna och pluggat inför seminariet. Tar mig lite ledigt nu tänkte jag :) 


Vårdagjämning

Eller hur va det nu? Vaknade upp till mera snö, tydligen. Väntar på att infektionsmottagningen ska ringa så jag kan boka tid för vaccination innan resan i sommar. Sen ska jag gå igenom allt till seminarierna i skolan på onsdag tänkte jag. Repetera vad jag skrivit, då en av grejerna handlar om praktiken på vårdcentralen som jag gjorde för 6 veckor sen haha. 


Fjäder

Fjädrar i ris va det ja ;) 


Lite pyssel

Tågresan tillbaka till Peking från Xi'an gjorde jag idag :) nu zumba! Sen bastu och renbäddad säng <3 


Zulle

lite bilder från hoppningen i måndags

Fick till och med till ett byte i galopp efter hindret haha! 


Söndag

Sol ute, sol inne! Mycket städning idag men också vila. Ikväll zumba och bastu! Hittade snödroppar i trädgården också. 


Scrapbooking

Äntligen har jag kunnat sätta igång igen! Fortfarande bilder från Kina och staden Xi'an från 2016! 


Lördag

Stan med mamma och handlade lite sen på dollarstore. Tog en promenad hem efteråt. Nu blir det bad! Det är lite trist att jag har så väldans mensvärk idag trots 2 alvedon och 1 ipren.. svimfärdig så fort jag står upp. Undrar hur det skulle vara utan smärtlindringen då :s 


Fredagsfräckis

.


Fredag

Mår äntligen lite bättre. Brukar vara så på fredagar. Va på zumba nu ikväll och det va så himla kul! Massor med folk och så körde vi lite nygamla låtar! Pratade länge både med Linn och Fredrika som går där och vi har så kul ihop! Får se om vi får till nått att ses även utanför zumban. 

Sen sushi <3 


Måla

I hallen! 


Sista dagen

På Björkgården i Västerfärnebo idag! Bjuder på lite fika :) 


Måla

Nu har pappa börjat måla i trappen/hallen! Mamma kom visst med på bild där haha...


Äldreboende

Idag fick jag sätta 2 katetrar! Bra att öva många gånger så går det lättare. Sen va vi ute och gick med 2 boende också. Det är ju så härligt väder! 


Torsdag

Vet inte vad jag ska säga kring måendet mer än att det inte gick att hålla ihop allt igår kväll. Ledde zumba passet men tycker det gick skit.. kände mig så dålig. Ville bara gråta. Kom hem och hade apmycket ångest. Slutade inte så bra. 

Idag är det i alla fall praktik. 2 dagar kvar nu. Andas in, andas ut. 


Sri Lanka

Läste ett väldigt fint inslag i en tidning idag på lunchen, från Sri Lanka! En kvinna som adopterats därifrån som liten och sen åkt tillbaka för att hjälpa och samla in pengar till barnhemmet 


Kvinnokliniken

Skriv inläggstext 


Onsdag

Praktik idag med. Ikväll leder jag zumban igen! 

Vi tog in lite påskris i helgen och nu blommar det i köket 


Tisdag

Tillbaka på praktiken nu. Gått bra idag fastän jag mått dynga. Delat läkemedel till 14 patienter så jag har haft lite annat att tänka på haha. Men det är kul! Dela i dosetter och räkna ihop narkotika med mera. 

I eftermiddag ska jag försöka fixa ändringarna som behövs i inlämningsuppgiften, efter seminariet igår. Sen sover jag nog tidigt ikväll. Blev så sent igår i stallet efter olyckan. Hon mådde bättre idag i alla fall och inget brutet. 


Ridning

Red Zulle nu ikväll och det va lite hoppning. Det gick bra för oss, men lite sämre för en annan i gruppen som ramlade av. Slog i huvudet i bommen och fick liksom en knick i nacken. Började blöda massa näsblod också stackarn :( hon skulle åka till akuten så vi får hoppas det, för hon hade ont i nacken och bröstryggen en stund efteråt. 


Seminarium

Vi diskuterade skrivuppgiften kring omvårdnadsdokumentation och förändringsarbete i sjuksköterskeyrket. Pratade kring hur man genomför en förändring och bemöter motstånd till den, i teamet 


Möte

Var på möte idag. Det gick bra men det var väldigt jobbigt. Jag vill hela tiden skada mig själv men måste hela tiden där med hindra mig själv att göra det. Det är ett heltidsjobb utöver skola, praktiken, träningen, maten, vikten och mitt mående. Ibland förstår jag inte själv vilken tid allting tar och hur mycket energi jag lägger på saker som egentligen inte borde prioriteras, såsom vikten och maten. Det är inte konstigt att göra någon tillslut stänger av för att överleva, när den blir överhettad av alla intryck alla måsten och all press jag sätter på mig själv. 

Idag fick jag också ett vecko- kort, som jag ska fylla i Igen. Det är jag har gjort om dessa kort och lagt till vissa delar som också ska fylla sig. Det är alltid så jobbigt psykiskt att fylla i dessa, då man lämnar ut sig själv på något sätt. Jag är dessutom en sån som har svårt att ljuga. Och det är ju bra men samtidigt blir det jobbigt eftersom jag vill vara ärlig när jag fyller i dessa kort.
Nu ska jag snart till skolan och göra seminarium.


Lämna blod

Skulle så gärna vilja lämna blod! Men får inte pga alla mediciner. Sen svimmar jag och mår dåligt så det skulle inte funka nu... men en dag ska jag!! 

Visst är det rätt häftigt det här? 


Måndag

Har möte i västerås nu på morgonen igen. Sen är det examinerande seminarium i skolan under eftermiddagen kring uppgiften vi skrivit under äldrevårdspraktiken. Får väl hoppas det går bra 


Kväll

Klarat jourpassen nu! Ikväll blir det lite sushi igen då det inte blev nått igår. Sen zumba 


Söndag

Hemsjukvården idag med :)! 


Fotvård

När vi åkte runt nu ikväll på ssk-jouren, så såg jag denna lapp på en anslagstavla! Lite roligt för jag ritade dessa fötter förut åt hon som skulle öppna fotvårdscentret! :) 


Praktik

Jouren i sala med ssk nu. Hemsjukvården


Pontus

Låg på altanen i solen idag haha


Lördag

promenad med mamma på förmiddan runt skön. Såg en hackspett i trädet som hackade frenetiskt! 


Grattis mamma

Vi firade mamma lite mera nu ikväll. Hon fyllde ju ändå "jämna" år! Först lite käk, sen fick hon först 2 paket. Vi hade laddat upp länge och sagt att vi köpt massor med grejer så vi tänkte lura henne lite hehe. Kan inte säga att hon blev besviken av "bara" 2 paket, men ja, som sagt.. ;) när de var öppnade körde jag en Gustav Svensson och sa nått i stil med: "det stod nått i hallen, men jag vet inte vad det va?" Så fick hon en  en låda med grejer hehe.. 


Zumba

Yes! Jag orkade 💪🏼 tjoho! Imorgon praktik! 


Fredag!


Frisör

Kände att jag behövde friska upp kråkboet lite efter en vecka i soffan.. 


Fredag

Möte imorse. Skitjobbigt samtal. Grät massor haha.. det är så tufft allting för med borderline ser man allt svart eller vitt. Allt eller inget. Hos mig är Tankar och känslor samma sak ibland. Visst låter det knäppt? Men jag har jättesvårt för att hålla i sär dessa och när jag sitter och tänker för mycket börjar jag må dåligt. Hamnar i en depressiv fas och vill til slut dö för att jag gått ner mig så djupt i träsket. Jag kan alltså gå från jättesupermega glad över att jag fått ett brev jag väntat på länge, eller över Celine Dion biljetten jag fick, till att sen skyta helt apatisk och bara stirra in i väggen men ett knivblad i handen och tänka att vilken sekund som helst slocknar allt. Det är ett helvete att vara så här jävla upp och ner hela tiden.  

Idag pratade vi i alla fall om att jag ska försöka stoppa innan jag hamnar i detta träsk. Stoppa de destruktiva tankarna som matar de destruktiva känslorna. Men eftersom jag har så svårt för att veta vad som är tanke och vad som är känsla, så blir det för mig som att jag inte får känna. Jag får inte vara ledsen, jag får inte bli glad, för jag skulle ju stoppa tanken. Fattar ni vilken röra? Det är kanske svårt att sätta sig in i det hela, då de flesta inte tänker på att "nu tänker jag" eller "nu känner jag". 
Men det hela handlar inte om att jag inte får känna utan att jag bara ska försöka stoppa tanken i tid, innan den väckt en destruktiv tanke som leder till ett överdrivet känsloangrepp mot mig själv som jag sen vimm bryta med självskadande. Men jag tycker det är skitsvårt, för återigen känns det som att jag därmed inte får känna. Tror det hela bottnar i att jag som liten på dagis blev instängd i ett ensamt rum med låst dörr när jag inte slutade gråta. Och blev först utsläppt när jag var tyst. Alltså fick jag inte känna. Sjukt va? Idag är det nog straffbart. 


Pigg men trött

Ja.. lite så. Varit uppe en del, men måste vila däremellan. Gick en kort runda med pappa, låg sen i soffan. Det känns att kondisen redan är borta :(.. mår fortfarande illa och får ont i magen när jag står upp för länge och när jag ätit. Dunkande huvudvärk 😣 Men hoppas det går över till helgen så jag kan sätta igång med praktiken igen


Letter from Sri Lanka

Fick den här fina "kartbeskrivningen" idag! Över Sri Lanka och dess stora städer som Akila gjort <3 


Måla

Orkar hålla sitta uppe idag så det är ju bra 👍🏼


Torsdag

Va hemma igår och blir hemma idag med. Igår låg jag i soffan i princip hela dagen. Mådde skitilla så fort jag rörde mig eller åt något. Fick i mig lite lite gröt och sen försökte jag gå en kortis ute för att få lite luft, men var helt energilös... 

idag mår jag mycket bättre, men måste försöka börja äta igen och vara uppe mer innan jag kan återgå till praktiken. Tar igen några timmar nu i helgen bland annat. 


Tisdag

Inte pigg idag heller. Ont i leder, illamående och lite smått febrig. Sover mest. Ska försöka äta lite frukost och duscha snart. Men blir yr av att vara upprätt.. 


👌🏼

👌🏼👌🏼


Grattis mamma

Firar mamma lite ikväll <3 hon fyller imorgon. 

Ska försöka få i mig lite sushi så går jag och lägger mig sen. 


Zzz

Hemmadag i soffan. Sovit, sovit och sovit 


Måndag

Fy vilken jobbig natt. Svinont i magen, men inte mensvärk liksom. Svettades, fruktansvärd huvudvärk och illamående. Typ yrade/hallucinerade så som jag alltid gjorde när jag hade hög feber som liten. Ligger i soffan och försöker vakna till nu. Ska åka till praktiken snart, då symtomen liksom är borta. Fattar inte vad som hände rikrgt 


To my penpals

Fått lite bilder från mina brevvänner i Vietnam, Sri Lanka och Usa på det jag skickat till dem! Hon i Usa fyller år idag :) älskar the walking dead, sailor moon, sjöjungfrur och skönhetsprodukter, så det vart också innehållet i presenten jag skickade haha. Till de andra skickade jag lite kläder förut :) 


Family

Walk in the sun 


Sorf sponsor pool!

.


Söndag

Kunde sova till lunch idag vilket var behövligt! Vaknade lagom till vasaloppsspurten hehe. 

Började nyss blöda näsblod! Har inte hänt på flera år! Skitskumt


Lördag kväll

Lite pyssel med bilder från terrakotta armén och sen mat :) 


32 års firande

Idag firade vi kusin Erik som fyller 32! Lekte med kusinbarnen en hel del! ;) 


Sagan om Sinus och Orbita

Sagan om Sinus och Orbita

Orbita satt i vänstra förmaket och virkade på en hjärtspets. Hon kastade en blick ut genom ovala fönstret och såg Sinus komma uppför stora bröstgången. Hon sprang ut genom leverporten och föll honom om lårbenshalsen och kysste honom på magmunnen. Därefter följdes de åt förbi vestibularapparaten in i högra förmaket. Sinus tog av sig sin fibrinpäls, som var knäppt med ledknappar. Orbita var iförd andedräkt och hade ett ledband om sitt vackra siliehår.

För att skydda dräkten tog hon på sig omentet, gick ut i köket och började ordna för utflykten. Av sin väninna Papilla hade hon fått låna enbröstkorg. I denna satte hon ner ett krus med magsaft och en knäskål med adamsäpplen, halsmandlar och näsmusslor. I en magsäck packade hon ner sårskorpor, moderkakor och tarmkäx. Därefter gick hon tillbaka till högra förmaket. Sinus hade under tiden roat sig med att slå på trumhinnan och blåsa i örontrumpeten. 

Orbita satte på sig tarmluddet eftersom det var ganska kallt, och så gick de tillsammans ut på gemensamma gallgången. Efter en stund kom de in i en skog av bronkialträd. Det var svårt att ta sig fram mellan hårrötter, äggstockar och njurstenar, men till slut stod de framför tårkanalen där deras eka låg förtöjd vid en nervstam. De hissade gomseglet och styrde ut mot Langerhanska öarna, där de hade en underbar dag. Men det blev rätt sent, och när Orbita kom hem satt Livmodern vid varhärden och var tarmvred.


Lördag

Tog en promenad i snön i parken


VLT

Hamnade visst på bild i torsdags hehe


Fredagsfys och fredagsmys

Ledde zumban igen <3 så roligt! Börjar fundera på att byta ut några låtar nu, så det blir lite variation. Måste lära mig stegen själv bara hehe. 


Möte

Dags att fylla i den här igen då.. blä. 


Fredag

På dagens agenda ligger möte och plugg. Ikväll leder jag zumban igen. 

Tänk att det är konstigt hur man fungerar. Så fort vi svänger in på psykiatrins uppfart så kommer ångesten och det börjar sticka ut i armarna.. visst är man knäpp haha


This is it

Så bra!! I den blåa klänningen va han Celine Dion haha


After Dark

Dags för dragshow i Västerås på konserthuset! 


Beställt

Brosch beställd! 


Praktik

Är själv här idag en stund då min handledare vart sjuk. Men det gör inget. Det är rätt lugnt här och jag börjar kunna rutinerna nu. På eftermiddan har vi möte med den kliniska adjunkten från skolan och då skulle handledaren försöka komma :) 


After Dark

Ikväll ska vi se After Dark på Konserthuset i Västerås! Det är nog samma föreställning som vi såg 2013 vid jul, men den va så himla bra så vi köpte biljetter till julklapp åt oss igen.
 
 Bildresultat för konserthuset västerås after dark

Torsdag

Fan va jag önskar man kunde vara nöjd över sig själv och sin kropp. Inse att den duger inte behöver förändras mer. Bara jag själv som kan ändra mitt tänk, men dagar som dessa kör allt bara fast. 


Onsdag kväll

Ledde zumban igen! :) pappa målar på. Nu över trappen! Känns lite farligt att han står på en stege uppepå plankor han lagt över trappen haha


Måla måla

Katten är riktigt fundersam över all plast haha


Det går framåt!

Börja med att måla taket, så allt måste plastas in


Onsdag

Känns bra på praktiken nu. Gick bra idag förutom imorse när jag kände mig så yr igen.. vi kollade blodtrycket som låg på 100/60 ungefär.. men jag kom igång lite sen haha. 

Fick instruera och informera båda personal och patienter och även vara med för att sen kunna skriva delegering till undersköterska. Ikväll leder jag zumban igen! 


RSS 2.0