<3




Tisdag

Lunch i solen!










Ellinor 20 <3

Supermega grattis Ellinor på 20 års dagen!! Jag hoppas du får en bra födelsedag och jag saknar dig massvis ❤️ men jag hoppas också att vi kan ses i sommar några dagar 😘🎉 Så håller vi tummarna att legitimationen fungerar på systemet nu då 😏😉




Måndag

Praktik kvällspass idag :) jobbade med Freddy Amigo från Talang! Han som sjunger opera! Han är en superduktig undersköterska dessutom :)





Han visade oss runt i ljushallen, på nya byggnaden där det finns en stor mobil med löv i glas som roterar varje timme för att patienterna ska ha lite att titta på ;)






Morsdags present

Kjol till mamma <3




Present

Weddinggifts made by me :)





Me met, me married, we lived




Mors dag <3






Frukost


Superskön säng på vandrarhemmet :3








Morsdags blommor till mormor <3



Bröllopsmiddag

Emil va så söt när vi kom fram till vandrarhemmet och hade fått fördrink :) "gammelmormor har druckit upp redan" haha! Barn är underbara :*

Dessa bilder är avfotade från kameran haha, så lite sämre kvalité




Invigning av bron in till middagsgården!









Förrätt:









Varmrätt:



Lite bildspel från Karins möhippa och Pers svensexa ;)











På vandrarhemmet åt vi sen tårta och hade dans :)












Vi som va med på möhippan "lärde" oss en dans som vi sen visade upp haha :D vi överlevde ;)


Sen va det dans för alla :)










Wedding

Bröllop för kusin Karin och hennes Per i Amsbergs kapell 160528 <3










Den blåa fjärilen hade jag gjort till Karin när jag va 8 och gett till henne! Nu satt den i uppsättningen <3 





Sopbubblor och rosblad!



















Mot middagen!



Påväg!




















Lördag

Frissan för uppsättning inför bröllopet!


Mormor <3














Fredag

Samma rutin som alltid <3 zumba med mamma och mat med familjen. Pratade länge med mamma om det som hände i veckan. Laddar om för bröllopet imorgon nu. Hoppas det går bra mentalt liksom. Vill göra det bästa för min kusin <3








Nya skor!

Omg omg omg!!! Fick hem dessa snyggingar idag från Kina, och vet ni det bästa?? Jag kunde ha dem! Ska ha dem på bröllopet imorgon då! Min kusin Karin gifter sig i Borlänge :* 









Stay strong <3




Torsdag

Usch vilken dålig dag det är idag. Inte nog med att det ösregnar ute. Det ösregnar inne i huvudet också känns det som... Kunde inte stå emot idag, så den vassa kom fram... Senast va i februari så jag har hållit mig länge ändå. Onödigt bara.. Skitdag




Dorm garden












Kväll






Onsdag

Tillbaka på ortopedavdelningen nu. Kände mig lite grön i början haha. Men nu går det bra igen. Lyckades lirka lite med en av mina patienter så vi fick ta blodprover och lite sånt. Hon hade inte alls velat tidigare, men det känns som att hon mest inte var informerad. Hon ville veta vad och varför vi skulle göra det. Det är ju inget konstigt :) det är bara bra att vara självreflektiv som sköterska dessutom

Sushi socks *_* 



Ortopedmottagningen

Idag har jag gått med på mottagningen, dit många har bokade läkartider inför operationer, efter operationer, lägga nytt gips, ta bort gips, dit man ringer för telefonrådgivning osv. 






Zulle

Igår kväll gick jag till stallet och sen red vi ut i skogen och jag hade Zulle :) en elev i gruppen innan ramlade av honom när de red ut, men det verkar ha gått bra tror jag. Vi hämtade henne med bil eftersom hon hade ont i svanken/svanskotan. 
När vi sen red ut gick det bra :) Zulle va pigg men det är bara kul :D



























Scrapbooking

Gifts for my penpals :)











Dress

Off shoulder <3








Sommarfräsh








Måndag

Frissan och färga utväxten till bröllopet på lördag!








Söndag

Fått massage av en bekant som kommer hem till oss ibland, och nu zumba! Härlig söndag :)






Hahaha




Äppelträd

Äppelträdet i trädgården blommar för fullt nu!










Lördag kväll

Bastu och sen sushi med pappa igen! Fantasifullt haha, men gott som satan! 






Sala <3






Lördag

Hade svårt att somna igår och därför tog jag medicin vid behov. Det gjorde att jag känner mig väldigt trött idag istället.. "Hangover effekt" liksom.
Va ner på stan och handlade lite på Lindex, musik affären och Guldfynd :) dels leggings till mig och lite presenter till brevvänner som fyller snart. 
Nu har jag bäddat rent, diskat och slängt sopor så tänkte dammsuga också haha. Standard lördag. 
Mamma jobbar dubbelpass 7-22, så pappa och jag tänkte äta sushi ikväll också ;)




Sushi'




Hemåt

Körde hem från Västerås idag efter att mamma och pappa lämnat bilen där imorse när jag va på praktiken. Fick en liten lapp också haha




Fredag

Sista dagen på akuten idag! Än så länge sätt lugnt fastän jag är på kirurgen där det brukar vara mest haha.. Fått sätta en pvk och tagit prover och det gick väldigt bra! 




Torsdag

Mycket patienter idag som alltid på kirurgen verkar det som :) fick göra en del och se variation. Assisterade en läkare när hon skulle sy och fick ta lite prover. Vid ett tillfälle när jag undersköterskan om en "tuss" till att stoppa blodet med, så frågade patienten om jag "ville ha en puss" haha! 
Hittade en Mimmi på väggen :)




Letter to Vietnam!

My gifts has now reached my Vietnamese penpal Phuong :D 







Clothes from H&M












You just got to love Celine Dion <3

 The couple had three sons together: 5-year-old twins Nelson and Eddy and 15-year-old René-Charles.  ...

“Every night, we kiss him good night,” Dion said of her sons’ ritual for their dad.

“Eddie starts. Two fingers, one finger,” Dion said, making a kissing gesture. “And he said, ‘I love you, Papa, so much. Happy Easter. Happy Halloween. Happy Christmas. Happy up, Papa. I love you so much. I miss you.’

“So Nelson goes, and he repeats almost the same thing, but he adds more stuff, and then I do the thing too, and I said, ‘Good night, my love,’” she said.

She and her family suffered another blow on Angélil’s birthday, two days after his death, when her brother Daniel Dion died of a similar type of cancer.

“I said to myself, ‘For his birthday, my husband came and got my brother because my brother was too weak to fly on his own,’” she recalled.

 


Stackars människor... världen är så sjuk


Torsdag

Vaknade utsövd och blev också glad lite senare. Däremot drömmer jag så konstigt på nätterna... troligen medicinerna, men ändå! skitläskigt.
Idag jobbar jag kväll igen. Ska va på kirurgakuten idag och imorgon då det är sista dagarna på akuten :) Sen blir det tillbaka till ortopedavdelningen 2 veckor till :).
 
bild från google

Måla




Create






Onsdag

Vaknade 6 fastän jag börjar 13 haha.. Men då hade jag kanske sovit tillräckligt då ;). 




Målar! 




Tisdag

Har mått lite dåligt ett par dagar nu tyvärr. Men mötet idag gick bra så det är lite bättre nu. Bearbetar lite allt möjligt jobbigt just nu. 
Va på praktik sen också och idag va jag på medicinakuten. Fick sätta en del pvk:er så det va bra träning! Men är lite trött i huvudet och kroppen troligen på grund av tidiga mornar och jobbiga saker som hänt.




Ridning




Red Akrobat barbacka idag! Han va lerig innan haha. Kul stt rulla sig ute i hagen




Måndag - kväll






Scrapbooking

Från studentbalen 2014












Måndag

Upp tidigt vid 7 imorse för tandläkarbesök! Hade inga hål och allt såg bra ut :) mindre kul att gå till tandläkaren så tidigt bara haha! 
Fixat lite skolgrejer och ska snart äta lunch med pappa! Sen blir det nog scrapbooking hela eftermiddagen tills ridning ikväll :)




Uteplats

Pappa lägger stenplattor utanför altanen! Blir så bra :)






ESC

Jag gillar Israels och Rysslands låt! Men vi får se vem som vinner sen :) sitter och pysslar medan tv:n är på




Mello mys






Repris

Yay *_* blev en repris bara för att det är eurovision ikväll haha




Lördag

Va bara tvungen att testa denna men den va riktigt äcklig haha! Luktade supergott, precis som chokladboll, men smakade sen mest typ "arrack" som delikatobollarna gör, och sen en eftersmak av fadd kokos.




Altan




Fredag

Gick på larm idag med. Det va lite lugnare idag på akuten. Trots fredag den 13e ;) Kom nyss ut från duschen efter zumban och ska nu äta... Gissa vad? ;)








Zebra

#ehlersdanlossyndrom 




Dorm garden










Torsdag kväll

Igår va det mycket att göra på akuten, men jag tror det flöt på bra även om det va mycket patienter. Det va kul att se hur de jobbar när det blir sådär fullt.
Sen va jag med på larm också. Det va också häftigt att se men samtidigt jobbigt. Psykiskt jobbigt och tragiskt, men jag kunde prata med min handledare efteråt så det va bra. 
Idag jobbar jag dag :)




Torsdag

Tog en lång cykeltur till östermälarstrand och lögarängen efter mötet idag, istället för att åka hem och skära mig som jag så gärna ville.. Börjar 13 idag på akutpraktiken











Måla






Jogging

Tog en joggingrunda efter skolan idag i det fina vädret!







Skola




Onsdag

Laddsr upp för seminarie 2 idag! Om vårdprocessen och omvårdnadsdokumentation :)




Mindre kul


Det verkar som att det varit någon i mitt rum under helgen. Ingen mer än jag och mina föräldrar har nycklar hit. Jag vet precis hur jag lämnar rummet men när jag kom tillbaka så var rullgardinen nere, laddaren urdragen ur jacket, en väska låg på golvet och det va kaffefläckar på mattan (och jag dricker inte ens kaffe). Nu ikväll upptäckte jag att någon dessutom skrivit i min en målarbok för vuxna. Skrivit könsord och mitt namn... 
såå, om du känner igen dig kan du väl höra av dig! Vore kul att veta varför du bryter dig in hos folk :) inget verkar ju va stulet iaf





Linnea <3

Bild från balen 2014! Saknar dig massor <3




Yay

Har haft kul idag! Lärt mig en del fastän det ha lugnt :) jag va på ortoped akuten idag. Ska vara där imorgon också, sen 2 dagar på trauma larmet, 2 dagar på medicin och sist 2 dagar på kirurg. 
Fick ta blodprov och även ge intramuskulär injektion. Ta vitalkontroller och vara med vid diverse undersökningar av läkare :) 




.




Akuten

Idag började min praktik på akuten! Ska vara här 2 veckor nu :) just nu lunchrast: 





Ridning

Gick till sorf nu ikväll och har precis ridit klart första lektionen :) snart börjar andra. 
 det va lite hoppning på första lektionen och jag hade Xagovia på Hackamore haha.. Det är ett bett utan just själva bettet :p man har ingenting i munnen på hästen så det blir lite svårare att svänga och bromsa. Hon har skav i mungipan och därför har hon det istället. Man måste vara extra nogrann med eftergiften för annars har man tillslut ingen broms alls. 
Det gick bra ändå måste jag säga, även om hon tycker det är lite extra kul med hoppning ;) har aldrig hoppat eller knappt ridit med hackamore förut så jag är nöjd haha


Detta är inte Xagovia, bara en bild från google ;)







Måndag

Vaknade tidigt av katten som går runt och jamar så fort hon inte ser oss haha.. 
Så jag har hunnit med mycket nu på morgonen! Dammsugning och städning. Ska läsa på inför seminariet på onsdag i skolan, och sen åker pappa och jag ner och äter lunch på stan :)




Springfloden

Har ni sett springfloden? Det är en serie som går på 1an men jag kollar på avsnitten på play nu istället. Faktiskt en väldigt bra serie! Handlar om en tjej som går polishögskolan och över sommaren går de ett fall som de ska titta på som övning. Fallet var en gravid kvinna som blev mördad genom att någon grävde ner henne i sanden och så dränktes hon sakta av tidvattnet.
 Samtidigt handlar serien om samhällets utsatta, eftersom utredaren och kriminalpolisen för mordet nu är uteliggare. Uteliggare som blir misshandlade av något gäng. Speglar hur förjävligt många socialt utsatta blir behandlade ibland..
 

Yay!

Äntligen klar med hemtentorna! De ska in den 7/6 haha men jag ville göra dem nu när jag har tid. Veckorna går fort och snart är det bröllop, min födelsedag och så packning inför Kina! 
Känns skönt att kunna fokusera på praktiken nu enbart :)




Söndag

= plugg dag! Snart klar med sista hemtentan :D




Världens bästa

<3




Hahaha

Satt ute och pluggade idag och nu har jag värsta bonnbrännan på benen haha.. Inte snyggt. D:



Scrapbooking

Varvat med sol och plugg har jag dessutom tagit fram allt mitt pyssel sen många år tillbaka! Gjorde alltid scrapbooking album förut men allt pyssel har nu legat i lådor under flera år när jag inte mått bra eller haft tid. Så nu tänkte jag börja igen :) det är studentkryssningen först! ;)






Plugg på altan

I solen <3








Edmans

Va till Edmans med mamma idag och köpte blommor! Fotade en del där :)


















Hahah






#


Lego




Lördag

Tog mindre med läkemedel igår kväll och därför vaknade jag tidigt idag haha. Det är vid behovs medicinerna jag skippade, annars ska man ju inte ändra något själv utan läkarordination. 
Men jag har märkt att jag nästan fått en sån "hangover" av vid behovs medicinerna sista tiden, och jag tror nog att det beror på att de kanske inte behövs lika mycket nu, för att jag mår bättre :) så jag ska testa ett tag. Man kan ju ta mindre istället om det inte skulle funka att skippa dem helt.

Hahaha



Zumba - sushi

Med mammi






Friday fun

<3  







Fredag

Fick sätta min första pvk igår innan jag slutade. Denna gång gick det bra så nu är det bara att träna vidare. Får nog sätta en del när jag ska till akuten för praktik som börjar nästa vecka. 
Va på box igår kväll och det va kul! Idag ska jag handla lite småärenden på stan och sen börja skriva på andra hemtentan. Har bara den kvar nu :) om vårdprocessen.





Torsdag

Lite rörigt idag då det är helgdag vilket gör att man som sköterska har fler patienter och ett större ansvar. Sen är det ju alltid svårare att få tag på folk just för att de är lediga haha.. 
Blandade penicilin och gav i CVK idag igen! Hemåt mot Sala sen :)




Surgery

Idag va jag med på en ryggoperation! Mamma va assistent under operationen. De va kul att se henne "in action" ;)

















Mycket galler och saker att hålla reda på :)













Hannele uska och mamma!

Jag och mamma :)










Tisdag

Igår va en jobbig dag just för att jag va på möte innan jobbet. Har inte varit där på nästan en månad pga tidsbrist från min och hennes sida. Sen har hon varit sjuk också.
På kvällen jobbade jag och det gick bra :) va trött och lite seg i huvudet bara efter mötet. 
Men idag går det bättre! Har redan hunnit blanda penicillin och gett i cvk själv och sen gett en intramuskulär injektion :)

Jag och Filippa igår <3



Söndag

Dammat och dammsugit :) har påbörjat en teckning till en brevvän som tyckte den va så fin och ville ha samma. Jag gjorde originalet 2011 när jag va 16 haha, så vi får se hur detta slutar. Ritar alltså av min egen teckning :)





RSS 2.0