:3
Me today
Så..

...här ser det ut hos mig!
Tidigt tidigt.

Idag va jag trött när jag vakna. Väldigt trött. Men nu är jag här igen i alla fall. Ridningen igår gick bra. Hade Akrobat och vi var ute. Börjar bli rätt kallt bara :/. 
Idag ska vi ha gruppträff och förhoppningsvis sammanställa allt. Sen måste jag nog läsa en del inför sisa seminariet :). "Att bli sjuksköterska" tex ;).. Ikväll åker jag hem med mamma igen och imorgon blir jag hemma och läser. På kvällen är det sista hopplektionen på denna betalperiod. Vi får se om jag fortsätter efter det. Vill väldigt gärna men det är lite småjobbigt att åka mellan fler dar i veckan. 
 

Only know you've been high, when you're feelin low.

Måste tyvärr säga att jag börjar må dåligt igen. Min depression är tillbaka for sure. Jag vill vara ärlig och jag orkar inte ljuga en gång till. Det har varit bättre ett tag. Faktiskt. Men nu är det inte det. Och det funkar inte med att säga "men du har ju så mycket att vara glad för". Skulle jag kunna välja, skulle jag valt bort detta mående får läääänge sen. Jag hade inte ens valt det från början. För det är inte kul att gå runt och känna sig gråtfärdig konstant. Det är inte kul att ha ångest jämt. Känna oro, rädsla för ingenting. Panik över allt. 
Jag måste få hjälp. På riktigt denna gång. Inte gå ett år hos en psykolog och sen bara bli utskriven och försvinna ut i tomma intet där jag är nu. Utan varken medicinering eller samtal. Jag är i ett ingemansland. Och jag har två val. Antingen vänta i månader på tid inom allmän psykiatrin, eller betala hos någon privat. Och så ska det inte behöva vara. Den som har råd får bättre vård. Det är fel.
Måndag eftermiddag!

Halli hallå alla! Just nu sitter jag och äter min lunch. klockan är 15.07.. varför det blev så sent var för att jag först var på KloK föreläsning och sen träffades vi i gruppen och skrev uppgiften. Vi ville alla bli klara så vi körde över lunchen. Därför kom jag nyss hem. 
Jag kan väl säga att föreläsningarna inte ger så mycket tyvärr. Men man måste gå på dem för att få betyg. Så de ser att man "aktivt deltagit".. Boken är jättebra, men hon som föreläser är inte bra. Dessutom är det precis samma saker de tar upp, som författaren i boken redan skrivit om. Visst det är bra med repetition, men ändå. 
Väntar nu på mamma för att åka hem och rida ikväll sen. Tydligen skulle våran hoppgrupp på onsdagar ha lektion nu på onsdag pga en klinik veckan efter. Den är annars bara varannan vecka och vi hade lektion förra veckan. Så jag hade ju då planerat för att vara i Västerås och träna här den kvällen istället :p.. Men det blev att tänka om och boka av träningen eftersom det var ridning då! 
 

Inlämning 1


Så nervös så jag skakar. Vill inte behöva göra om..


Måndag morgon!

upp 5, åka med mamma igen. Nu är jag i hem nummer 2. Börjar 9.15 med föreläsning i KLoK kursen igen. Ikväll ridning. Just nu sitter jag och äter frukost, dricker ett av de nya teet som hette "Regnbågste" och ser nyhetsmorgon på tv4. Alla andra sover haha.
 

Hahaha
Söndag

Sov länge men är ändå trött. Iväg och veckohandla till rummet, sen hem och plugga massor inför sista veckan :). Nyss gjorde jag klart matlådorna, betala mamma och ikväll blir det zumba! Hektisk dag ;)
:'((((((((

Damn I cried in the end of Harry Potter.. Shit. Like a baby! När de lämnade sina egna barn på tåget till Hogwartz! :'( 
Nu har jag i alla fall sett alla. 100 år efter de kom ut.. ;) 
Har sett ut 2 "lika som bär" haha! Både sångaren pitbull och voldemort ;) och sen Dr. Kepner från Grey's och Ginny Wesley som vuxen!
 
 

Gött
Nytt vid månsols!
Rosa bandet
Tror...

.. jag börjar bli sjuk.. har försökt plugga lite men orkar inte fokusera länge. Nu ser jag sista harry potter istället. Dödsrelikerna 2. Sen ska vi äta sushi! ♥
 

Lördagmorgon

Godmorgon alla! Hade världens hemskaste mardröm så jag sov väl sådär.. Idag tänkte jag skriva ut första inlämningsuppgiften så jag kan lämna in den nästa vecka :). Sen måste jag läsa inför sista seminariet på torsdag. Sen är 1a kursen klar. 
 
Just nu ser jag Harry Potter - Dödsrelikerna 1. 
 

!
Mys med mamma!

pappa är på gubbkadrilj så mamma och jag kör tacomys!
 
 

Shopping med mamma!

Lindex fyller 60 och firade det med 25 % rabatt på hela köpet! dessutom var det massor med bra rabatter utsatta redan i affären som typ stickade tröjor för 75 kr (ord. pris 399). Köpte 4 tröjor, nagellack, trosor, hårnålar, "vantar" och en nessesär! 
Sen gick vi på marknaden lite också. Köpte te! :) Har börjat gilla löste mera än påste nu. 
På marknaden så gick vi förbi olika stånd och vid ett stod en gubbe.
"Storshoppat idag?" fråga han
"haha aa" svara jag.
"bäst att passa på när man har storasyster med sig" svarar han och syftar på mamma. Nog för att vi är lika, men vafan? jag är 19 och mamma 50+.... hahahaha
 
Här är det jag köpte! Så nöjd! Handlade med Carina såklart! ♥
 
 
 
 
 

Bärnstenar i vattnet!

Michele, min engelska och tyskalärare har skrivit en bok! Den heter som överskriften och handlar om älvor, näcken, svensk historia i form av myter och tro och sånt! Jättebra bok! Jag fick äran att läsa den innan den gavs ut. Kan verkligen rekommendera den om man gillar lite sån "fantasy"! Köp den på adlibris eller av henne personligen. 
http://www.kapitel1.se/michele-glatthard/barnstenar-i-vattnet- 

Fredag

Äntligen fredag igen. Ångestnatt tyvärr. Men så fort seminariet är över så åker jag med mamma hem och vi skulle ha en shoppingeftermiddag i Sala. Seminariet är examinerande tyvärr, men jag hoppas på godkänt i alla fall. Känns så jävla luddigt allting! :( Menmen! Snart helg i alla fall som sagt. Sen är det bara en vecka kvar av denna kurs! Har gått så fort. Jag hoppas verkligen jag blir godkänd! :( 
 
Åkte med mamma imorse vilket gjorde att jag va tvungen att gå upp 5.30. Kom till rummet vid 6.30. Åt frukost och försökte va så tyst som möjligt för alla sov ju haha... Dock åkte en ljusgrej i golvet och glaset gick i 1000 bitar.. Händer ALLTID när man ska vara tyst! suck.. 
 
 
 

Äntligen fredag <3
<3
Måste...

.. bara berätta om en rätt häftig sak! 
Jag beställde en grej från Kina igen, och fick hem den idag. Kan inte säga vad det är då det är en julklapp ;)... Men i alla fall! Antagligen har jag väl betalade lite för mycket, eller så har de dragit för mycket pengar, men i paketet så låg det en kinesisk Yen!
Vi snackar inte om några stora summor pengar jag handlar för (det mesta kostar typ 7-40 kr). Men så omtänksamt liksom! De är så otroligt snälla där. Är jättetacksamma för alla köp man gör även om man typ betalar 14 kr... 
Kollade upp vad den Yen pengen va värd bara för att. Och det är 1/10 Yen, alltså 0.02 USdollar = 15 öre. Så den är inte värd något direkt. Kanske för dem? Vad vet jag. Men gesten va ändå fin! Ska spara den som minne ;)
 
 

Full rulle med Zulle!

Hoppningen gick bra ikväll! Bättre än förut. Dock river han ju som en skogsröjar maskin, men ändå! Han är ändå bäst :*
 
 

Fluff, lock och vågigt!

Me today!
 
 

Väderrapporten 2050

https://www.tv4play.se/program/nyheterna?video_id=2972910&utm_medium=sharing&utm_source=permalink&utm_campaign=tv4play.se 
 
 
Titta på den här och tänk efter. Det är försent att göra något sen, år 2050.
 
 

Onsdag- snart helg!

Hejhej alla! 
Nu är jag hemma och äter lunch. Ska åka hem till Sala igen på eftermiddagen för att vara med på hopplektion med Zulle. 
Idag fick vi mycket gjort på grupparbetet! Känns väldigt bra. Trodde ett tag att vi aldrig skulle komma igång ens :p... Men nu är vi igång och alla verkar vara med. 
I morgon har vi självstudier så då är jag hemma och åker sen tillbaka på fredag! Då har vi seminarium 2 om kommunikation och grupprocesser. Tror vi skulle få göra någon övning och sen redovisa det vi läst. Blir nog bra hoppas jag! ;) 
 

Okej..

.. eftersom jag nu ser Fenixorden som kom ut för flera år sen så är jag väldigt efter, men i alla fall ;) 
Jag har fått en ny favorit faktiskt! Hon Luna Lovegood. Jättesöt karaktär ju! Kollade upp henne (Evanna Lynch) på wiki och läste om hur hon blev "känd". Hade ingen aning om hennes historia, men den är ju fantastisk! 
Hon skrev till J.K. Rowling (författaren till Harry Potter) och beskrev hur mycket hon tyckte om karaktären. Hon skrev också att hon var sjuk i anorexi. Rowling svarade då att hon måste fokusera på att bli frisk så hon kan spela rollen som Luna. Fatta va sjukt det måste kännas! Att få rollen i en film efter att ha skrivit till författaren/regissören! För hennes del betydde det nog allt och att få svaret räddade nog henne från att dö skulle jag tro. 
Cred till J.K. Rowling! 
 
 

Spinning och Core

Träning ikväll för att skingra tankarna. Nu Harry Potter - Fenixorden. Snart är alla sedda :) 
Träningspasset idag bestod av först 30 minuter intensivt spinningcyklande och sen 30 minuter Core; mag och ryggövningar. 
På coren låg vi på mattor och bände och vred hit och dit och plötsligt släpper sig gubben bredvid ljudligt haha. Stackarn, men han tog väl i dåra ;)... 

Högstadielärare

hahaha delade en länk på FB om högstadielärare. Tycker synd om dem fan haha! Men den va riktigt rolig och troligtvis väldigt sann ;)
Här kommer några bilder från den:
 
När en elev som inte förstått, plötsligt förstår:
 
 
Oslagbar min!!
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Tisdag!

tillbaka i Västerås igen. träffades i gruppen och började samanställa gruppuppgiften med mera. Hela eftermiddagen har jag läst massa om studieteknik som ingår i KLoK kursen! Kursen man kan välja att gå (som jag gjorde), för att läsa sig studera på ett mer effektivt sätt! Jag har lärt mig massor redan. 
Om en timme börjar Spinningen och efter det Core träning. Sen ikväll blir det nog Harry Potter igen om jag orkar :)
Annar rullar det mest på ;) Känns som jag skriver rätt lika inlägg nu när jag pluggar, men jag försöker variera mig lite i alla fall. 
Har kommit på att jag läser mer aktivt om jag varvar mellan att stå, sitta, ligga och gå runt medan jag läser haha! Tur man är själv i rummet så ingen ser än ;)
 
Här är boken till KLoK kursen! Superbra att läsa den oavsett om man går kursen eller inte! :)
 

Haha!
Haha sötis
Maten är så nära, men ändå så långt borta!

Akrobat!

Biblioteket!

Jag älskar böcker! Och jag älskar bibliotek! Att bara kunna ströva omkring och hitta nya spännande böcker att låna hem. 
Just nu ligger jag och läser "tämligen snäll och foglig" som är skriven av Olle Nilson från Heby, om vård och vakt på dåtidens mentalvård/sinnesvård på Salberga. Salberga ligger i Sala och när jag va liten gick jag faktiskt på både förskola ocg fritids där, då tillhörde det skolana värld istället, tills de bestämde sig för att bygga om det till ett av Sveriges största fängelser, som det är nu! 


Boken om Japan och den om Amerika va väldigt roliga faktiskt! Den om Japan är som en lätt fakta bok + ordbok! 


Haha
Hoppas på att bli en fjäril snart
Pisse wetter

Usch vilket väder det är ute idag.. Tur jag har hemstudier i alla fall. Imorgon åker jag tillbaka igen, men först är det ridning ikväll! <3 


Har ni tänkt på en sak?

De som föds om 30 år kommer ha mer de behöver lära sig. Mer historia som varit! En hel del teknik och sånt är ju rätt oväsentlig, men massor med annat. Kommer de behöva ha mer historielektioner i skolan, eller kommer historielektionerna vara mer kompakta? Kommer det ens finnas tid för reflektion och fördjupning inom olika århundraden? Vad i historien ska prioriterad och vad är "mindre viktigt"? 
Redan nu i vår tid kan jag känna att vi inte hann med vissa bitar på våra historielektioner. Jag vet ingenting om massmorden i Bosnien och balkankrigen. (va det krig? jag vet ju som sagt inte...). Det 30 åriga kriget som alla pratar om, vad är det? Det höll ju som sagt på i 30 år så antagligen borde det ha rätt stor betydelse för historien. Vi pratade aldrig om Berlinmuren och när Tyskland delades i 2 länder. Och det är ju inte 100 år sen det hände liksom.. 
 

Det..

Blir som en ond cirkel. Jag behöver vara ledig och inte göra så mycket på helgerna, för att vila upp mig inför hårdkörning i veckorna. Men när jag får "tid över" så börjar jag tänka och automatiskt kommer mina tankar tillbaka. Mitt dåliga mående som faktiskt varit mindre ett tag. 
Det här är inte kul.. Mimmi hylla


Suck haha.. 


Lördag kväll!

Myskväll ♥
 
 
 
Min underbara grannes underbara kommentar haha!! <3
 
 
 
 
 

Blogg appen...

Fattar inte varför appen är så dum, men här kommer iaf en fortsättning på förra inlägget. 
När jag va hos mormor så fick jag prova hennes klänning som hon hade när hon fyllde 50! 1978 typ. Hon hade städat ur garderoben och hittat den :)

Till mormor <3Köpte en blomma till mormor idag. Vi ses så sällan nu när jag pluggar i en annan stad :(. Fredag kväll!

Kan inte riktigt släppa denna haha! Supermysig :3 
AlcatrazWoop woop

hahaha min humorrrrr.....

 
Foto: :)
 
Foto
 
 
 
 
 

Brev!

Min en brevvän från Usa gjorde dessa till mig!! Det är brevpapper med Celine Dion :D ascoolt!
Kina <3
Hemma igen! Från mamma och pappa <3

Kolla vad som kom på posten!Min Kigurumi haha! 

Torsdag kväll!

Sitter i min sköna säng i rummet och ser på 4e Harry Potter. Den flammande bägaren! 
Har hoppat över Hemligheternas kammare (2an). Dels för att den är en av få som jag faktiskt sett innan, men också för att spindelscenen är så jävla vidrig haha! Vägrar se den igen. 
Imorgon har vi grupphantledning och jag hoppas  att de i gruppen som inte börjat, tar och gör det... På eftermiddagen ska en kvinna som skrivit en av våra böcker komma och prata och efter det får jag äntligen åka hem igen! :) Ska vila upp mig i helgen. 
Veckorna går väldigt fort, men det är skönt för då får man snart åka hem igen haha
 
Hela eftermiddagen idag satt jag och läste i böckerna Arbetsgruppens psykologi och Kommunikation - Samspel mellan människor. Vi har ett examinerande seminarie om det nästa vecka, så better be prepared! ;)
 

Lunch!

Hemma igen efter Ö&B besök! ;) De hade mycket smått och gott! Handlade lite saker, men måste spara nu också. Får pengar igen nästa vecka tror jag :) Dessutom ska kurslitteraturen jag beställde, betalas också. Tur man har sparkonto sen förr haha :D Annars vore jag screwed..
Lunchen idag bestod av tonfisk bl.a. Måste dock dissa coop x-tra sorten. Salladstonfisk. Den va så torr! :/ Abbas är mycket bättre! Mycker mer smak :) 
 
 

Morrn morrn!

Somnade vi 2 så jag sov till halv 11 eller nått. Hemstudier idag så det är lugnt :) Äter nu frukost, så kanske jag tar en cykeltur sen eller nått. Innan jag börjar läsa lite mer :) 

Nattinlägg!

Ligger i sängen och funderar. Tänker på inlägget jag skrev om tidigare ikväll och vill gärna spinna vidare på det! Viktväktarna har fb sidor i varje stad där det håller till , så man kan gå med om man vill! Där får man motivationstips, stöttning, mattips, träningstips och framförallt kan alla delge av sina framgångar (och motgångar såklart!) 

Det jag kom att tänka på var att några siffror aldrig nämns. Och siffror i detta sammanhang menar jag vad man väger just nu eller när man började. "Nu har jag gått ner 10kg" skrev en för ett tag sen. Det är ju jättebra! Men det spelar ju ingen roll om personen från början vägde 90 och nu 80 eller 70 och nu 60. Det beror ju på hur man är byggt, längden, kön, ålder, hur mycket muskler man har sen innan och hur mycket man tränar rent generellt. 
Vv ledaren pratar också om vitsen med att inte skriva ut sin vikt för då gör man sig inte sårbar. Ingen skulle i vv gruppen skriva något negativt eller elakt, men hon menar generellt! Det finns alltid människor till allt. Människor som bara letar efter en öm punkt hos dig och tar chansen så fort den finns tillgänglig tyvärr. Det kan förstöra hela viktnedgången eller träningsprocessen om man har otur att ha en dålig dag just då.. :/
Den vikt du hade och den vikt du har får vara din lilla hemlighet som du skriver upp för dig själv! Känn dig stolt över din själv att du lyckats och kanske delge för någon du litar på? Siffran är inte det viktiga. 
Tips!

För ett par veckor sen när jag var på viktväktarna, så pratade hon som leder det om träning när man ska gå ner i vikt. Mycket intressant föreläsning som jag tänkt mycket på i efterhand. Så här sa hon:
 
"När du ska gå ner i vikt så handlar det i första hand om vad du äter. En rullstolsbunden kan gå ner i vikt utan att kunna röra sig! Äter hen mindre med energi än hen gör sig av med, så går hen ner i vikt!
Träningen är bara en bonus. Gymträning för muskelbyggande (vid viktnedgång) ska du bara se som ett sätt för att bevara de muskler du redan har. Man kan inte både BYGGA muskler OCH gå ner i vikt samtidigt. När man går ner i vikt så tar kroppen först från musklerna när energiintaget blir för litet. Gymträning och annan träning är bra för att bibehålla de muskler man redan har, men att bygga muskler och gå ner i vikt samtidigt, går inte."
 
Läs det gärna igen. 
Jag har bestämt mig för att sluta bygga muskler nu. För det går inte att gå ner i fettvikt samtidigt. Därför ska jag först gå ner det jag gick upp i somras, sen börja om och bygga muskler. Jag vill bli fit och stark, inte fet och stark.. haha :)
 
 

Harry Potter maraton

Nu ikväll har jag hunnit se både 2an och 3an! Hemligheternas kammare och Fången från Azkaban. Tänker på Alcatraz haha. Finns ingen likhet egentligen i handlingen men just för att Sirius Black lyckats rymma från Azkaban och att ingen lyckats med det tidigare. Dessutom är namnen på fängelserna rätt lika.. ;)
Imorgon har vi egna studier. Jag hoppas att de andra i gruppen gör sin del. Börjar stressa upp mig för att vi inte blir godkända eftersom en del i gruppen inte ens börjat... Jag är typ klar, men ska omarbeta det jag skrivit och så men.. 
Jag kan i alla fall ta sovmorgon. Sen plugga lite. Får se om jag kanske cyklar till Ö&B borta vid Donken påväg mot sala! Tar nog en stund att komma dit haha ;)
 

hahahah

Visst det är aldrig kul när någon krockar. Idag va det Kungen tur, men denna va lite rolig ändå!
 

Onsdag

Hejhej! 
Käkar just nu lunch hemma på rummet. Hela förmiddagen jobbade vi i gruppen med en uppgift. Jag blir typ arbetsledare. Eller chef haha.. Men de andra sa att det var bra för annars skulle vi aldrig komma frammåt, så... Aja! Nu slipper vi det där i alla fall ;) 
Påtal om "dikatator", har ni sett den filmen ? Den är asrolig haha
 
 

..

 

Livet som lång
Lånat studentlitteratur!

Lite småroligt att läsa faktiskt haha. Det kan vara svårt att välja ut vad som är viktigast! ;)
Harry Potter!

Nu ska jag äntligen börja se alla Harry Potter och framförallt i ordning! ;) kom nyss hem från ett Core pass. Det var bara massa mag och rygg övningar! 
Tisdag

Halloj! 
Ångestfyllddag idag igen. Känns som det börjar bli rutin typ..
Sitter nu och äter halvljummen kvällsmat i en asvarm plastlåda! Ska snart iväg på Actic Core 2.0. Har ingen aning om vad det är för träning men nått va det i alla fall haha... 
Läste nyss i en bok vi har som heter "Genusperspektiv på vård och omvårdnad". Det jag läste handlade om medias bild sjuksköterskor. Väldigt intressant att läsa eftersom jag är ett stort fan av Grey's Anatomy. I studien som gjorts i boken var inte just GA med, men däremot Cityakuten t.ex.
I tv-serier från sjukhus har många gånger sjuksköterskan en roll som underlägen läkaren. I just Grey's Anatomy så ser man väldigt lite av sjuksköterskorna, men i Cityakuten är de med mer. Den bild som  tv-serierna ger av sjuksköterskan är ofta i klass med hur hon (noter det genus jag skrev!) skulle vara förr i tiden. Ogift (eller i dagens läge singel) Hela tiden locka på läkaren uppmärksamhet. Detta vet jag väldigt lite om hur det var förr, men i seriernas värld så är detta nästan ett måste verkar det som. 
Sjuksköterskan ska vara (I tv serierna), så kvinnlig som möjligt med smycken, smink och har nästan konstant ett leende. 
Detta tål att tänkas på i verkligheten. Jag hade denna bild inpräntad i huvudet när jag nu började på ssk linjen. Jag visste inte alls att sjuksköterskan var en ledare och ska kunna leda team t.ex. För min bild är ju att sjuksköterskan lyder läkaren, som så såklart är en man...
 
det här är så jävla kul, för jag googlade på "sjuksköterska" och de första jag får upp är detta:
 
 
Jag tycker den säger en del om det jag skrev haha.... 

Gardiner uppsatta!


Uska men snart sska!
Kina köp!
Ja vad säger man.
Uteritt!

Idag på ridningen hade vi uteritt! Jag red Akrobat och han var riktigt pigg! Främst i galoppen haha. Men alla taggar ju liksom varandra ;)

Sälfi!
:D

Ida! Nu skriver jag ett inlägg om det vi prata om, för jag blev så glad att det funka :D 
Ida gillar korea och Koreansk musik! Vi pratade förut om att jag har en del brevvänner och att hon skulle vilja ha en i korea, eller vara vän med en korean. 
Så idag i skolan, så hitta jag en lapp på en anslagstavla där det stod om 2 tjejer från korea. Utbytesstudenter som sökte någon att lära sig prata svenska med! 
Så jag skrev av numret och tipsade Ida! Och nu verkar de ha bra kontakt :D askul ju! Blir så glad för hennes skull!


Kram Jennie!

♥️ Finns här för dig!
Måndag

Idag började en kurs som heter Klok! Den handlar om studieteknik och hur man lär sig att plugga mer effektivt! Verkar vara en bra kurs! :) Så den ska jag gå. 
Just idag pratade vi om hjärnans funktion och hur den faktiskt fungerar. Hur man lär sig bäst! Om man repeterar det man pluggat, samma dag inom den närmsta halvtimmen, så minns man det mycket lättare! Samma sak om man sen repeterar det dagen efter. Om man också har kul när man pluggar så blir det lättare. Att t.ex. varva läsandet med ett roligt klipp eller nått haha..
När är en av alla videoklipp vi fick se. Väldigt rolig och smart!
 
 

Okej..

Så här tycker jag om SD. Och eftersom alla får ha en egen åsikt, så är detta vad JAG tycker. 
SD är ett främlingsfientligt parti. 
Jag tycker det är viktigt att frågan om invandring och migration tas upp, precis som frågan om skola, jobb och vård t.ex. Men det har blivit så extremt. Det handlar om liv. Människoliv. Vem har rätt att leva och vem har inte det? Vem har MER rätt att leva än någon annan? Ska man straffas för att man råkar vara född i ett land med krig? 
Sverige kan bevara sina traditioner och ändå ta in folk med andra kulturer. Det handlar ju bara om hur vi själv gör. Svensken är generellt rätt mesig och backar ur så fort en konflikt uppstår. Ibland måste vi stå upp för våra åsikter och sätta gränser. Svårare än så är det inte och det handlar om rasism när skolavslutningen är i kyrkan eller när man diskuterar och säger ifrån. 
Tänk dig in i en värld med krig. Dina föräldrar/barn är döda, ditt hus är förstört, allt är kaos. Du har posttraumatisk stress, ångest, skräck, sorg, ilska och ser troligtvis ingen framtid längre. Vad ska du göra? Du vet att det finns ett möjligt liv bakom dörrarna annars ska du stanna och bli dödad eller ta ditt eget liv som så många andra gjort när psyket inte klarar mer. Bara tänk dig in i situationen. Det är ett krisläge för dessa människor. Skulle inte du också vilja ha din släkt med dig? Skulle inte du också vilja veta att dina anhöriga lever? 
"Vi ska hjälpa våra egna först" kommer nog en kommentar bli på detta, och det är sant. Men det kan vi. Omorganisation kallas det. Att omprioritera. Dessa människor som kommer hit, kommer först behöva stöd för att lära sig svenska, men sen kommer ju de också börja jobba. Många har kunskaper i ett yrke och kan därför börja jobba, tjäna lön och betala skatt. skatt som sen kan gå till skolan och vården t.ex. 
Jimmie är en duktig talesman men det har funnits goda talesmän genom historien... Men bara för det tycker jag inte om alla deras åsikter. 
En av deras åsikter är att skicka mer resurser till flyktinglägren istället för att ta hit invandrare. Där är jag kluven, för visst ska vi hjälpa på plats, men folk kan för den skull inte vara kvar i sitt land där kriget härjar. Vilka hjälparbetare ska tillsättas som riskerar sitt eget liv? Samma sak där, hur välj vem som ska få leva och inte? Visst, det finns redan människor som jobbar i krigsdrabbade områden och jag ger en stor eloge till dem. 
Nu orkar jag inte predika mer, men ja. Det är i alla fall skrämmande att ett sådant parti växer sig så otroligt stort snabbt. Vem vet vad Jimmie har i åtanke den dag de vunnit? Utvecklingen går ju tvvärr åt det hållet. På bara 4 år har partiet dubblats i storlek på antal röster. 
De borde ha ogräs som symbol istället.. 


 

.

Jag tror jag flyttar. Det är skrämmande att så många röstar på rasfientlighetspartiet SD. Det är skrämmande att många av dem troligen är folk jag känner och tycker om. Det känns som man inte kan lita på någon längre
Nästa vecka!

Imorgon börjar vecka 3 på högskolan. Börjar komma in i kursen nu litegran. Skrev en hel del på inlämningsuppgiften idag och i veckan för att känna mig lugnare. Jag ligger hellre före än efter. 
Nu nästa vecka ska jag sova kvar tis-fre tänkte jag :) kommer troligtvis prova på träningspass på Friskis och Svettis också. 

Lite naglar :)Söndags mys!
Yaay!!

Tack Jennie för tipset! 
Kolla vad jag köpte idag :D
Söndag

Tittar lite på FEI reprisen från Dressyr tävlingarna , VM i Normandie! 
Har ni tänkt på att det är både en häst och ett människoansikte på bilden?? Rätt häftigt gjort
Snart måste jag börja läsa studiegrejer igen. Men nu känner jag mig inte så jätteefter i all fall ;D

Back hos Linnea!

Greys avsnitten rullar! Vi är på säsong 8 nu. Måste köpa 10 när den kommer ut! *bästa serien!* 
Käkar lite frukt och dricker te! Testar en ny sort nu som heter päron och choklad. Måste verkligen rekommendera denna! Så underbart god! Smakar verkligen päron med en eftersmak av choklad


Mango! 

Sushi! <3
Lördag

Idag träffar jag Linnea! Vi ser just nu Grey's Anatomy och äter lite frukt. Senare blir det Sushi! :3 idag inviger jag en av mina Celine tröjor från Las Vegas!


♥️
Tihi <3Mumin! Maskot för VIPS sjuksköterskeprogrammet
Fredag

Äntligen hemma igen. 
Idag hade vi vårt första seminarium. Jag hoppas jag blev godkänd på det. Vi skulle redovisa och utifrån det vi läst diskutera olika senarier typ. 
Sen satt jag och skrev hela eftermiddagen på inlämningen! Men nu är jag i alla fall hemma igen.Tacos stod på menyn! :3
Imorgon ska jag träffa Linnea igen! Var så länge sen, och nu är hon hemma äntligen! <3 Blir nog filmkväll med Grey's :D 
Ska försöka va lite ledig från studierna i alla fall till söndag ;). 
 
 

Torsdag

Idag var jag på artikelsöks information. För att lära oss söka vetenskapliga artiklar. Allt är på engelska. *dör plågsamt*. Men det var i alla fall väldigt givande. 
Hela eftermiddagen satt jag och läste och skrev på den individuella och den gruppbaserade inlämningsuppgiften. 
Snart börjar en kurs som heter KLOK. Det är om studieteknik. Jag tänkte gå den för att få lära mig mer. Men det gör då att jag och alla som väljer den läser 2 kurser parallellt. = dubbelt så mycket att göra... :)))))) älskar mitt liv just nu...
Imorgon får jag i alla fall åka hem och sen ska jag försöka va ledig i helgen. Det är ju som sagt inte meningen att vi ska behöva plugga på helgerna. 
På lördag kommer Linnea hem från Linköping där hon pluggar nu, så vi ska i alla fall ses!För att skingra tankarna lite var jag på spinning igen. Ikväll 75 minuter istället
11 september

Det är rätt läskigt att både Anna Lindh (politiker som blev mördad i NK i stockholm) avled den 11 september och att World Trade Center var med om ett terror attentat samma datum. (Dock olika år).
Mys med stallkatten
Hoppspecial vankas!

Ja, mitt vänsta knä ser ut som en boll. Min vet ni varför? Jag glömde knäskyddet (som jag har för att knäskålen inte ska åka ur led) i rummet, så jag fick linda ett provisoriskt haha.. 
Skit snyggt!

Yaay!
Onsdag

Nu är jag påväg hem igen. Ikväll ridning! Stressar som fan över allt.. Snart börjar en till kurs som är om studieteknik. Den verkar skitbra! Men då blir det liksom dubbelt med grejer att göra pga 2 kurser samtidigt. 
Jag satte upp lite fler bilder på anslagstavlan idag också! Snart är den full, men kommer fylla på med fler sen! :)
Högskoleångest

På hög nivå... Det är så jävla mycket att läsa. Jag har skrivit det förr, jo jag vet.. Men jag tycker det är skitsvårt att veta när jag kan ströläsa och när jag måste vara mer fokuserad. Man hinner inte läsa allt ju! De räknar på 8 timmars arbetsdag, men inte en käft kan fokusera på läsning i 8 timmar. Trust me! Och så säger de "gör annat också! Och ni ska inte behöva läsa på helgerna". Jo tjena. Som att man ena hinner göra annat. 
Jag var och förtidsröstade idag på lunchen i alla fall. Så nu är det gjort! #bojkottaSD #ettbättresverigeförallaTisdag!

Back in school again! Idag hade vi första föreläsningen. En föreläsning om Kunskap och Lärande! Mycket intressant faktiskt. 
Efteråt var jag på en it introduktion om skolans alla grejer på nätet. Också mycket givande, men jag hann inte äta innan så jag vart rätt trött haha.

Nu ikväll testade jag Spinning för första gången. DET VA SÅ JÄVLA KUUUUL!!! Jag ska köra på Torsdag igen :D 
Jag har alltid cyklat mycket så jag va rätt "van" liksom. Svetten rann och mycket flås, men jag orkade ändå hela tiden! Man låg på gränsen till mjölksyra men det gick! 55 minuter! På torsdag kör jag 75! ;)
Krubb

Matlådor fixade inför veckan som kommer. För att inte köpa lunch eller mat :) bill ju köra på med viktväktarna trots att jag studerar på annan ort och bor borta! Det går om man vill
Grattis P!nk!

Idag fyller p!nk 35 år! :) Bilder från konserten Maj 2013


VM Final i hoppning!

Nu tar du hem det här Roffe!! 
Det är 12 år sen sverige var med i finalen sist och vinner Rolf Göran Bengtsson idag så är det första gången vi vinner Guld i individuell hoppfinal!! :D


Full rulle med Zulle

Släpa fram min gamla skötarlåda sen ponnytiden haha. Hittade både schabloner med schackmönster och gammal glittergel! ;D 


Hoppkurs dag 2!

Idag var det hoppkurs igen, med Zulle! Det gick bättre idag än igår. 
Jag att och tittade på filmerna pappa spelade in igår och jämförde dem med när jag hoppade med zulle på en av privatlektionerna förut, för att se skillnaden. Och skillnaden var rätt stor, i fart och stuns i galoppen. SÅ, idag försökte jag ändra på det, och gissa vad?! Zulle rev inte alls under hela banhoppningen :D Känner mig nästan lite stolt haha.. Zulle brukar göra ved av alla bommar han hoppar över annars. Men idag fick jag bättre snurr på honom och mer engagemang, därför hoppade han bättre trots sin *inte så braiga hoppteknik..*
Men, man lär sig jättemycket av att titta på sig själv på film när man rider!! :) 
 
 

Lördag!

Ikväll åt vi.. *guess what?*
sushi! 

Jag har figurerat ut att det är för jävla gott med Sambal Oelek! Prova! Men, det blir godare on det är Santa Marias Sambal, inte "lucullus", för då blir de för starkt. Den sorten tar över sushismaken helt istället.. 
Hoppkurs dag 1!

Idag var jag på hoppkurs med Zulle. Det gick bra! Den inhyrda instruktören va väldigt bra tycker jag :) 
Jag är van att hoppa med en markbom innan hindret när jag rider Zulle, så det blev ibland lite kraschar haha..
 
 

Katter är oslagbara
Fredag!

Yes! Nu är det fredag igen! 
Första veckan på högskolan är gjord. Det känns faktiskt bra nu när man kommit in allt och fått en övergripande bild av vad vi ska göra. Stressen återkommer väl sen när inlämningsuppgifterna ska påbörjas.. ;) 
Men! Nu ikväll var jag på zumba och nu tar jag det ledigt. Kommer aldrig orka om jag ska sitta och läsa så fort jag är ledig.. Ibland måste man göra annat :)
Imorgon blir det tidig uppstigning och iväg till stallet! Sen Hoppkurs med Zulle :D Jag hoppas det går prima. Den som håller i kursen är någon Hipplog som är inhyrd, så jag har nog aldrig sett henne. Men det är kul att prova att rida för någon annan också! Man lär sig jättemycket på det! :)
 
Från privatlektioner i våras! :)
 
 
 

okej,

på söndag nästa vecka är det val. Jag har 3 partier jag vill rösta på. Dock vet jag inte vem av dem jag ska rösta till riksdag, kommun eller landsting... Hur göra?! 
 

Ronja!

Du frågade vilka jag hade på anslagstavlan i rummet än så länge! 
I helgen ska jag skriva ut fler om bläckpatronen vill funka... -.-' har många fler bilder jag vill sätta upp ju!Anyway! Till vänster högst upp är jag och Marlen i Tyskland som jag hälsade på i somras! Min brevvän :)  bredvid är Ellinor och Lisa från Stockholm! Lärde känna dem på ett ridläger på Gotland! 
Sen är det Linnea :*
Under Marlen och mig är Rebecka! Vi har varit grannar hela vårt liv! 
I mitten och bilden under är en gruppbild sen ridlägret åren efter där även Amanda, Klara och Matilda från Gävle är med! Vi bodde alla 6 
tillsammans i en stuga!
Under Rebecka är Patricia från Finland! Också en brevvän som jag GÄRNA vill träffa någon gång!! :)
Bredvid henne är Anna och jag! Vi lärde känns varandra i högstadiet! Finaste 🌸
Bredvid oss är Emmy, Jennie och jag! Från Avicii konserten! 


Från i söndags

I söndags va det ju träningskonvent på Gymmix! "Tydligen" togs lite kort, och några på mig under zumba toningen haha :p 
Jättefint..

Torsdag

Idag hade vi grupparbete och sen hemstudier! Läste massor om kunskapsutveckling och kunskapslära. Så jävla tunga texter så tankarna bara far iväg åt alla möjliga håll..
Nu är jag i alla fall hemma igen! Har hemstudier imorgon och på måndag. 
Ikväll blir det box igen! :)
 
Breakfasten imorse! ;)
 

Nattinatti!

Har setat och läst hela kvällen. Kan inte sluta heller fastän jag är trött haha. Men jag känner att jag borde fortsätta liksom. "Man kan alltid lära sig mer"


Men nu ska jag i alla fall sova! Premiärsova i rummet


Kväll

Ikväll provade jag zumba på actic som ligger bredvid skolan! 
Det va inte alls jobbigt tyvärr.. Ledaren hade en paus mellan vare låt så man blev liksom inte ens trött haha.. Hon däremot var dränkt i svett. Strange. 
Så efter passet satte jag mig på en motionscykel och trampade på av bara satan för att komma upp i puls. Därefter lite crosstrainer. 
Nu är jag hemma igen, nyduschad och äter kvällsmat :) 
Jag skiter i att doken ska va på jämt, tog av den till duschen i alla fall haha
Pluggeliplugg
Onsdag

Idag började vi med grupparbetet! Känns jättebra :) 
Nu är jag hemma (i rummet) och ska plugga lite tänkte jag. Sen ikväll ska jag prova på zumba på actic! 
Inatt sover jag här :) premiärnatten haha!


Tänkte sätta upp fler sen! :)
Vill ta med dig till studentrummet..

Suris :*


Thank god

No cancer 🌸
Trädgården är full av frukt och bär!


VIPS - sjuksköterskeprogrammet

Ssk programmets maskot är mumin! 


Shiiet

Fick en smärre chock nyss när jag såg att jag ätit för många points (viktväktarna) nu senaste 2 veckorna. Jag fyllde aldrig i min vikt i somras, men när sommaren var över så gjorde jag det, och hade såklart gått upp en del. Kalkylatorn måste ha trott att jah gått upp allt detdär på en gång haha... Så nu har jag ätit för mycket, ätit för att hålla vikten tydligen.. Därför jag gått upp istället! 
Men, nu blir det ändring! Dock blev dagens pointsmängd lite felfördelad, så kvällsmaten blev ett ägg haha..
Måndag

Idag fick vi massa info och sen blev vi uppdelade i grupper som vi ska arbeta i :) Det kändes bra, för då kommer jag nog lära känna fler. Jag har ingen som helst energi för att vara med på aktiviteterna eller festerna och jag vill inte bli tvingad till det. Jag behöver vara ensam och ledig efter en skoldag, fokusera på studierna och sätta mig in i allt. 
Det är superbra att kåren anordnar för dem som vill vara med! Men, vill du inte, ska du inte bli tvingad :) Jag gör så mycket på fritiden ändå, så jag hinner inte ens vara med haha.. 
 
Imorgon är det en självstudiedag vilket passa perfekt! Då hinner man sätta sig in i allt innan vi ska börja i gruppen på onsdag :) Dessutom hinner jag boxtränga på kvällen i Sala :D Vill köra så mycket som möjligt på Gymmix när jag kan, tills mitt kort gått ut. Sen får jag försöka hitta något nytt bra träningscenter i Västerås istället. 
 
Ma home!
 

RSS 2.0