Okej..

Så här tycker jag om SD. Och eftersom alla får ha en egen åsikt, så är detta vad JAG tycker. 
SD är ett främlingsfientligt parti. 
Jag tycker det är viktigt att frågan om invandring och migration tas upp, precis som frågan om skola, jobb och vård t.ex. Men det har blivit så extremt. Det handlar om liv. Människoliv. Vem har rätt att leva och vem har inte det? Vem har MER rätt att leva än någon annan? Ska man straffas för att man råkar vara född i ett land med krig? 
Sverige kan bevara sina traditioner och ändå ta in folk med andra kulturer. Det handlar ju bara om hur vi själv gör. Svensken är generellt rätt mesig och backar ur så fort en konflikt uppstår. Ibland måste vi stå upp för våra åsikter och sätta gränser. Svårare än så är det inte och det handlar om rasism när skolavslutningen är i kyrkan eller när man diskuterar och säger ifrån. 
Tänk dig in i en värld med krig. Dina föräldrar/barn är döda, ditt hus är förstört, allt är kaos. Du har posttraumatisk stress, ångest, skräck, sorg, ilska och ser troligtvis ingen framtid längre. Vad ska du göra? Du vet att det finns ett möjligt liv bakom dörrarna annars ska du stanna och bli dödad eller ta ditt eget liv som så många andra gjort när psyket inte klarar mer. Bara tänk dig in i situationen. Det är ett krisläge för dessa människor. Skulle inte du också vilja ha din släkt med dig? Skulle inte du också vilja veta att dina anhöriga lever? 
"Vi ska hjälpa våra egna först" kommer nog en kommentar bli på detta, och det är sant. Men det kan vi. Omorganisation kallas det. Att omprioritera. Dessa människor som kommer hit, kommer först behöva stöd för att lära sig svenska, men sen kommer ju de också börja jobba. Många har kunskaper i ett yrke och kan därför börja jobba, tjäna lön och betala skatt. skatt som sen kan gå till skolan och vården t.ex. 
Jimmie är en duktig talesman men det har funnits goda talesmän genom historien... Men bara för det tycker jag inte om alla deras åsikter. 
En av deras åsikter är att skicka mer resurser till flyktinglägren istället för att ta hit invandrare. Där är jag kluven, för visst ska vi hjälpa på plats, men folk kan för den skull inte vara kvar i sitt land där kriget härjar. Vilka hjälparbetare ska tillsättas som riskerar sitt eget liv? Samma sak där, hur välj vem som ska få leva och inte? Visst, det finns redan människor som jobbar i krigsdrabbade områden och jag ger en stor eloge till dem. 
Nu orkar jag inte predika mer, men ja. Det är i alla fall skrämmande att ett sådant parti växer sig så otroligt stort snabbt. Vem vet vad Jimmie har i åtanke den dag de vunnit? Utvecklingen går ju tvvärr åt det hållet. På bara 4 år har partiet dubblats i storlek på antal röster. 
De borde ha ogräs som symbol istället.. 


 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0