Memorial museum of Hiroshima.


Bomberna släpptes i Hiroshima och Nagasaki för att försöka få ett slut på andra världskriget. Dessa städer hade stor vapen industi och japan hadr tydligen i slutet av kriget ingått pakt med tyskland. Därför släppte usa bomberna. 
En tankt som flög i huvudet var att om situationen varit tvärtom, att japan släppt bomber över usa, så hade de troligen direkt hämnats. Det gjorde inte japan.. Det känns som de har den mer "förlåtande" inställningen och vill hellre ha fred..





Atombomben som släpptes över Hiroshima dödade på en gång 200000 människor. Fler avled senare av främst brännskador








Varning för känsliga läsare, men här kommer en lite halvdålig bild av 2 dockor som ska föreställa offer från bomben. Kläderna och huden har smält av värmen och tryckvågen. Huden liksom rinner och kläderna har smält fast... Så jävla hemskt




Läste att tryckvågen var så kraftig att fibrerna i tyget slets sönder. 20 ton per kvadratmeter i tryck... 20 ton! Helt sjukt.. Då blir det inte mycket kvar av människan..





Rekonstruktion av bomben





Sån enorma brännskador. Dessa människor avled kort därefter.. Vid brännskada förlorar man oerhörda mängder vätska eftersom huden inte är hel. Så om de inte dör av infektioner (pga stt huden inte kan skydda mot dem), så dör de till slut av vätskebrist och för stor vävnadsskada. Även om de får i sig vätska så är skadan för stor..






Sån kraft från bomben så att glasskärvor pressades in i stenväggen.. Sjukt egentligen





Det ser ut som petflaskor men det är glas. Som också pressats ihop av tryckvågen





Efterskadorna för de kvarlevade och generatipner senare blev och är cancer av olika slag. Radioaktivt ämne som släpptes ut i och med bomben. 



Här stod att en mamma skulle fläta sin dotters hår men hela håren föll av..





<3




Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0