Varför så elaka?

Satt och skrållade bland facebook inlägg igår och noterade en sak. Fan va elaka människor är egentligen! Inte generellt kanske, men så fort expressen, aftonbladet eller någon annan sida lägger upp något där en kändis är involverade, så är folk där och kommenterar massor av elaka saker direkt! Precis som att det är okej bara för att personen är känd... och det sjuka är att det inte är tex. ungdomar som sitter och skriver detta!
 
Ett exempel var Zara Larssons där hon är med i Nikes nya reklam. Första kommentaren jag läste var något i stil med: "du är bara med för att bli känd och få sponsorpengar".
Men det är väl för fan därför man är med? om anna 56år från tjotahejti är med så lockas väl inte folk att köpa nikes skor? eller?
Kan man antyda en uns av avundsjuka här?...
 
Nästa grej jag läste var ang. Carina Berg och Christian Luuks skiljsmässa. Direkt så skriver någon typ " de har varit på tapeten förut men de skilde sig inte då heller. är så trött på dem"
För det första: LÄS INTE SKITEN OM DU ÄR TRÖTT PÅ DEM.
För det andra: SKRIV INTE UT DINA JÄVLA ÅSIKTER OM DU NU INTE GILLAR DEM.
Det är bara så elakt och onödigt. Åsikter får man ha, men måste man alltid skriva ut dem?
 
Till sist läste jag en reklamgrej mot bröstcancer där Laila Bagge var med och gjorde "vågen". "Gör vågen mot bröstcancer du också" löd reklamen.
Då ser jag hur en gubbe, bokstavligen, skriver ut "jag hatar den där kossan. hon är med överallt och vill bara tjäna pengar"
Alltså, vem skriver ens nått sånt elakt? Är det okej att skriva så bara för att hon är känd tycker du? Organisationen svarade dessutom med att Laila ställt upp gratis för att de skulle kunna tjäna in lite mer pengar på kampanjen.
 
Det sjuka är att det är vuxna människor. Pensionärer, arbetande, småbarnsföräldrar, gamlingar, VUXNA. Dagligen pratar man om att ungdomar är så elaka på nätet. Nätmobbning. Men varför föregår då inte vuxna med lite gott exempel? Det är som är skrivet finns alltid kvar. Tänk efter före....
 
Bildresultat för näthat
 
 
 

Kommentarer
Postat av: Ida

Bra skrivet. Förstår inte det där starka hatet folk har mot andra människor... :(
Det är skrämmande.

2016-10-09 @ 13:38:56

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0