Cu Chi Tunnels

Idag åkte vi ut i djungeln och såg Cu Chi tunnlarna som byggdes av Vietnam gerillan för att gömma sig från amerikanerna under vietnamkriget på 60 talet. Det va häftigt att se och få höra om vietnamesernas väldigt smarta sätt att förvilla fienden så de inte skulle hittas. De gjorde fällor som fienden föll ner i och blev spättade på spikar, de la chilipulver framför lufthålen så fiendens hundar inte skulle kunna lukta sig till dem och de avledde matosen och röken från eldstäder i små hål långt från köket bland annat. 

Fick prova att hoppa ner i ett tunnelhål och stänga locket haha! Jag trodde inte jag skulle komma ner men det gick! Den provade mamma också. Sen fick man krypa i tunneln om man ville men de va extremt små eftersom vietnamerna är små och under den tiden dessutom inte hade nån mat pga amerikanernas nedsprutning av gifter. 
På slutet fick man prova att skjuta med vapen om man ville, så jag provade en Ak47 och en Machine Gun! Rejäla krafter i dem haha.. 
Såg en dam göra rispapper och sen man som satt och gjorde skor av bildäck, precis som soldaterna hade här i djungeln under kriget. 
På de sista 2 bilderna ser ni gummiträd! De ljusa ränderna är uppskurna för att gummisav ska rinna ut och kunna samlas upp för att sen producera bildäck, tuggummi, latexhandskar osv! 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0