Dag 1 - Safari!

Vi blev väckta klockan 5.30 av några som spelade på afrikanska trummor och då gick vi snabbt upp och klädde på oss för att sen åka iväg på första morgon- safarin! Solen var påväg upp och det var alldeles stilla. Under de 3 timmar vi åkte runt, hann vi se mängder av olika djur och fåglar. Det mest facinerande av allt var att vi lyckades få se ALLA "big 5" djuren, denna morgon! Det är väldigt ovanligt och en del ser inte ens alla 5 på de 4 tillfällen som ges! Vi hade en enorm tur verkligen! 
Djuren lever helt i det vilda, i den enorma Krüger - parken som campet tillhörde. De är inte på något sätt tama, och ska inte heller vara det. När vi åkte runt i safari-bilen, ser djuren oss som en enda enhet, tex. som en stor elefant, och sålänge vi pratar lågmält och sitter ner hela tiden, så kommer djuren inte märka av oss människor. Självklart finns det en stor risk att någonting händer, men sålänge djuret inte känner sig hotat, så är den risken väldigt liten. 
Det var en mäktig känsla att sitta i en bil, 3 meter ifrån ett lejon, en leopard som knaprar på ett antilop-ben eller en stor elefant hjord! 
Efter safarin var det frukost på campet och därefter fri-tid där vi bodde. Vi passade på att gå runt och titta lite, då vi absolut inte, under några omständigheter, fick lämna vårt tält när det var mörkt pga att det inte fanns något stängsel alls mellan djuren och oss. Detta gjorde att man också var tvungen att lägga alla väskor och saker i en stor trälåda med tungt lock och även låda väskorna, då en del markattor (apor) annars stal grejer haha... De kom in i tälten på dagarna och hade man otur kunde även andra djur komma in. Rent tekniskt kunde du ha en orm liggandes i sängen när man skulle sova, så man var tvungen att kolla i skor och kläder / i sängen, innan man skulle lägga sig! sån sjukt häftig naturupplevelse. 
När vi åt frukost en dag så kom en apa rusandes över bordet och snodde bröd! En elefant stod utanför tältet hos några i gruppen en morgon, och apor hade plockat om i skåp! Små vandaler verkligen haha
På kvällen var det dags för safari i solnedgången! Vi drack drinkar vid en sjö och tittade på flodhästar medan solen gick ner. Och tror ni inte att en stor elefant kommer gående precis då?? Precis som i Lejonkungen-filmen! Vi trodde inte våra ögon. Helt magisk vy!
Vi fick dessutom uppleva vad man kallar för "killing", detvillsäga att ett djur dödar ett annat. Det är väldigt ovanligt att få se och vår guide som hörde hade aldrig upplevt det live, under sina 16 år som guide! Vi såg fåglar i trädet och en orm som hängde på en gren. Ormen fångade sen en av fåglarna och kramade den till döds.. 
 
 
 
 

Kommentarer
Postat av: Ida

Men turen ni hade under resan var ju sjuk :o
Vilka bilder!! Blir rörd och glad att du fick uppleva det där. Så mäktigt <3

2020-03-23 @ 15:41:05

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0