Reflektion

Vi föds in i ett samhälle, där vi får lära oss att räcka upp handen, följa med på utflykten dit dagisgruppen går och lära oss sopsortering/ om allemansrätten /att vi är en del av naturen som ingår i kretsloppet. Men när vi blir äldre får vi lära oss att vi är individer och unika. Att vi ständigt kan maxa oss själva och blir lite bättre hela tiden. Bara vi köper den där senaste prylen, ändrar vårt utseende litegrann eller börjar med en diet. 
Poängen jag vill komma till, är att vi nu under pandemin och vaccineringen, MÅSTE sluta vara så egocentriska. Vi har lärt oss att JAG är viktigast (och ja, DU är viktigast i ditt liv) men just nu pågår något globalt som involverar alla. 
Vad jag menar är att det finns en prioritering i vem som får hjälp först på akuten. Det finns en prioritering också kring vem som får vaccin först. DEN SOM ÄR I STÖRST BEHOV AV HJÄLP, SKA FÅ HJÄLPEN FÖRST. Det känns som det vore en nytta för samhället om alla fick lära sig hur sjukvården är uppbyggd och fungerar, för jaget verkar ta över mer och mer. 

(null)


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0